W wężowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W wężowym cz.2

Post »

Grazia chylę czoła przed twoim kunsztem i ogromem pracy. Siedzę tylko i podziwiam przy okazji zastanawiam się kiedy ty to wszystko robisz
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witajcie...jak miło Was wszystkich gościc ;:196

Wiosny u mnie nadal nie widac...chociaż...tulipanki już coraz bardziej śmiało na świat wyglądają.Hiacynty też próbują łebki wystawiac...reszta się jeszcze nie spieszy.

Mariolka jak widac nie tylko ja tak mam,ale gdy coś się lubi robi się to z przyjemnością :wink: Mnie nie szkodzi to że np. wiosną w danym miejscu coś wymyślę,napracuję się a jesienią już mam inną wizję tego miejsca i przerabiam...Roślinkom jak do tej pory też przeprowadzki nie zaszkodziły :D
Joluś i tu się z Tobą zgadzam...my "ogrodnicy" po prostu to lubimy :uszy
Elizko też się nie mogę doczekac efektu końcowego... ;:65 Już bym sadziła żeby efekt wcześniej zobaczyc...tylko że roślinki dopiero pod koniec maja będą :roll:
Olku chociaż bardzo podobają mi się Rh to chyba się z nimi pożegnam...nic na siłę.Jak widac warunki u mnie im nie odpowiadają...więc trudno...poszukam czegoś innego na ich miejsce :?
Staszku dziękuję ;:196 Hortensje już posadzone...
Grażka tiaaa znaczy nowe miejsce na sadzenie,ale obawiam się że jednak to ciągle za mało na to co pozamawiałam ;:224
Jacku dziękuję za miłe słowa ;:196 Wiosna zagląda ale bardzo,bardzo powoli...dziś rozkwitł jeden krokus,a tyle ich posadziłam...i gdzie one są? :roll:
Stasiu a u mnie i Rh i azale wymarzły :( ...jednak za bardzo wietrznie tu mam...Może kiedyś jak iglaki urosną i modrzewie przed nimi to trochę zaciszniej się zrobi,ale kiedy to będzie ;:219
Justyś miło mi że mój pomysł Ci się podoba ;:196 Rh na razie nie wykopuję...podlewam,zasiliłam...jeśli padnie to wyrzucę,ale póki żyje nie ruszam.
Iwonko no wiesz aż rumieńca dostałam :oops: Na ogród zawsze muszę czas znależc...wczesnym rankiem gdy dziecię jeszcze śpi...po południu gdy dziecię idzie na drzemkę...gdy pojawi się ktoś,komu mogę dziecię pod opieką zostawic...i tak małymi kroczkami coś tam kombinuję :wink:

Dzisiejszy widoczek "ponurkowa"....
Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko jakiego ponurkowa???....wprawdzie kolorków brak, ale wszystko śliczniutko wysprzątane, przygotowane do wiosny....teraz tylko czekać na kolorowe cudeńka :D
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Oj Fragolciu, skąd Ty czerpiesz te siły. Piknie u Ciebie i to coraz bardziej ;:108
Pozdrawiam wiosennie ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witam ... może i ogród w tej chwili ponury,ale za miesiąc będzie się działo (użyłam wyobraźni)... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Grażynko, jakiego ponurkowa :!: Kompozycja i pomysłowość - już za samo to medal Ci się należy. A przede wszystkim Twoja WŁASNA, ciężka praca przynosząca imponujące efekty ;:180
A krokusy, te które nie kwitną, pokazały chociaż listki? Bo jeśli nie, to raczej po nich.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Grażynko coś z tymi krokusami ;:oj po tej zimie nie tak
u mnie to samo :roll: a szkoda bo tu cud natury ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

;:oj Metamorfoza niesamowita bardzo mi się podoba , te przerabianie i nowe tworzenie wykańcza ale efekty są fajne ...Kwiatki wiosenne ślicznie już wychodzą :D
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12

Post »

Nawet jeśli brak jeszcze kolorów to twój ogród i tak jest piękny..Śliczne rabatki, altana w tle po prostu super ;:63
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Piękny widoczek, niedługo się zabarwi. Powtarzam za poprzedniczkami, skąd Ty kobieto masz tyle siły?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witam :wit U mnie deszczowo dziś...u Was też pada?
Agnieś ;:196 jeszcze dużo mam w ogródku do zrobienia,a czasu ciągle za mało :roll: Teraz pada już trzeci dzień i ogródek nareszczie zaczyna się zazieleniac :D
Witaj Ewuś ...ojjjjj dawno Cię u mnie nie widziałam...Dziękuję za miłe słowa ;:196 Sił mam dużo,chęci też tylko czasu za mało :roll:
Marylu ;:196 ...ja myślę że będzie się działo...już zaczyna się zazieleniac :heja
Jacku ;:196
Krokusy w niektórych miejscach są...znaczy listki są i pojedyncze pączki,ale w niektórych nie ma po nich nawet ślau.Myślisz że te wymarzły :?
Dzidziu ;:196 paskudna ta zima była...brak śniegu i mrozy po -30 stopni...nie tylko krokusy wymarzły...
U mnie dużo strat zanotowałam(żurawki,trytomy wszystkie nowo nabyte odmiany i stara też,Rh,azalie....)i pewnie jeszcze wiele w praniu wyjdzie :(
Beatko ;:196 Ja lubię przerabiac...może to nie jest lekka praca,ale efekt końcowy cieszy(do następnej przeróbki :;230 )
Justynko ;:196 Cieszy mnie że Ci się podoba i przyznam się nieskromnie że mnie na razie też :oops: (chociaż ten tłusty wąż wymaga już korekty...roztył się nieforemnie i jakiś taki...hmmm :;230 )
Dorotko ;:196 już trochę koloru ogródek nabiera...na razie zielonego ale lepsze to niż szarośc...co ja mówię...zielony jest super ;:215

Kolorowa wiosna u mnie to na razie tylko na parapecie...
Obrazek

Obrazek
a to pociesznik wiosenny...
Obrazek
A i pochwalic się muszę...przybyły lilie z Lilypolu...23 nowe lelyje i 4 irysy syberyjskie w odmianach...Wszystko piękne i zdrowe :heja
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przykro czytać o stratach , zima ,,postarała'' się o to solidnie. Wąż teraz nie wygląda okazale , jak się zazieleni , będzie doskonale ;:108 ;:108 Już tylko wąskie ścieżki pozostały z Twojego trawnika. ;:7 ;:7 Ogród rożni się znacznie od tego z pierwszego zdjęcia .Wszystko jeszcze młode , ale powoli nabiera wyglądu i dojrzałości. ;:138
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Graziu, a mnie się tam podoba nawet w Twoim "ponurkowie".
u nas też zimno, pada na przemian deszcz ze śniegiem, czasem błyśnie na chwilkę słonko i od nowa.
Ale parapety Kochana to Ty masz śliczniutkie, że hej!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Koleżanko nie ładnie nic nie mówiłaś że zamawiasz lelije a wiesz jak ja je lubię ;:124
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38

Post »

Grażynko ;:196 jakie zmiany :shock: super ;:333 się napracowałaś, ale efekt jest wspaniały ;:138 ten pociesznik wiosenny rzeczywiście pociesza :;230 , a straty po zimie i u mnie są niemałe, niestety :? się posadzi nowe nabytki :D
Pozdrówka ;:3
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”