Nutkowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Nutkowy ogród

Post »

Małgosiu cudna ta rabata :) Ty to pracowita jak pszczółka jesteś :) Ależ będzie pięknie jak to wszystko zakwitnie, choć już teraz wygląda pięknie :)
Mnie dopadło choróbsko i się "leniłam" kilka dni, ale to chyba dobrze bo ominął mnie smutny widok mojego ogrodu gdzie co dzień jakieś nowe wykopy pod kanalizację powstawały. Teraz już dziury zasypane więc widok już tak nie straszy.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zeniu, też się cieszę że kolejna rabatka prawie wykończona. Każdy kolejny kawałek ogrodu, który nabiera kształtów cieszy ogromnie ;:138
Agatko, musi być porządek na ogrodzie, a jak wystarczy czasu, to i w domu ;:224 :;230
Agatko (Francesca), uwielbiam róże historyczne :D Starałam się wybierać te, o których większość dobrze mówi i je poleca :) No i widzę, że chyba mi się udało skompletować ładne różyce na rabatki :tan A jeśli chodzi o "Reine", to jest cudowna, no i myślę że godna uwagi ;)
Jadziu, jestem zadowolona...oj jestem... :D Co do kory, to ja zamierzam kolejno korować wszystkie powstające rabatki :) Gdyby nie cena kory, to miało by to same plusy :lol:
Moniczko, staram się staram... żeby było coraz ładniej :D
Majeczko, krokusiki muszą być koniecznie :) Kwitną i cieszą oko dopóki inne roślinki się nie obudzą :D
Madziu, oj mam pole...mam... Tylko kiedy ja je "zasieje"... ;:224 :lol: No ale pomału coś tam idzie naprzód ;)
Agatko(goferek), ja nie "pszczółka"...tak ci się tylko wydaje ;) Żebyś zobaczyła mój dom tydzień temu (przed natchnieniem do sprzątania w nim) ;:224 Kuruj się dziewczyno, kuruj...niedługo nadejdzie szał sadzenia i siania...nie będzie czasu na choroby :D

Ja dzisiaj troszkę popracowałam w ogródku...ale tylko troszkę bo wiatr nie dał więcej ;) Tym bardziej, że pracowałam z zaklejonym uchem (przewiało mnie ostatnio) co mnie bardzo denerwowało i nie dawało się skoncentrować :;230 Ale wyplewiłam rabatkę naokoło tarasu, dosadziłam na nią smagliczkę i dosypałam ziemi. Wszystkie rabatki zostały podlane z nieocenioną pomocą mojego M. :D i teraz czekamy aż się wszystko ładnie zazieleni ;:138 Wtedy dopiero będą zdjęcia ;)

Tymczasem, pokaże zdjęcia moich dzisiejszych, małych zakupów :heja
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Wzdycham do tego goździka ;:224
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Małgosiu, cudo pelargonia i jeszcze ładniejszy goździk :)
Z uchem nie ma żartów, nie załatw się bardziej na tym wietrze...
Jutro sadzimy kolejne róże - miejsce przyszykowane? :)
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aniu, ja też westchnęłam gdy tylko go zobaczyłam :D Nie mogłam odejść bez niego... ;:224 :D
Aguś, uważam uważam, zaklejam ucho szczelnie przed wyjściem ;:224 :;230 A miejsce na różyce gotowe od dawna ;:138 :tan Ty też masz dużo do sadzenia jeszcze? :wink: :)
x-ag-a
---

Post »

Fajnie, że jesteś gotowa, mniej pracy będzie :)
Do posadzenia mam tylko 4 ostatnie róże, na jutro...
Niestety urodziły się w głowie kolejne plany i teraz buzują mi wszystkie połączenia w mózgu :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Podobnego gożdzika wysiałam to ma być jadalny, czyli można jego płatki kandyzować . http://www.naogrodach.pl/product.php?id_product=160 . Jestem go bardzo ciekawa . Tez nie mogłam obok tych nasionek przejść obojętnie :;230 skrzywienie :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aguś, ja już wszytko posadziłam :tan Jestem zmęczona...ale zadowolona :D :heja A na buzujące pomyły w głowie jest prosty sposób...oddać swojemu M. kartę do bankomatu :D :wink: Gorzej jest, gdy M. podziela to całe ogrodowe "zwariowanie" :lol: Wtedy pozostaje poddać się i robić to, co te połączenia w mózgu nakazują ;:224 A z tego co zaobserwowałam, to Tobie chyba pozostaje do drugie wyjście jedynie... ;:224 :;230 :;230
Jadziu, tak to chyba takie same goździki jak ten mój. Przynajmniej podobne "umaszczenia" mają ;) Co poradzisz, taki już nasz los... "skrzywiony" :twisted: :;230

A teraz dowód na to, że dzień upłynął nam pracowicie :D
Tu widać całokształt rabatki :)
Obrazek
A tu różyczki "pod kołderkami" :wink:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAŁGOSIU czy one pod takimi ciemnymi kołderkami nie zdziczeją ;:224 i osłonić agro . Zrobić im kopczyk ,ze tylko czubki pędów im spod niego wystawały . Tak jak przyjdzie słonko to mogą sie zaparzyć ,bo wiesz ,ze ono do czarnego bardziej lgnie . Sorry ,ze się mądrzę ,ale szkoda byłoby tych krzaczków ;:196
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Jadziu, Ty się nie mądrzysz tylko bardzo dobrze mówisz :) Ja domyślam się, że one nie mogą pod czarnymi doniczkami siedzieć. To czysta prowizorka jedynie na dzisiejszą noc. Wieje mocno i pada co jakiś czas, jest zimno i nie wiadomo jak w nocy będzie, bo już śnieg w dzień nawet się pokazał ;) Jutro pewnie okryje je czym innym. Albo faktycznie okryje je ziemią bardziej, bo póki co mają kopczyki mniej więcej do połowy.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeśli tak to OK .Z różami od Gloriadei dostałam również instrukcję sadzenia i dbania o róże . Ja swoim też tylko wyższe kopczyki zrobię ,żeby pędy za mocno sie nie wysuszyły
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Ja te róże również mam od Gloriadei :) Dostałam nawet jedną w bonusie ;:138 'Coral Palace' :tan Zobaczymy czy efekt końcowy rabaty będzie się zgadzał z moim efektem zamierzonym :wink: :lol: Pozostaje czekać :D
A co do kopczykowania róż, to również dostałam tą rozpiskę od Ewy :wink: Jednak było już tak zimno, że nie miałam sił już na poprawki, a ziemi wystarczyło mi dzisiaj jedynie na okopczykowanie połowy pędów ;:224 :wink:
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, robota piękna odwalona - rabaty latem będą się fantastycznie prezentować :) Wybrałaś już pergolę?
Ja nic nie kopczykuję, bo z prognoz -5st nocą zostało im -1st... tyle to sobie może być :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Każdy bonusik cieszy kolekcja pałacowa to ładne róże ja mam Olimpic Palace zakupiona na jesieni . Wszędzie w prognozach inaczej piszą sami nie wiedza ,albo te prądy tak szybko sie zmieniaja
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aga, nie kopczykujesz tych wieżo posadzonych ani nie osłaniasz przed słonkiem i wiatrem? Ja trochę pokopczykowałam, ale za bardzo nie mam czym ich okryć, a ziemi na wyższe kopczyki też coś cięzko mi będzie wynaleźć ... :roll:
Jadziu, pewnie że każdy bonusik cieszy :tan Ja wczoraj dostałam jeszcze zamówione od dawidabanana roślinki...od niego bonusik też dostałam :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”