Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Post »

Maju, Bogdan Królik to właściciel hurtowni ogrodniczej, słynący szczególnie z hodowli tulipanów. Co roku w weekend majowy urządza ich święto, połączone z chrzcinami jakiejś nowej odmiany. W ubiegłym roku był to tulipan "Lech Kaczyński", w tym będzie "Jolanta Kwaśniewska". Prowadzi też sprzedaż cebulek, kłączy itp. (także na Allegro).
Z krokusami chyba krasnoludki zadziałały... ;:23

Aniu nowych clemków sama jeszcze nie widziałam, bo przyszły na adres rodziców. Będę u nich dopiero w niedzielę. Już nie mogę się doczekać. ;:65. Przed chwilą dzwonił kurier, chyba przywiózł ostróżki ze Świata Bylin. :heja
A clemki na ogrodzie maja już maleńkie listki, fotografie mam, ale już nieaktualne (z ubiegłego tygodnia).

izaziem witam Cię serdecznie u siebie. :wit Prawdę mówiąc to nie moje buty (ale moje zdjęcie). Kiedyś nie mogłam wziąć czynnego udziału w warsztatach z przyczyn zdrowotnych, to poszalałam chociaż z aparatem. Moje buty są amarantowe, a drugie banalnie czarne...
Ja w ogóle kocham taniec i wszelkie jego odmiany (co nie znaczy, że jestem w tym dobra), ale flamenco to moja największa taneczna pasja. Marzy mi się jeszcze tango, ale niestety tu potrzebny jest partner, a mój M nie chce współpracować...

Robaczku przykro mi z powodu Twoich nieudanych zakupów. Wiem jak to złości i smuci zarazem. Inwestujesz, sadzisz w pocie czoła, czekasz niecierpliwie na efekty swoich starań, a tu ... klops. Ja dwa lata temu kupowałam u niego po raz pierwszy - tylko czosnki. Wszystkie ładnie wzeszły. W ubiegłym skusiłam się jeszcze na zimowity, tulipany i szachownicę perską. Tulipany botaniczne jak widać - pięknie kwitną, reszta odmianowa taka sobie. Szachownica w ogóle nie wiem czy wzeszła, bo nie pamiętam gdzie ją wsadziłam ;:171
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No tak Asiu, bo do tanga trzeba dwojga... 8-) Mój by współpracował ale kiepsko z czasem.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Taak, brak czasu. Znam ten ból... ;:222

Dzisiaj u mnie całą noc wiało jakby się ktoś powiesił. Do tego pada. Może to i dobrze, bo byłam rozdarta między wyjazdem na ogród, a porządkami przedświątecznymi. Siłą rzeczy wygrały porządki. Ale i tak najpierw czas do pracy... :evil:
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Na początek mój Krakowiak i B.bride. Ciągle nie posadzone. Jak słucham prognozy pogody na najbliższe dni, to cieszę się, że się nie spieszyłam.
Obrazek Obrazek
A to wczorajsza i przedwczorajsza dostawa; ostróżki, floksy, liriope i clemki :heja :heja :heja
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, co to za cudowny różowy kwiatuszek?
asia2 pisze:Na dobranoc trochę lata:
Obrazek
Podziwiam Cię za Twoją pasję ;:180 Wydaje mi się, że aby tańczyć flamenco trzeba mieć niesamowity temperament i żywiołowość w sobie, jak miło ;:196
Asiu, A propos, różnic pogodowych u Ciebie i u mnie - mieszkam w Kamionkach, kawałek od Poznania, ale mam chyba mikroklimat :uszy A jak pogoda dzisia u Ciebie? straszą mrozami..mam nadzieje, że na strachu się skończy.. :roll:

Twoje powojniczki wyglądają tak jak moje, tyle, że moje już posadzone....trochę się boję o nie.. ;:218
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

To różowe to lewizja, zwana przeze mnie bardziej swojsko lewizną.
Pogoda beznadziejna: zimno, śnieg, deszcz, grad, wichura. Jednym słowem - paskudnie i zupełnie nie ogrodowo.
Mój ogród jest bardziej w północno-zachodniej części Poznania, może dlatego jest zimniej (bliżej bieguna :wink: )
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20

Post »

Ładne roslinki Ci przysłali, te w szkólce (byłam dzisiaj) jeszcze śpią. Tylko kiedy będzie je można sadzić? Dzisiaj padał grad, a potem śnieg ;:222
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Oj tak Olu, pogoda beznadziejna. ;:174 A liczyłam, że w ten weekend coś zrobię. Tyle zadań ogrodowych na mnie czeka... No i nocne przymrozki też nie nastrajają optymistycznie. Dobrze chociaż, że moja telefoniczna pogodynka zmieniła zdanie i pokazuje, że w przyszłym tygodniu w nocy będzie najwyżej -2 (poprzednia wersja -5! ;:202 )
PS. Uściskaj i wygłaskaj ode mnie swoje cudne psiaki ;:168

