Gliniany ogródek...MisiaczekM

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Gliniany ogródek...MisiaczekM

Post »

A ile to można spać... czas się za robotę brać :heja
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rzuciłem palenie - 8 stycznia 2009, po prawie 25 latach nałogu... - teraz rzucam mięso - od 9 marca 2012 r. - zobaczymy jak będzie...

i na razie nic więcej na P ... jakbym rzucił picie to by mi z literek P tylko pierdnięcie pozostało ;:202

W związku z tym i drożejącymi warzywami czas mi chyba zbudować lub kupić tunel foliowy... a może jednak szklarnię?!

Jakieś pomysły... dobre i tanio...?
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A gdzie będziesz to mięso rzucał, bo ja bym chętnie dla psów wzięła :;230 Trzymam kciuki za wytrwanie.
Dylemat będę miała ten sam niedługo, bo pomidorki bez osłony nie dają u mnie rady, oprócz koktajlowych, które z roku na rok wysiewają się same i wszędzie. Ale ja wolałabym szklarnię, a co wyjdzie to czas pokaże.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zaintrygowałeś mnie tematem piwonii, róż i procesji. Zapytaj żonę ( nie, żebym nie wierzyła, że się znasz na roślinach) co u Was sypią ?
Jesteś pewny, że na lato, gdy warzywa tanie jak barszcz - chce Ci się tunelu ?
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ruda2011 pisze:Zaintrygowałeś mnie tematem piwonii, róż i procesji. Zapytaj żonę ( nie, żebym nie wierzyła, że się znasz na roślinach) co u Was sypią ?
Jesteś pewny, że na lato, gdy warzywa tanie jak barszcz - chce Ci się tunelu ?
Żona mówi, że różne... róże też miała jak była mała :)
...
Niestety już nie takie tanie, myślę przede wszystkim o pomidorkach swoich, ogórkach szklarniowych i rzodkiewce... tym mam zamiar zapychać się przez cały rok... kapustka pekińska... Zawsze zazdrościłem ludziom, którzy mieli własne pomidorki...

Szklarnia to koszt 1500 zł przynajmniej.... ale w foliak trzeba będzie inwestować co roku.... hymmm
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

witaj
obejrzałam historię twojego ogrodu,wytrwałej pracy,zapału i pomysłu-jestem pod pozytywnym wrażeniem ;:108
życzę kolejnych sukcesów!
Asia
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Przypadkiem trafiłam na ten wątek, a tu taka wspaniała historia oswajania nieprzyjaznej gliny! Podziwiam gorąco i życzę, żeby wszystko rosło na potęgę i kwitło z całej siły. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Asma i Lineta

Dziękuję, za dodanie wytrwałości!!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Szklarenka dobra rzecz, sama o takiej marzę, tylko nie mam gdzie jej postawić. Rodzina broni trawnika własną piersią. :D
Własne warzywka to jednak całkiem inna rzecz niż kupne. No i pomidorki można mieć ze dwa-trzy tygodnie wcześniej niż z gruntu. Wiem z doświadczenia rodziny, nie własnego, niestety.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Misiek pogratulować rzucenia palenia ja nie palę już trzeci rok mięso odstawiłam dwa lata temu bo mój facet jest wegetarianinem więc denerwowało mnie gotowanie na dwa garnki i zaczęłam robić jemu i sobie jedzenie i powiem Ci ,że nie żałuję nie powiem że z początku chciało się zjeść jakiegoś kotleta czy kawał mięsa ale teraz można inne rzeczy jeść i na prawdę są bardzo smaczne obyś wytrwał w postanowieniu .Co do foliaka czy szklarni moje zdanie ale to tylko moje szklarnia jest ładna dużo roboty przy jej zrobieniu natomiast foliak wystarczą pałąki zaciągasz folię i koniec tyle że na zimę trzeba folię zdjąć bo może ulec zniszczeniu :) Pozdrawiam
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzisz, Lineta ja mam jeszcze gorszy problem.... gryzę się sam ze sobą w sprawie trawnika ;:14 ;:134 :;230 ;:202 .... zakup zrobiony.... ;:202 na miejscu nie było mniejszych niż 3x4 (to dodatkowy problem, myślałem o 2x3) ;:138 ;:136

joannakr0508 - to tak jak ja... 3 lata i 3 miechy będzie po świętach :) Prosze o porady w sprawie potraw.... wiem, ze jest dużo problemów w braku składników pokarmowych jakie daje mięso....
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09

Post »

Piotrze :wit , ale Ty rzucasz tylko mięso, czy wszelkie produkty odzwierzęce ? A ryby ?
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

No to wpadłam do Ciebie żeby nie było :oops:

U mnie podstawą potraw są pieczarki robię je w różnej formie kotlety ,w cieście w bułce tartej ,wszelkiego rodzaju surówki, sałatki,zupy gotowane na oleju roślinnym z dodatkiem świeżych warzyw żadnych rosołków w kostkach ,kotlety sojowe ,podłoże wegetariański ,gołąbki większość przepisów biorę z internetu albo zastępuję innymi produktami przykład gołąbki wiadomo kapusta farsz- ryż,papryka duszona z cebulą pieczarką przyprawy pietruszka wszystko mieszam z ugotowanym ryżem i faszeruje liście .Co do wegetarian my nie jemy także ryb bo to też stworzenie ,opieramy się na nabiale warzywach i owocach .U Ciebie na działeczce widać że już wszystko ożywa pozdrawiam
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Bardzo jestem ciekawa, co zdecydujesz w sprawie szklarni. Kibicuję Ci, bo chciałbym zobaczyć, jak się w środku zagospodarowuje. :)
A co do jedzenia wegetariańskiego, to podobno dobrym zastępstwem białka pochodzenia zwierzęcego są rośliny strączkowe. Ostatnio można kupić nie tylko groch czy fasolę, ale też ciecierzycę czy soczewicę. A mrożony bób jest przez cały rok na okrągło. Ale o tym na pewno wiesz, niepotrzebnie się wymądrzam. :)
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Lineta Misiek dopiero się wdraża w jedzenie wege a ja nie jestem w stanie wszystkiego napisać bo to obszerny temat ale w rtym masz rację że strączkowe to też podstawa najlepiej poczytać na necie na ten temat .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”