W cieniu brzozy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W cieniu brzozy cz.2

Post »

Halinko moja Flammentanz też już się puściła :wink:
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12

Post »

Ładne prymulki ;:196 u mnie dopiero liście wychodzą :?
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko piękna, zdrowa rozsada Ci rośnie. Prymulki i sasanka cudne. Moje sasanki, które miałam na przednim kwietniku wszystkie zginęły. Ostały się cztery na innych rabach, ale to są tylko niebieskie po różowej, kremowej i czerwonej nie ma nawet śladu.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Witam Miłych Gości :wit
Pogoda dzisiaj od rana typowo marcowa. Wietrzno, zimno... Przed chwilą spadł grad.
Oglądałam w internecie 16-dniową prognozę pogody dla mojego miasta. Jest nieciekawa. W następnym tygodniu przymrozki w nocy nawet do -9*. Co to będzie z roślinkami, które obudziły się już ze snu zimowego? Nie wiem co mam robić :( .

Aguś Flammentanz to bardzo wytrzymała róża. Cieszę się, że Twoja różyca się "puściła".

Justynko
dziękuję w imieniu prymulek. Twoje też lada dzień zakwitną.

Lideczko dziękuję. Wielka szkoda, że Twoje sasanki padły. Może te, które przetrwały zrekompensują Ci straty. Zbiorę nasionka z mojej białej i podzielę się z Tobą.
Pozdrawiam Hala
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Halu ,takie temperatury z wiatrami to może być tragedia. Właśnie oglądałem prognozę najnowszą , trochę cieplej niż wcześniej prognozowali.
Flammentanz , to jedyna moja róża , która ma zielone pędy powyżej kopczyka.Z pozostałych , najlepiej wygląda Chopin. To także wytrzymała odmiana. zajrzałem do sasanek, już tylko jedna nie ma liści , ta ,,martwa'' odżyła. ;:138
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Dziękuję Ci bardzo, chętnie przyjmę nasionka. Byłam dziś w ogrodniczym i oglądałam sasanki różowe i ciemno czerwone, ale korzonki w woreczkach były bardzo małe i takie jakieś zaschnięte, a cena prawie 8 zl. Nie skusiłam się. Kupiłam sobie tylko Primulę veris, która u mnie nie pokazała się po zimie i nasiona trawy jednorocznej Ryż ozdobny Black Madras.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko niesamowite są te cebulicowe łany....widok prześliczny :D
W domku masz prawdziwy las sadzonek , jeszcze muszą poczekać na ciepełko, żeby wywędrować do ogródka....ależ ta wiosna ociąga sie w tym roku :roll:
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Koleżanko to poszalałaś z tymi siewkami ;:180 u ciebie sasanka już ma pączka a moja zaledwie zaczyna wypuszczać puchacze ;:138 ale grunt że się obudziła z zimowego snu. Prymulcie ja też uwielbiam i każdy kwiatuszek na powitaniu wiosny jest na wagę złota :D
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadku pocieszam się myślą, że może prognozy się nie sprawdzą. Nie przekreślaj wszystkich roślinek. Może odżyją od korzenia.

Lideczko jak tylko nasionka będą w fazie "lotnej", to wyślę Ci. Ponoć nasiona sasanek maja krótką zdolność do kiełkowania. Tak więc szybciutko je wysiej.
Z zakupami nowych roślinek przystopowałam. Nadają ochłodzenie i nie wiadomo jak kwiatuszki przetrwają te kaprysu pogody.

Aguś
też mnie urzeka co roku ten łan cebulic.
W domku na działce mam już sporo rozsady. Ale jeszcze sporo na parapetach w moim mieszkaniu i mieszkaniu teściowej. Co mnie podkusiło tyle siać? W życiu tyle nie wysiewałam. No cóż mam nadzieję, że wszystko się uda i będzie kolorowo na działce.

Iwonko
oj tak. Poszalałam z wysiewami. A teraz mam problem, bo po przepikowaniu nie mam gdzie tego trzymać. Wywożę do domku na działkę. Ława w jednym pokoju na działce zastawiona. Stół w drugim obstawiony, w kuchni też już stoją doniczki. Jak tak dalej pójdzie nie będzie można zrobić sobie nawet herbaty, czy kawy.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Halinko roślinka o którą pytałaś u mnie to śnieżnik .
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Jakoś mi zginęłaś, nie przychodzą powiadomienia ;:oj Obejrzałam zaległe str. i mogę podziwiać Twoje zakupy i śliczne wysiewy -werbena tak równiutko rośnie ;:138 Czy w tym domku na działce sadzoneczki nie będą miały za zimno :?: Piękne fotki cebulic ,spod pałacyku biskupa ;:138 ;:138 Ja też tak kiedyś zaszalałam z wysiewami- potem miałam problem, nie mogłam zmieścić do samochodu i za wcześnie wszystko wielkie porosło, teraz już stopuję bo tylko wychodzą z tego zgrzyty z M ;:134 Każe mi autobus kupować ,albo transport zamawiać :;230 :;230
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

witaj Halinko jakos te dni juz mi tak pędzą , na forum mało czasu ale ciagnie do Was ciągnie ;:196
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych Gości :wit
Ależ paskudna pogoda dzisiaj. Zimno, mokro. Nieprzyjemnie... brrr. Zanosi się, że w nocy będzie przymrozek. A ja nie zabezpieczyłam roślinek, bo nie byłam na działce.
Dzisiaj miałam dzień wielkiego sprzątania w domu.

Geniu bardzo dziękuję za informację. Już sobie zapisałam.

Romciu
dziękuję za pochwały :oops: . Nie wiem czy moim rozsadom na działce nie będzie za zimno? Jutro pojedziemy i napalimy w piecu. Może troszeczkę to pomoże.
Z wysiewami stanowczo przesadziłam. Czas pikować niektóre siewki, a miejsca na parapetach brak. Za rok już będę mądrzejsza i nie będę tyle siać.

Dorotko cieszę się, że jesteś. Narobiłaś się dzisiaj. Masz ode mnie ;:cm

Moje rozsady

Obrazek

Siewki pierwiosnków aż proszą się o pikowanie :oops:

Obrazek
Pozdrawiam Hala
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Halu , piękne siewki ;:138 ;:138 Na pierwszym heliotrop :?:
Pierwiosnki także świetnie wzeszły. Jak masz możliwości , to ogrzej rośliny . Nie zmarzną , ale może wstrzymać wegetację na dłużej . ;:108
Moje omszone i bezłodygowe puściły dzisiaj korzonki. Ledwie to widać , takie to to malutkie. Nie wyjmowałem z lodówki wcześniej , gdzie bym to postawił na parapecie. ;:24
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu roślinka na pierwszym planie, to werbena. Następne pojemniczki to heliotrop.
Jutro napalimy w piecu. Mam nadzieję, że rozsada trochę się ogrzeje i może wegetacja nie będzie zachwiana.
Moje siewki pierwiosnka omszonego jakieś takie rachityczne. Wysiewałam wszystkie odmiany jednego dnia. Taką samą przechodziły stratyfikację. A mimo to nie rosną. Nie wiem co może być powodem?
Pozdrawiam Hala
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”