Witam nieśmiało

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Witam nieśmiało

Post »

Kurcze dobry patent z tym przenoszeniem krokusików, też się nad tym zastanawiałam czy by tak nie robić ale nie wiedziałam czy im nie zaszkodze więc trzymałam ręce przy sobie, ale skoro mówisz że dalej ładnie kwitną... ;:224

A historyjka też mnie rozśmieszyła, a i też trzeba męża pochwalić że w ogóle zdobył się na taki gest i chciał odkupić roślinkę to dobrze o nim świadczy ;:108
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Klarysa wiem, ,że znalezieniem nie będzie problemu, już nawet znalazłam takiego dosyć fajnego 1,30, za dwanaście zł. Więc na pewno się na niego pokuszę :D szkoda mi strasznie tamtego, ale coż.
Dobrze, że chociaż twój ślubny dba o każdy drobiażdżek , mój niestety z tych co nie zauważają małych rzeczy :D
Bogusiu Jolupowiem wam, że mój M jest z tych,którzy nie lubią cichych dni, więc ,,głuchoniemość,, jest bardzo dobrym sposobem na załatwienie paru rzeczy , tylko muszę się pilnować i nie przesadzać, żeby się nie skapnął :;230
Jule a nie wiesz gdzie mogę kupić ten roztwór ? ciekawe czy na Rzeczpospolitej będą mieli, ale chyba ....przecież oni tam mają wzystko, muszę się tam wybrać, ale boje się o swój portfel, może strasznie schudnąć :wink: muszę sobie trochę dać na wstrzymanie z tym kupowaniem, dopóki mój nie skończy płotu, bo na razie miejsca brak, a jak skończy to będzie szał pał
ibizaa przesadzaj spokojnie, patenr wypróbowany :wink: , a mężuś musiał odkupić, bo ja jestem uparta i on o tym wie, że jeszcze z tydzień bym się dąsała :wink:
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu kochanego masz M, bardzo troszczy sie o Twój dobry nastrój ;:138 Złotokapu szkoda, ale wiadomo, ze w czasie różnych prac nie obejdzie sie bez szkód, posadzisz następny krzaczek i będzie super :D A hortensja przepiękna :D
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Agnes czy on taki kochany, to ja bym się zastanowiła, :;230 , nie żartuje i zawsze mi powtarza
,,pamiętaj mogłaś mieć gorszego,, :;230
ależ dzisiaj wieje, że mało łba nie urwie, myślałam, że coś porobie na ogrodzie i nie zrobiłam nic, oprócz obchodu
więc postawiłam na dom ;:219
okna mam już zaliczone i nawet częściowo chałupkę :wink: , ale co z tego jak się kurzy nieznośnie,
jeszcze sąsiad z naprzeciwka to taki ,, wieśniak pełną gęba,, przez tego jego wozy pancerne, większe od mojego domu , czytaj ,,traktory, kombajny,, muszę na oknach wisieć co dwa tygodnie ;:223
i przez ten płot nosi się do domu strasznie, że też zaczeliśmy go stawiać przed świętami ;:223
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Jaka piękna wiosna u Ciebie ;:oj Krokusy cudnie rozkwitły . Hortensja ma bajeczny kolor, jak się rozrośnie to będzie pięknie akcentować w ogrodzie. Widać M potrafi trafić w Twoje serce, fajnie że się postarał ;) Niestety z facetami , którzy nie zajmują się sadzeniem tak to już jest, że są ślepi . Ja muszę wszystko oddzielać kostką, bo by mi mój wszystko równo skosił . Chcę posadzić pnącza obok altany , ale muszę wpierw mocno je oznaczyć żeby mu w oko wpadły :lol: Pozdrawiam cieplutko i mam nadzieję,że niebawem pokażesz nam swoje wysiane warzywka.
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu cudna ta hortensja ;:215 bardzo elegancko się prezentuje, musisz się tylko o nią dobrze zatroszczyć przed zimą i porządnie okryć żeby znowu zakwitła. Zazdroszczę porządków domowych bo ja przez prace w ogrodzie (wczoraj np. wsadziłam 30szt pod płotem) to nawet nie zaczęłam w domu. Mam nadzieję że w Święta będzie piękna pogoda i większość czasu spędzę na zewnątrz, to może nieporządek w domu nie będzie mnie wkurzać. ;:224
