Wysoki rollborder

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
Pigula
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 8 sty 2012, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Wysoki rollborder

Post »

Witam serdecznie. Chciałem się Was poradzić czy wiecie może gdzie kupić/szukać wysokiego rollbordera około 50 cm do zasłonięcia cembrowiny od studni? Na allegro oraz w Castoramie, Obi itp. są tylko maksymalnie 40 cm wysokie. Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
_fox_

Re: Wysoki rollborder

Post »

A czy w grę wchodzi postawienie jednego na drugim ?? można równo ustawić lub przesunąć jeden względem drugiego.
Pomyśl nad takim rozwiązaniem będzie 2 x 25 cm
Pigula
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 8 sty 2012, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Teoretycznie wchodzi, tylko te podwójne rollbordery mają utrzymać jeszcze ciężar drewnianej płyty w kształcie koła ukrywającej właz do studni. Myślę że to nie głupie rozwiązanie, ale na pewno prostsze byłoby dostanie wyższych rollborderów. Nie orientujecie się gdzie takowe mógłbym dostać?
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pigula pisze:Teoretycznie wchodzi, tylko te podwójne rollbordery mają utrzymać jeszcze ciężar drewnianej płyty w kształcie koła ukrywającej właz do studni. Myślę że to nie głupie rozwiązanie, ale na pewno prostsze byłoby dostanie wyższych rollborderów. Nie orientujecie się gdzie takowe mógłbym dostać?

Szukaj po tartakach , zajmują się produkcją takich rzeczy i zrobią Ci na wymiar . Ładniej chyba by wyglądał murek suchy z piaskowca , może nawet taniej Cię to wyniesie. Tylko pozostaje zabawa z układaniem :roll:
_fox_

Post »

Pigula pisze:Teoretycznie wchodzi, tylko te podwójne rollbordery mają utrzymać jeszcze ciężar drewnianej płyty w kształcie koła ukrywającej właz do studni. Myślę że to nie głupie rozwiązanie, ale na pewno prostsze byłoby dostanie wyższych rollborderów. Nie orientujecie się gdzie takowe mógłbym dostać?
Można ostatecznie kupić palisadę :) ta jest dostępna w różnych wysokościach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”