Moje marzenia -maniusika część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje marzenia -maniusika część III

Post »

A ja dzisiaj pierwszy raz podlewałam róże. Wiatrzysko było tak okropne, że ziemia szybko stała się wysuszona, no i niestety trzeba podlewać. Lubię oczywiście słoneczko, ale u nas przydałby się wiosenny deszczyk :wink:
Awatar użytkownika
klamber
100p
100p
Od: 29 sie 2011, o 06:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janinko, ja jesienią nawaliłem kompostu b. dużo żeby trochę podwyższyć, to dopiero mi ziele rośnie, chyba w tym roku się za chetam przy pieleniu. Teraz kupiłem EMy i kompost będę teraz pędził na nich, ciekawy jestem jak pójdzie. podobno p o4 tyg. jest gotowy. Na jesieni wziąłem 3 wywrotki liści tak że będę miał na czym wypróbować. :;230
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam cała wywrotkę 2-letniego obornika , no może 3/4 bo tez trochę ubrałam pod kwiatuszki .. na wiosnę tez zasilę wszystkie roslinki ..
Wandziu a ja jeszcze nie mogę wejść tak mokro . bez przerwy pada , nawet dzisiaj po południu , dlatego jeszcze nie muszę podlewać .. Znowu na weekend nadają pogodę to będzie można podłubać w ogrodzie , może i kretowiska da się wywieść .. Dzisiaj córka buchnęła mi trocine z korą która została po cięciu drzewa na opał i obsypała borówki ,, a miałam ją wywieść pod róże aby zabezpieczyć przed wysychaniem .. ale i borówkom się przyda takie zabezpieczenie , chociaż one rosną w wilgotnym miejscu i wystarczył by tylko kwaśny torf ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Janeczko u ciebie pada a u nas znowu sucho się zrobiło a wychodzące roślinki chcą pić i pewnie trzeba będzie troszkę podlać bo niech bidulki ładnie rosną
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

maniusika pisze:Ja mam cała wywrotkę 2-letniego obornika , no może 3/4 bo też trochę ubrałam pod kwiatuszki .. na wiosnę też zasilę wszystkie roslinki ..
Ja tylko w granulkach..taki sklepowy. ;:224 . Także podsypałam wszystkim roślinkom . Szkoda że brak deszczyku, granulki by się rozpuściły a tak leżą a kwiatki papu nie pobierają. :wink: . Janeczko...przyjemnej i ;:3 niedzieli.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Obornik taki w większych granulkach kupowałam jesienią i rozsypałam delikatnie przykrywając go grabiami aby miał czas sie rozłożyć. Tak zawsze robię z nim, pylisty wiosną na bieżące potrzeby.

Janeczko czy Twoja Lagestroemia już ruszyła ?

klamber piszesz,że kupiłeś Emy - trochę czytałam o tych mikroorganizmach ale co i jak ... nie praktykowałam. To Twój pierwszy zakup ?
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu jeszcze nie ale w piwnicy zimno 8 stopni i raczej tam listków nie wypuści ,, Jak będzie ciepło przeniosę wszystko do szklarni aby tam zaczęly rosnąć ..
Wnukowie przywiozły mi aparat abym zrobiła zdjęcia w ogrodzie . , Mój nie wiadomo kiedy będzie naprawiony ..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak wygląda moja wiosna w ogrodzie ..

Obrazek

wnusio Antoś

Obrazek

Kubuś

Obrazek

Michałek

Obrazek

Obrazek

czekają aby pomagać babci rozwalać te hałdy ziemi , które zięć nawiózł

Już dzisiaj chciały się na nie wdrapywać ale strasznie wiało i zawiedzione pojechały do domu
Mój album
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janeczko, dziękuję za odwiedziny :D
Wiosna u mnie raczej anemiczna, a ja ciągle sprzątam ogród...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko u mnie dopiero można wejść na rabatki i też sprzątam ogród , bo mam dużo do usunięcia zeszłorocznych badyli ,które zostawiam zawsze dla ptaków , .. Dzisiaj wieje i zimno . Za to w szklarni cichutko , posiałam już wszystkie nasionka i opatuliłam włókniną aby w razie czego nie zmarzły .. Na ogrodzie nie da się nic robić , wiatr za mocno wieje ..
Mój album
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

U mnie też wietrznie i zimno. A zapowidałao się tak wiosennie.
Eh już za dużo tej zimy.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też znowu zimno , nadają opady może trochę podleja roślinki bo zaczyna być sucho .. Przyszły sadzonki ze Świata Cebul . posadziłam je w doniczkach w szklarni , Niech się dobrze ukorzenią w dobrej ziemi a później na rabatki .. Dokupiłam sobie podwójną jeżówkę ciemiernik , wiązówkę różową trojeść bo mi wymiękła oraz eskumis i ismeny ,które razem posadziłam w donicy ,, Kupiłam też kilka lilii i cebulki babiny ,, Na razie wszystko rośnie w szklarni ..
Trochę zima dała się we znaki moim azaliom japońskim .. mimo okrycia znowu mi przemarzły ..

Obrazek

Obrazek

pierysowi tez mróz złapał kwiaty ale liście ma zielone

Obrazek

Wrzosowisko tez ucierpiało a najbardziej wrzośce .. Będę je musiała mocno przyciąć ,, Na drugi rok opatulam włókniną może ta ich zabezpieczy ,..

Obrazek

Tak wygląda mój trawnik , księżycowe widoki . ale ziemia mi się przyda aby tylko trochę podeschło będzie lżej wozić Zaczynają już i byliny pokazywać swoje kiełki aby tylko znowu było ciepło ..
Mój album
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Wszędzie jakieś straty po zimie. U mnie znowu poprzemarzały azalie japońskie 2 to chyba nie zakwitną a 2 pozostałe mam nadzieję że będą miały kwiaty bo tylko podmarzły
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Szkoda przemarzniętych roślinek..takie uroki zimy. ;:224 . Oby jak najszybciej pięknie wszystko się zazieleniło. Zapomnimy o stratach a i nie będzie ich tak widać. ;:oj . Teraz straszą niemiłosiernie...obchodzę przemarznięte badyle z daleka aby się nie denerwować. ;:108
Janusz100
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 2 paź 2011, o 06:05

Post »

Dziękuję za odwiedziny. Pozdrawiam. U mniew górach też wraca zima, właśnie pada śnieg i robi się biało.
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Dziękuję za odwiedziny Janeczko. Sporo zniszczeń po zimie u Ciebie, szczególnie wrzosów szkoda, u mnie te poprzemarzały i sporo będę musiała jesienią dosadzić, bo czuję, że nawet przycięcie im nie pomoże :(.
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”