Ogrody dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrody dwa

Post »

Aniu, dziękuję i zapraszam. Tak czytam to forum i często zwracam uwagę jakie mamy piękne nazwy miejscowości, Stary las, super :D , a daleko masz tą sałatę?

W Warszawie zimno, chociaż dziś nawet było troszkę słońca, lubię taką kontrastową pogodę, miasto trochę umyło się z pozimowego kurzu. Wczoraj padało, może nie zyskam sympatii tym stwierdzeniem, ale mogłoby popadać jeszcze, bo to co poleciało z nieba podlało tylko powierzchnię.Chociaż rododendron się napił.Susza straszna już była.
Zainspirowana forum, wysiałam w niedzielę dalie, tak wyglądają, więc chyba im dobrze

Obrazek

Na większe zasiewy nie mam miejsca, więc inne roślinki muszą poczekać aż się ociepli.
A teraz cicho sza, może nie opadnie tym razem

Obrazek
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pozytywnie zazdraszczam miejca nad rzeczką. Urokliwego i pełnego ciepła. Cicho, spokojnie i co najważniejsze bez smogu.
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Witaj Ilonko, dziękuję, to mój azyl :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ja juz dawno pokochałam Twoja działke nad rzeka ;:167 czekam na fotki wiosenne ;:173 z reszta ogródek w stolicy tez niezle wypiesciłaś...jak TY go teraz zostawisz..... :roll:
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Dorotko :wit nie poznałabyś małego ogródka, większość bylin przeniosłam na wieś, zostały tylko resztki, trawnika prawie nie ma po zimie, oczko jest w fazie likwidacji...eeeeee brak słów. Zostały tylko duże rośliny, których nie da się przenieść. zasypię oczko, zasieję trawnik i będzie miejski ogródek bezobsługowy :?
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Sałaty zasiane, wracam więc jak bumerang. Dziś nosa za próg nie wyściubiam, bo ze wszystkich stron zaciąga deszczowymi chmurami. Ja też wysłałam list do nieba z prośbą o deszcz, wczorajsze przekopywanie ziemi było przykre - istny popiół się zrobił :( aż się wierzyć wtedy nie chce, że cokolwiek oprócz "chwastów" mogłoby tam urosnąć. I jeszcze ten wiatr, wszystko z wideł leciało wprost do oczu. Mhhh...
A do sałatowych grządek mam, droga Iwonko, pół godziny relaksacyjnej jazdy rowerem. Jeśli deszcz goni, to dwadzieścia minut :) Niestety (lub stety, to się okaże) mnie również czeka kolejna przeprowadzka, już w maju. Chciałam zawojować moje małe miasto, ale jak to po studiach - człowiek ma głowę pełną pomysłów i najlepszych chęci, a rzeczywistość troszkę to potem weryfikuje... Wygląda więc na to, że na jakiś czas jednak zabunkruję się w Trójmieście.

Rzadko się zdarza, żeby ktoś tak otwarcie deklarował swoją sympatię dla stolicy :) Ale w pełni Cię rozumiem. Mieszkałam tam co prawda tylko przez rok, ale wystarczyło, żeby się zarazić (w pozytywnym sensie). Teraz wracam radośnie za każdym razem, kiedy nadarzy się okazja i mam nadzieję jeszcze kiedyś zlądować tam na dłużej.
Mimo wszystko w Twoim wypadku zmiana nie będzie chyba tak strasznie bolesna, skoro masz takie piękne lekarstwo w postaci drugiej "działy" (no bo 1800 to już nie działeczka :D ) Będę Ci wiernie kibicować i obserwować nowe poczynania. Pozdrawiam cieplutko z -nadal zimnej- północy :wit

