Ja osobiście wole do małych sadzonek płynne nawozy, przy rocznych azofoske. Można śmiało zacząć nawozić całą dawką tak jak jest napisane na opakowaniu.aanula pisze:Iwonko, podlewam je nawozem do Datur, w dawce mniejszej o połowę niż napisane na opakowaniu ... A może lepiej podsypać im azofoskę...??
Datura - pielęgnacja/porady praktyczne - 3cz.
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję Iwonko za radyiwika pisze:Ja osobiście wole do małych sadzonek płynne nawozy, przy rocznych azofoske. Można śmiało zacząć nawozić całą dawką tak jak jest napisane na opakowaniu.aanula pisze:Iwonko, podlewam je nawozem do Datur, w dawce mniejszej o połowę niż napisane na opakowaniu ... A może lepiej podsypać im azofoskę...??

Zacznę już je nawozić pełną dawką.

Re
malwa pisze:jak uzywac azofoski do datur - prosze o szczegolowe informacje

Pójdź do dobrego sklepu ogrodniczego i popytaj. :P :P
weź pod uwagę że- azot,pobudza bujny wzrost liści, zarazem hamuje kwitnienie roślin.Ale można pod daturę do ziemi włożyć parę skórek po bananie...

janek
-----------------------
-----------------------
Re: Re
stosuje sie do maja azofoske a pozniej inne nawozy np. plantafoskefezo pisze:malwa pisze:jak uzywac azofoski do datur - prosze o szczegolowe informacje
![]()
Myślę że do datury nie stosuje się azofoski , natomiast ja stosuję nawozy konkretnie do datury lub róż.Chodzi tu o nawozy do roślin stale kwitnących.
Pójdź do dobrego sklepu ogrodniczego i popytaj. :P :P
weź pod uwagę że- azot,pobudza bujny wzrost liści, zarazem hamuje kwitnienie roślin.Ale można pod daturę do ziemi włożyć parę skórek po bananie...![]()
![]()
tylko wlasnie nie wiem jak uzyc azofoski czy posypac na wierzch czy dac razem z woda

Re
[quote="Angela"]Po Bananie a co to da ??? Będą banany rosnąć ..
Nie chodzi o karton tylko 2-3 skórki.Co da ?? skórki zawierają fosfor i potas potrzebny do kwitnięcia roslin/
Najlepiej kup nawóz do datury , rób wg.przepisu

Najlepiej kup nawóz do datury , rób wg.przepisu

janek
-----------------------
-----------------------
Angela pisze:Przepraszam Fezo jak cię obraziłam ale to takie zabawne zaraz przypomniała mi się reklama bananów Chiquita i uwierz że tak zrobię na pewno opiszę efekty
Pozdrawiam

o uprawach bez chemicznych nawożeń. Jak co to mogę dać namiar.

Widać że wiesz co robić....Gratuluję.........

janek
-----------------------
-----------------------
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A to moja sadzonka.Wsadziłam ją (już z korzeniami) jakiś miesiąc temu.Od prawie 2 tygodni stoi noc i dzień na zewnątrz.Więc zahartowana na pewno jest:). BArdzo szybko i ładnie rośnie.Planuję ją wkopać w ogrodzie.I mam nadzieje, że uda mi się wyhodować ładne, kształtne( tzn z okrągłą koroną) drzewko:).
A duży zeszłoroczny okaz chyba też ma się dobrze.Przeniosłam ją z piwnicy do jasnego pokoju.Ma już trochę liści.
2
A duży zeszłoroczny okaz chyba też ma się dobrze.Przeniosłam ją z piwnicy do jasnego pokoju.Ma już trochę liści.