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Simbi witaj u mnie :D
szkoda, że w większości faceci jak coś przeskrobią to wiedzą jak trafić w serce, a jak jest ok to zapominają, że takie niespodzianki potrafią strzasznie uszczęśliwić
odnośnie kostki to ja na razie jej nie stosuje , tylko kupuje takie drewniane płotki bo na kostkę to wlezie sierota bo będzie szedł po równi, a na płotku to raczej się zatrzyma :;230 a jak coś już będzie większe to zamienię płotki na kostkę, bo to rozwiązanie też mi się strasznie podoba, takie bardzo schludne
Aniu hortensję, to chcę trzymać w doniczce, bo widziałam u jednej obitki przed domem dwie wielkir hortensje w doniczce, ślicznie to wyglądało, tylko na zimę trzeba zabierać je do domu :wink:
ja tak mam , że latem jakoś mniej mi przeszkadza nieporządek w domu, jakoś słabiej to dostrzegam niż zimą,kiedy większość czasu siedzi się w domu, i takjuż chyba trzeci rok z rzędu :;230
latem porządek w ogrodzie, zimą w domu
trzeci rok ? Boże jak ten czas leci ;:202 a pamiętam dopiero co żeśmy się przeprowadzali
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Miałam na dzisiejszy dzień takie plany :|
chciałam pojechać do OBI po pergolę i migdałka, ale ................zwalili mi się goście
wszystko muszę przesunąć o tydzień
przyjechała ciocia i z szeroko uśmiechniętą buzią wchodzi do mnie do domu ,
i co widzę w jej rękach NIEBIESKĄ HORTENSJĘ ;:oj
weszła do mnie do pokoju i mina jej zrzedła jak zobaczyła na podłodze też niebieską, tylko mniejszą :lol:
ale zaraz znalazłyśmy rozwiązanie tej sytuacji
jedną będę podlewała aunem,żeby była niebieska, a drugiej nie i podobno wybarwi się na różowo :wink: zobaczymy
Boże jak zimno :evil: a wczoraj padał śnieg
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Kochana od przybytku głowa nie boli, tym bardziej takiego ;:oj Ciekawa jestem tej teorii z podlewaniem i wybarwianiem, zobaczymy. Ja wciąż się waham co do hortensji , bo bardzo bym chciała mieć w ogrodzie w gruncie,ale to przemarzanie...
Zimno jest faktycznie mocno, ja też miałam plany, które spaliły na panewce, ale w sumie póki pogoda się nie poprawi to nie będę sadziła niczego w ogrodzie, więc zakupy mogą kilka dni poczekać. Z chęcią bym kupiła przez internet, bo jeden z hodowców posiada wszystkie odmiany róż, które chcę mieć , ale boję się co przyjdzie .
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ale szczęściara....2 hortensje ma, a ja ani jednej. Poczekam, aż mój mężuś coś przeskrobie ;:224
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

a tu moje dwie śliczności

Obrazek
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

No i jeszcze się chwali i daje po oczach :;230
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no co za paskuda........ :;230
ale fakt, że obie są cudne......i to niebieskie, jedna mniej druga bardziej ;:196
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Marta ja o tobie pamiętam :D
i ta jaśniejsza, którą dzisiaj dostałam ma w doniczce siostrzyczkę :D
i ta siostrzyczka po przekwitnięciu wejdzie w przytulny kartonik i pojedzie na Poznań :wink:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

taaaa........serio, serio?! ;:oj ;:oj
juuuuuuppppppppppiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!! ;:138 ;:138
dzięki, dzięki ;:196 ;:196
ODPOWIEDZ