P.S. Stary Las - super. Ale mamy też w okolicy takie kwiatki, jak np. Złe Mięso ;:173 To jest dopiero odlot. No i jak to powiedzieć: "mój mały kawałek raju w Złym Mięsie"? Och...
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...no trudno , wszystkiego zabrać nie możesz, chociaż powiem Ci że moja mama jak się wyprowadzała na wieś to zabrała co się dało, nawet świerka srebrnego ...chyba ponad 3 metry miał :;230 sąsiedzi pukali się w głowę , a on rok pochorował, odbudował korzenie i ruszył z kopyta :wink:
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Witaj Iwa :wit Sadzonki w doniczce rosną ,pąki krzewy puszczają .Teraz czas odpocząć w zimny weekend w ciepłym zakątku w domku :;230 :;230
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Aniu chyba nasze prośby zostały wysłuchane, tylko czemu tak zimno ;:202 Ideały, szczytne cele....eh, często niestety przegrywają starcie z rzeczywistością, ale Trójmiasto piękne a dokładnie gdzie planujesz? Gdańsk uwielbiam.Warszawa to moje miasto rodzinne, więc wszystkie wspomnienia z nią mam związane, tylko ludzie już inni, więc i klimat nie ten co kiedyś, za szybko tu się teraz żyje. Dorosłam już do zmiany otoczenia, i cieszę się że dane mi było znaleźć takie cudowne miejsce :D Złe Mięso ;:202 nie do wiary, że ktoś tak nazwał miejscowość, aż dziw że nie zmienili nazwy.
Dorotko pewnie że nie, tym bardziej że zmarnowałam właśnie świerka i cyprysika bo nie przeżyły przeprowadzki, żal szczególnie cyprysika bo hodowałam go od małej sadzonki i prowadziłam na pniu, piękny był ;:174
Ewo oj tak, dziś to tylko z kubkiem herbaty nadrabiać zaległości forumowe :D

U nas na przemian pada deszcz i mokry śnieg, zaraz co prawda topnieje ale zimno, piję herbatkę oglądam roślinki, planuję nowe nasadzenia, dolce far niente jak mówią Włosi :D
lubie__czat
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 29 mar 2012, o 15:27

Post »

Witam doświadczonych ogrodników..... mam pytanie ......jak jest z tą Lobelią..... kupiłam dwie paczki nasionek jedna to ...erinus pendula .. druga to erinus compacta , piszę te nazwy bo możliwe że się czymś różnią jeśli chodzi o uprawę.. czy jeśli posadzę je z nasionek do doniczek to wyrosną mi w tym roku?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

compacta taka zwarta ,kępkowa , pendula zwisajaca....lobelia cud roslinka ;:173
lubie__czat
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Cześć Dorotko, dzięki ,że opisałaś mi różnicę.. bo na opakowaniu niczym się nie różnią tylko kolorem,, jeśli coś więcej wiesz na temat tej roślinki to napisz mi proszę a będę Ci się wdzięczyć,
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wysiej jak najszybciej...jak będa drugie listki podlej i popikuj , małymi kępkami , możesz w miarę wzrostu np po drugich listkach uszczknąć sadzoneczki to się fajnie zagęszczą, trochę z tym roboty bo to maluszki ,ale one zazwyczaj niekłopotliwe i szybko Ci się odwdzięczą....a potem do doniczek i podziwiaj, bo cudne szalenie ;:167 kwitną całe lato i dłuzej ;:173...w jakim ty pięknym mieście mieszkasz :wit Iwonko zaraz wyrzuce te moje bazgroły ,żeby Ci tu nie zaśmiecać
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

A zaśmiecaj sobie ile chcesz, wiadomości nigdy za wiele :D, nie odpisałam sama bo właśnie siedzę u Ciebie :;230
lubie__czat
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Witam zdolne kobiety.... Dorotka napisała coś o zaśmiecaniu ,,,,,,, i tak mnie to zastanowiło, czy ja pisząc tu i zadając pytania na prywatnym podwórku Iwonki nie robię czegoś czego robić nie powinnam .......
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”