Początki małego ogródka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Początki małego ogródka

Post »

Kamciu,skąd masz takie płaskie kamienie,czy to może coś innego?
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Kamciu, te pąki pożarły Ci kosy!!! Ja nakryłam jednego, co dziobał mi pąka tulipana.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Praca wre że aż miło popatrzeć a te iryski to chyba masz zakupione w biedronce bo moje są takie same ;:138 i jak za rok będą to sobie jeszcze zakupię
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

:wit

Ewo mam nadzieję, że to przez te wiatry i ciśnienie dzisiaj już tak mnie głowa nie boli. Wczoraj, zamiast sprzątać, bo Ania z forum dzisiaj do mnie przyjeżdża to nic nie zrobiłam :?

Danio tak murek robię na sucho bez żadnych zapraw, dopasowuje kamienie by się "zazębiały", one w ogóle się nie ruszają, więc nie powinny się rozlecieć.

Tereniu, okryję serduszkę korą , żeby nie przemarzła, bo w weekend mają być przymrozki

Małgosiu to są kamienie, ja mieszkam na takim terenie i jest ich pełno M mi je tylko taczkami z drogi zwozi :) . Ze swoim wykopów kamienie już wykorzystała.
Tam gdzie wybudowaliśmy dom dopiero powstaje osiedle domków. Teraz z moim sa aż dwa i kolejne dwa w budowie, więc jak każdy kopie, w miedzy czasie robili drogę to te kamienie leżą na poboczach .

Tosi dziękuję za wykrycie winowajcy ;:196 , a ja myślałam, że to jakiś pies lub kot wszedł do ogródka i porozdzierał tulipany ;:223 , a najlepsze, że teraz zawsze pilnuje by brama była zamykana, bo tak to ciągle otwarta była, nawet na noc nie zamykałam ;:223 .

Szyszuniu
tak iryski są z biedronki ;:108 , tylko zapomniałam nazwy coś na H..., ogólnie jestem zadowolona z cebul jesiennych z B wszystkie powschodziły, krokusy i irysy kwitną, czekam teraz na kwitnięcie tulipanów, narcyzy i hiacyntów.
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kamciu :wit jesteś zdolna ;:63 ;:138 dziewczyna i potrafisz wszystko. ;:215 A czy ten murek bez zaprawy będzie się trzymał :?: ;:oj
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Gosiu musi :;230 . Gosiu pierwszy murek i nawet spory taki jak jest na pierwszych zdjęciach wątku zrobiłam w zeszłym roku nie pamiętam dokładnie ale koło sierpnia teraz mamy marzec i jeszcze nic nie odpadło, więc myślę, że i ten się będzie trzymać ;:108 .
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Takie szkody w pąkach kwiatów robią też synogarlice i wrony, na moim skalniaku sąsiadka zaobserwowała. A ja obwiniałam dzieci, że piłkę kopią i mi pączki niszczą :oops:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Ewo ja obwiniałam psy albo koty sąsiada ;:14 , nawet do głowy mi nie przyszło,że to jakiś ptak ;:14

Wstałam rano i ............zima ;:223 , wszystkie rabatki białe ;:145 , co będzie z roślinkami ? ;:174
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Większości to wcale nie zaszkodzi, gorzej, jeśli posadziłaś podpędzone nowe. Ja wstrzymałam się z sadzeniem powojników, które niedawno przyszły-zupełnie zielone :D Moje stare jeszcze nie mają widocznych pąków, za zimno dla nich. Liliowce i inne rośliny od razu obsypywałam wyżej ziemią, żeby niska temperatura ich nie uszkodziła, później rozgarnę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Ja nowych roślin nie wsadzałam, wsadziłam tylko kłącza orlików, hostę i konwalię oraz inkrewille ale 10 cm pod ziemię, więc chyba nie powinno im nic być :roll: . Na serduszkę, która wyszła nałożyłam wczoraj na nią butelkę plastikową z otwartym "dziubkiem"
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p

Post »

Właśnie wróciłam z ogródka, zimno jak nie wiem co , strasznie stopy mi zmarzły, bo poszłam w tych butach ogrodowych. Posadziłam roślinki co kupiłam od Danusi. Wczoraj wieczorem wzięłam paczkę od sąsiadki, bo tam listonosz zostawił, a ja o niczym nie wiedziałam :roll:
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Sam śnieg nie zaszkodzi naszym roślinkom, gorzej będzie jeśli pojawi się mróz. U mnie na szczęście na razie powyżej zera, a jak u Ciebie?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Kamilko , gorąca herbata z prądem i cytrynką i imbirem , rozgrzejesz się do czerwoności. ;:1
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kamciu,u mnie też bardzo zimno,tym bardziej boję się ,bo wszystkie rosliny od P,Marka mam juz w ziemi.Jestem zdumiona kształtem twoich kamieni,u nas są same okrągłe.
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p
Od: 9 lut 2012, o 14:20

Post »

U mnie też są same okrągłe i na murek to tylko zastaje murowanie. Pracuś z Ciebie ale ładnie wygląda, ale czy suchy murek to jest trwały?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”