Mój zielony kwadrat.
- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój zielony kwadrat.
Hej, hej Renatko, pięknie wystartowały Twoje roślinki. Współczuję walki z korzeniem, wiem coś na ten temat, umordowaliśmy się na samym początku z wielkim korzeniem po starym orzechu włoskim, dopiero solidna kopara z wielką łychą poradziła, ale jak już wszystko będzie "po Twojemu" to satysfakcja będzie nagrodą na koniec. Trzymaj się ciepło w ten chłodny, wietrzny dzień. 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Reniu, cudne kwiatuszki - zauroczyły mnie przylaszczki
Chcę je mieć

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Reniu znów kolejne iryski.....muszę i ja na nie zapolować, bo są super.....no i krokusiki jakie śliczne, u mnie wciąż tylko jedna kępa kwitnie....pozostałe cały czas się gramolą i wygramolić nie mogą 

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witam, dziewczyny
Jak ja się do kitu czuję
Pogoda wcale, ale to wcale nas nie rozpieszcza.Rozumiem że deszcz jest potrzebny, ale żeby było tak zimno
Wczoraj po pracy ubrałam się, chcąc zajechać na ogród, bo już dwa dni nie byłam, wyszłam z klatki, jak się rozpadało.......wróciłam do domu.
Róże od Ewci całą noc się moczyły, myślałam, że dzisiaj wsadze do ziemi, chyba mi się to nie uda.Od rana pada deszcz, śnieg i okropnie wieje
i co mam zrobić z różami?Jutro jedziemy w gości....do poniedziałku mogą stać w wodzie? Chyba się rozpłacze
Iwonko korzeń dalej w dole leży
nie umieliśmy z M go wyciągnąć.Na tył ogrodu nie idzie niczym dojechać...Mamy dwa wyjścia,porąbać na pół i jakoś wyciągnąć albo polać benzyną i podpalić, jak bedzie suchy
Kasiu przylaszczki też
pierwszy raz mi kwitną, planuje jeszcze dokupić z dwie kępki,są piękne
Aguś byłam u nas na targu we wtorek i były kwitnące iryski żółte, jasno niebieskie i granatowe, ale troche drogie , bo 3 zł za 1-3 szt.U ciebie też na pewno dostaniesz
Wszystkim życzę dobrego samopoczucia i troszke
w ten ponury dzień.

Jak ja się do kitu czuję

Róże od Ewci całą noc się moczyły, myślałam, że dzisiaj wsadze do ziemi, chyba mi się to nie uda.Od rana pada deszcz, śnieg i okropnie wieje

Iwonko korzeń dalej w dole leży

Kasiu przylaszczki też

Aguś byłam u nas na targu we wtorek i były kwitnące iryski żółte, jasno niebieskie i granatowe, ale troche drogie , bo 3 zł za 1-3 szt.U ciebie też na pewno dostaniesz

Wszystkim życzę dobrego samopoczucia i troszke

Reniu u mnie ta sama sytuacja.Zimno,pada i różyczki w wodzie.Co robić?
W nocy ma być przymrozek
Chyba do wiader z ziemią je powsadzam 

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Reniu
jak nie zdążysz posadzić, różyczki można wszystkie razem wsadzić na razie do jednego dołu i przysypać tymczasowo ziemią aby nie wysychały. A po niedzieli spokojnie posadzisz
Pozdrawiam cieplutko!

jak nie zdążysz posadzić, różyczki można wszystkie razem wsadzić na razie do jednego dołu i przysypać tymczasowo ziemią aby nie wysychały. A po niedzieli spokojnie posadzisz

Pozdrawiam cieplutko!

- reniuniek
Ewcia czytałam chyba u Kasi w wątku, że u kogoś róże stały pare dni w wodzie i nic im nie było.Moje stoją na balkonie w wiaderku z wodą, do drugiej jestem w pracy,może potem sie troszeczke przejaśni i dam rade dzisiaj wsadzić....jest okropnie zimno....
Druga Ewcia dziękuje
Ja już robie liste róż, które może jesienią zamówie u ciebie
Druga Ewcia dziękuje

Ja już robie liste róż, które może jesienią zamówie u ciebie

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Reniu, roze powinny stać jeden dzien w wodzie, kilka godzin dłużej jeszcze ok, ale do poniedziałku to raczej za długo. Radzilabym Ci wsypac im ziemie, nawet do tego wiadra w którym stoją, potraktować to jak posadzenie w donicy na kilka dni. Nic im nie bedzie, do ziemii posadzisz w poniedziałek jak poprawi sie pogoda
Edit:
Juz wszystko wiesz

Edit:
Juz wszystko wiesz

- reniuniek
Kasiu dzięki
, jak się nie rozpogodzi to tak zrobie.
Kobitki kochane jesteście

Kobitki kochane jesteście

- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
Reniu ja wczoraj posadziłam 32 róże.Stwierdziłam że nie mam wyjścia bo z każdym dniem pogoda ma być coraz gorsza.
Reniu, fajnie, że zdążysz - ja też dzisiaj będę sadzić... Dołki mam przygotowane, róże moczą się od wczoraj - będzie dobrze 

- reniuniek
Mariolu czytałam o twoim wyczynie u ciebie,podziwiam,podziwiam.Ja wczoraj do 15.00 w pracy,dzisiaj też , ale na razie przestało padać i wiać ,jest nadzieja
Aguś ja wczoraj chciałam przygotować sobie dołki, ale nie zdążyłam, bo zaczęło lać i tak lało do nocy

Aguś ja wczoraj chciałam przygotować sobie dołki, ale nie zdążyłam, bo zaczęło lać i tak lało do nocy

- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
Reniu ja wczoraj sadziłam od 15.30 do 19. Dobrze że M mi pomógł bo samej to chyba do północy by mi zeszło.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Reniu dasz radę.....a jak nie to do ziemie do wiader i przetrwają.
- reniuniek