Też przedstawię mojego ogrodowego pomocnika:
Obrazek
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

puk, puk Asiu.....rewizyta ;:196 ;:196
jejku ile zakupów......jakie roślinki......jej ;:oj :shock: powojniki, ostróżki, floksy i jeszcze raz powojniki..........jejku :shock: na Krakowiaka i Bride też już zachorowałam ale z nimi to poczekam, aż już na bank altankę postawię......chcę je posadzić przy tarasie....chyba jeszcze Nike, bo jak dobrze pamiętam, to ona jest czerwona........mama ;:224
no i u Ciebie na wiosna na całego! ;:138

a co do Świątnik - tam jest szkółka roślinek kwaśnolubnych czyli wrzosy, azalki, rodusie etc, zobacz u wujka Google ale gdzie to jest.....pojęcia nie mam :roll:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asiu, u mnie tez dzisiaj wieje mocno i zimno, ale slonko jest a to mnie nastraja pozytywnie :uszy ;:3 przymrozki zapowiadane na środę i czwartek w nocy maja byc ok -2, wiec może dramatu nie bedzie. Dzisiaj w nocy u mnie było 0, czyli zapowiadanego mrozu nie było. Może ten wiaterek przewieje mrozne fronty ;:138 miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Asiu, dziękuję za informacje o Króliku... ;:196
Bardzo ładne sadzonki otrzymałaś, powojnik ma już pąki. :roll: Czy to jest zamówienie ze "Świata bylin".
Nie znam tego sklepu, chętnie popatrz, czy mnie coś nie zainteresuje. ;:196
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Witam Shirall :wit i zapraszam! Dzięki za informację o Świątnikach. Pewnie mnie tam wkrótce pogna :;230
Niestety Robaczku, pogoda nas nie rozpieszcza. Nie mogę się doczekać ;:3
Maju, ze Świata Bylin są tylko ostróżki, liriope i floksy. Clemki z Multifiori, a B.bride i Krakowiak jeszcze z Gardenii.

Pogalopowałam dziś do Lidla (stronami chwalili się, że jakieś clemki tam nabyli :) ) no i jestem bogatsza o kolejne trzy sztuki:
President
Obrazek
JP II
Obrazek
Hagley Hybrid
Obrazek

Przedszkole clemkowe wygląda w tej chwili tak (u rodziców):
Obrazek

a u mnie w salonie róże zajęły cały parapet (M się piekli, bo twierdzi, że mu w pocie czoła umyte okna wyświnią. Niby jak się pytam. Skakać albo pluć będą? One sobie grzecznie w doniczkach siedzą i po cichutku rosną. Ot co.
W ogóle niedługo chyba mnie z domu wyrzucą razem z całą moja zieloną dżunglą, a M zapowiedział, że jak tak dalej pójdzie to założy mi blokadę na FO. ;:101
Aż boję się myśleć co będzie, jak przyjdzie reszta zamówień...

Shirall pokazywała swoje fiołki, więc poszłam dziś poszukać ;:177 u siebie czy przypadkiem już nie zakwitły (naprzeciwko mojego bloku są chaszcze, które niegdyś były ogródkami działkowymi). Oczywiście są! Przy okazji namierzyłam liguster i orliki. Będzie akcja "łopata". Mój już się puka w czoło... Wypatrzyłam ;:oj też duży różany krzew. Poczekam do lata i zobaczę co zacz.. W razie czego grube rękawice mam... ;:224
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

nie ma za co....... ;:196
zaraz, zaraz to gdzie Ty mieszkasz dokładnie?
chyba nie gdzieś przy Panoramie albo w okolicach......bo jak wiem to tam kiedyś były ogródki działkowe ale je zlikwidowali i tam są teraz chaszcze i można tam różne ciekawostki znaleźć.... ;:224
pewnie ze wykopuj bo takie skarby są najfajniejsze......no i róże wypatrzyłaś no fiu fiu - taki rarytas ;:224
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Asia, "nigdy powojników" :;230 Ty masz bardzo zaawansowane stadium choroby :lol: . Śliczna kolekcja ;:167 (bo kto powiedział, że ja tej choroby też nie mam...) ;:179
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Tak, tak Francesco. To już nieuleczalne. ;:131 Czas wyznać prawdę: mam na imię Joanna i jestem clemoholikiem...
i wcale mi nie zależy na terapii... :D

Marta, w Poznaniu pomieszkuję u rodziców, ale aktualnie na stałe w Biedrusku i to tu znajduję takie "skarby". A te okolice Panoramy i stare ogródki, o których piszesz doskonale znam. Wychowałam się na Dębcu :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”