Funkia - kiedy pojawia się na wiosnę

Hosty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeżeli ktoś będzie w najbliższym czasie składał zamówienie za granicą to proszę o wiadomość na PW. Chętnie się dorzucę.
:oops:
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 mar 2008, o 08:38

Post »

Ada...a Ty co za jedna?
Tak, sprzedaje,ale na razie wstrzymałem sie nieco, bo nie mam czasu na wysyłki, za tydzień, dwa pojawią się na Allegro cuda :)
Mam sporo niezłych sadzonek.
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

..i jeszcze, na Ebay można łatwo kupować, ceny angielskich jednak duże, poza tym trudności z płaceniem bez karty:( Najlepiej kupować tam w Niemczech, ale nie mają zbytnio dobrego wyboru.
W Anglii najłatwiej kupować przez rodzinę :)
Awatar użytkownika
Julia
200p
200p
Od: 11 wrz 2005, o 09:15

Post »

Tomku, to świetna wiadomość, że mogę kupić u Ciebie.
Nie tworzę super kolekcji,bo nie mam dobrych warunków dla host,
moja działka jest bardzo słoneczna.Kilka roślin takich pospolitych
już mam i nawet mają się dobrze, ale chętnie kilka dokupię

sorry, ale nie wiedziałam , że sprzedajesz....podaj swoje namiary na Allegro, proszę:)

i wpisz mnie w swój kajecik :), żeby nie zapomnieć
czekam na informację...kiedy, jak i co :D
Piękno leży w oku patrzącego.
serdeczności - Julia
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Julio, mam wujostwo w Dąbrowie Górniczej:)
namiary na priva:)

Skoro działka za słoneczna to trzeba trochę drzewek posadzić, najlepiej liściastych, bo iglaste slaby cień dają.
Polecam klony, np. Flamingo, szybko rośnie, tworzy szeroką koronę i ładnie współgra z hostami.
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tomasz II pisze:
Tak, sprzedaje,ale na razie wstrzymałem się nieco, bo nie mam czasu na wysyłki, za tydzień, dwa pojawią się na Allegro cuda :)
Mam sporo niezłych sadzonek.
Tomku ,piszesz ,że hosty z Czech i Słowacji są złe .
Skąd zatem pochodzą rośliny z Twojej oferty ,zwłaszcza te cuda ? :roll: :D
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Raczej z Europy Zachodniej, najczęściej rodzina w Anglii, także zaprzyjaźniona Dagmar z Niemiec. Na wszelkie sposoby, czasem znajomi jeżdżą i coś przywiozą (tirami). Kiedyś sporo kupowałem u Stevena ze Szkocji na ebay. Ale teraz zastrzegł sobie tylko Anglię ( dziad jeden). On bardzo tanio sprzedawał, nawet poniżej 1 funta. Teraz kupuje mi je rodzina w Anglii, po prostu tam licytują, a że często przyjeżdżają to zawsze cos naprzywożą. Tak najłatwiej i najtaniej, bo poczta wysyłkowo piekielnie droga, zawsze powyżej 20 euro...
Nie mówię, że rośliny ze Słowacji są złe, ale maleńkie, często nadgniłe, nie do uratowania:(
Na Słowacje najlepiej udać sie osobiście i osobiście wybrać, ale mnie tam prawie 1000 km.

Poza tym to wszystko krew i pot wielu lat:(
hankab
50p
50p
Od: 14 sty 2008, o 23:00

Post »

Mam pytanie, czy nornice zjedzą hosty.Połowa roślin posadzonch w tamtym roku zjedzona przez nornice.Część host mam posadzonych w doniczkach,czekają na ułożenie.Teraz chciałam je przesadzić na właściwe miejsce,ale tam pełno dziur zrobionych przez nornice,czy warto posadzić tam hosty.Proszę o porade.
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Niestety mogą. Na szczęście nie mam nornic, ale grube korzonki są soczyste, a one to lubią. Sprawdź jednak, bo może ich nie zeżarły. Nornice preferują cebule. Tak więc mało prawdopodobne.
hankab
50p
50p

Post »

Tomaszu dzięki za odpowiedz.Sprawdziłam wszystkie hosy są całe,ale przy każdej dziura po nornicy.Rośliny cebulowate: hiacynty,tulipany,liatrie,czosnki,nerine,kroksonie oraz jeden cyprys zjedzone przez nornice,straty duże.Żal, cieszyłam się tymi roslinami tylko przez jeden sezon.
Zastanawim się czy teraz nie zasmakują host. Kupiłam środek na nornice, posypałam do dziur,ale czy im to zasmakuje.W poprzednim roku tempiłam nornice karbidem,pomagało na jakiś czas i znowu karbid do nowych dziur. Pozdrawiam serdecznie Anka.
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oto moja Lowyza, najskuteczniejszy środek do pozbycia sie problemu owego
Obrazek
hankab
50p
50p

Post »

Piękna,trzeba pomyśleć w tym kierunku.
Dzięki za podpowiedż.
Anka
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

Ha,ha!

Moja sąsiadka ma dziewięć kotów. Pożytek z nich taki, że gdy tylko porobię coś w ogrodzie. Wypielę, przekopie itp. to następnego dnia znajduję kocie bobki. Ilość kretów i nornic za to utrzymuje sie na stałym, niezerowym poziomie.
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Ja mam psa szczeniaka, szkodnika wykopującego nowoposadzone funkie ...... zamorduje go w morde misia normalnie .............. :oops:
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mus zadobyć rase łowną. Bywaja koty leniwe, fakt. Moja Lowyza nawet najedzona ma bardzo silny instynkt wielkiej łowczyni.
Ze trzy lata temu mialem wysyp nornic... zwłaszcza pod drzwiami chalupy, bywalo że po jednej nocy lezały trzy trupy w ramach shołdowania żonie. Potem pojedynczo. Po tygodniu wysyp się skończył. Od tamtej pory cisza jak makiem zasiał.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hosty”