Reniu i znów jestem u Ciebie , no ale tak kusisz tymi cudnościami , że codziennie choc na chwilkę ale zajrzec muszę . Zeus cudny
To już wiem skąd u ciebie tyle kwiatów , dostały słoneczka Moje wszystkie mam na parapecie północnym tylko taki został dla nich , na tych bardziej słonecznych to kaktusy stoją . U mnie powoli też zaczyna się coś dziac , coraz więcej pączków , niebawem też będzie kolorowo A wiesz , że u mnie skrętniki też "wygryzły" fiołki , został już tylko Champagne Pink
Moje też kwitną, wszystkie maja pąki.
W wątku Piotra (selekcjoner skrętników z Łodzi) jest bardzo ciekawa uwaga, że o ile w lecie skrętniki nie lubią bezposredniego slońca to w zimie jest im ono potrzebne.
Wszyskie skrętniki, które stały u mnie na oknie południowym kwitną, te z połnocnego dopiero mają malutkie zalążki kwiatów.
nooo moje dziś też bo przez Ciebie kobito mam ślinotok
Twój parapet boski
rzecywiście może coś w tej opowieści o ślońcu być ja swoich skrętników nie stawiałam na południowy parapet zimą... bo tam miejsca przez storczyki, hibiskusy i fiołki już nie było, i stały sobie na północnym - dopiero zaczynają żyć, ja to w ogóle się cieszę, że zaczynają
przyznam, że ZEUS to ma w sobie to "coś" że o SAMBIE nie wspomnę ja to w ogóle oślepiona - każdym skrętnikiem
Dziękuję za miłe wpisy,bardzo się cieszę,że moje skrętniki Wam się podobają ...niebawem będzie więcej fotek i więcej skrętników,bo jak zauważyły koleżanki moja skrętnikomania rozwija się w szalonym tempie i....jest mi z tym dobrze
Ale dzisiaj najpierw fiołkowo,bo one też pięknie u mnie kwitną...choć nie wiem,czy niebawem skrętniki nie wygryzą ich z parapetów
Rozkwitł Ma?s melody girl
DUMPLIN
Silverglade apples
Ten mnie ostatnio najbardziej zachwyca Golden Rubies
i w duecie z Ruffield Skies
jeszcze Ruffield Skies samodzielnie-w rzeczywistości jest bardziej niebieski
i pierwszy nieśmiały kwiatek na Optimara Evergrace