Petunia z nasion Cz.1

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
ivona15
200p
200p
Od: 12 lut 2012, o 16:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Petunia z nasion

Post »

Siane 9.02, uszczykiwane 22.03
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Siane też 9.02, tak samo z nią postępowałam, z tym, że ta jest pełna i różnica diametralna

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Iwona
JoasiaVW
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 30 mar 2012, o 16:26

Post »

jakie sliczne...
mafelini
50p
50p
Od: 28 sie 2011, o 01:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudne, zazdroszczę:) Moje o cały miesiąc młodsze i daleko im do takich:)
Pozdrawiam, Marzena
ivona15
200p
200p

Post »

A dziękuje kochane, to mój debiut....Niestety z bólem serca musiałam oddać dwie paletki takich jak na pierwszym zdjęciu.Mam mało miejsca i musiał zrobić dobre lokum dla pomidorków.
Iwona
Awatar użytkownika
Plum
100p
100p
Od: 12 mar 2012, o 21:41

Post »

ivona15 jeśli to Twój debiut to powiem skromnie, że co najmniej udany. :wink: ;:333

Ja dopiero dziś popikowałam moje petuniątka (dosłownie petuniątka- są tak małe, że :shock: ).
Po tej nierównej walce ;:134 już żadne pikowanie mi nie straszne... 8-)

Były siane 25.02. Pozwolę im się kilka dni zaaklimatyzować i zaczynam zasilanie Florovitem. ;:173
Obrazek
"W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie."
ivona15
200p
200p

Post »

Kochana ja od przepikowania poczekałam chyba 4 dni i biohumusem ich karmiłam, zobaczysz jak błyśnie słoneczko, dostaną witaminek to zaraz znowu będziesz musiała pikować.
Iwona
Awatar użytkownika
Plum
100p
100p

Post »

;:168 Liczę na to! :tan
MATEUSZ1
100p
100p
Od: 18 wrz 2011, o 17:26

Post »

JoasiaVW pisze:Troszke to trwalo, bo sie ucze dopiero zdjecia dodawac. Te listki sie jakby zwijaja, niektore zolkna. Mozliwe ze maja za duzo slonca? Za malo/za duzo wody? Zla ziemie?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Według mnie to albo za sucho, albo za mokro. Sprawdź palcem. :wink:
Pozdrawiam, Mateusz
Awatar użytkownika
noriska
100p
100p
Od: 8 mar 2012, o 15:49

Post »

Plum pisze:ivona15 Były siane 25.02. Pozwolę im się kilka dni zaaklimatyzować i zaczynam zasilanie Florovitem. ;:173 .

Naprawde sialas 25.02? Bo i ja sialam 25 lutego :)
Awatar użytkownika
Plum
100p
100p

Post »

25.02.- sprawdzałam w notatkach ;:108 ;:136
A jak tam Twoje, pikowałaś już? Wyglądają podobnie, czy te moje tylko takie marniutkie?

Dziewczyny, moje obawy co do słabego wzrostu petunii są tym większe, że nasiona wysiewałam na zniesławioną tutaj ziemię Substral. :roll:
Awatar użytkownika
noriska
100p
100p
Od: 8 mar 2012, o 15:49

Post »

moje sa wieksze, niektore juz beda mialy trzecia pare lisci. Pikowalam kilka tygodni temu.

len jestem i nie prowadze dziennika, pamietam tylko date siania bo wtedy sialam hurtowo ;:114 , zainspirowana ze ta data jest dobra dla.... pomidorow ;:108 Na szczescie wszystko mi wzeszlo w ekpresowym tempie. Jednak po wykielkowaniu wszystko poszlo pod lampy w piwnicy - no bo na opakowaniu, jest napisane, ze po wykielkowaniu w oswietlonym ale chlodnym miejscu! Dopiero tydzien temu przeczytalam tu, ze niektorzy maja na oknie w pokoju wiec przenioslam petunie i pelargonie na parapet i ruszyly..... ;:71 Ale moze tez dobrze zrobilam bo u mnie jednak luty i poczatek marca to dni krotkie a pod lampami bylo 14 godzin swiatelka ;:3

Trzymam kciuki za twoje malenstaw. Masz ich 10 X wiecej niz ja - moich tylko 24 petunie i 7 pelargonii.
Roszpunka
50p
50p
Od: 29 lut 2012, o 17:17

Post »

Kiedy Wy na to wszystko czas znajdujecie? Mi go ciągle mało :D
Maksia
50p
50p
Od: 26 mar 2012, o 21:28

Post »

Moi Drodzy,

Muszę się pochwalić, że w końcu moje nasionka petuni ruszyły :) Baaaardzo się cieszę, choć na razie to są maleństwa, przy niektórych jeszcze nie widać zieleni, ale inne mają maleńkie zielone łodyżki, a nawet maleńkie liścienie :)

Cieszę się bo to mój debiut i długo "milczały" więc obawiałam się czy coś z nich jeszcze będzie :roll:

Wiem, że w porównaniu do wszystkich chyba tutaj na forum posiałam je dość późno, ale lepiej późno niż wcale nie?

Dla pewności - teraz, skoro wykiełkowały to przeniosłam je w słoneczne miejsce i już nie zakrywam, prawidłowo?

Och ależ te roślinki dostarczają emocji i radości :heja
Awatar użytkownika
lolka289
100p
100p
Od: 4 kwie 2012, o 12:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

HEJ. JESTEM TUTAJ NOWA. I MAM TAKIE PYTANKO CZY MACIE JAKIES SPRAWDZONE SPOSOBY NA ZAOPATRZENIE MAŁYCH PETUNI I INNYCH SIEWEK W WODE. PONIEWAZ WYJEZDZAM DO RODZINY NA SWIETA I NIE BEDZIE NIKOGO W DOMU NIE WIEM JAK MAM MOIM MAŁYM ROSLINKOM DOSTARCZYC WODY CZY JAJ JE WSTAWIE DO POJEMNIKA Z WODA TO NIE PADNA. PROSZE O JAKAS PORADE. JESTEM MLODYM POCZATKUJACYM OGRODNIKIEM I DOPIERO SIE UCZE A SZKODA MI MOICH ROSLINEK KTORE W TYM ROKU POSADZIALM PIERWSZY RAZ I NAWET PIEKNIE JAK na razie ROSNA.

Proszę nie pisać postów wielkimi literami, stosować znaki interpunkcyjne i polskie litery.
Comcia
Maksia
50p
50p
Od: 26 mar 2012, o 21:28

Post »

Przyłączam się do tego pytania - też wyjeżdżam na Święta i się martwię co z nimi będzie, czy podlać je obficie przed wyjazdem?
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”