Moje kwiaty doniczkowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje kwiaty doniczkowe

Post »

Moniko, czy to nie ty się czaisz na clematisa? Wg najnowszej gazetki lidla maja być od 5.04 po 7.99 zł. Oprócz nich i inne pnącza: wiciokrzew i winobluszcz.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halo Moniś :wit
Gdzie się podziewasz kobieto !!??
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

:wit :wit moje kochane troszke mi sie zaniedbalo bo urodzinki mialam i tyle na glowie ale dzisiaj wszystko nadrobie ;:196
Niunia jestem jestem moniu ;:196 ;:196
Rapunzel ja to sie na wszystko czaje Dzięki za info znowu mnie czeka wycieczka do supermarketu a w biedronce nie bedzie czegos ciekawego???? calathea by mi sie przydala :heja :heja
fiskomp no kochana to mialas przeboje z tymi pracusiami :;230 ale cwaniaczki nie pomyslalabym ze one takie sprytne :;230 dobrze ze interweniowalas w dobrym momecie :;230 u mnie taka akcja z pszczolkami wuja byla jak piwonie w donicach rosly na balkonie masakra wszystkie sie zlatywaly nawet wyjsc sie nie dalo noi oczywiscie osy tez sie pokusily i nawet domek pod parapetem uwily dobrze ze szerszenie nie przylecialy :;230 :;230 :;230
Filigranowa a dziekuje tacie buchnelam deseczke :;230

Kochane moze ktoras wie jak opiekowac sie echmea bo dostalam na urodzinki od mamusi ale na forum za duzo nie napisali a w moich ksiazkach pisza zeby woda w lejku caly czas stala jak to jest????
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Urodzinki!? To Sto lat kochaniutka ;:196 ;:196 ;:196 ;:196 ! Żeby ci wszystkie kwiatuszki rosły wspaniale i twoja kolekcja się stale powiększała o nowe cudeńka ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:196 z okazji urodzin i abyś szybko zaspokoiła swoje doniczkowe chciejstwa.
Monika kalateę przesadza się latem, a sama u mnie zamówiłaś więc może nie śpiesz się z zakupem :wink: ;:333

-- 28 mar 2012, o 12:07 --

Ach i zapomniałam o echmei. To prawda w lejku powinna być woda, ale też dobrze co miesiąc ją wymienić. I ziemię też lubi wilgotną, a nie suchą na popiół. A czy twoja ma już kwiat czy samą rozetę?
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

dziekuje kochane za zyczonka ;:196 ;:196 ;:196 ;:196 ;:196
Sylwiakwiat i to taki bujny ktory w srodku sie przebarwia na niebiesko to normalne ??? dobrze to czekam cierpliwie na calathe :D :D :D
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

100 lat, ;:196 zdrowia miłosci i pieniendze duuuuuużo żebyś miała co na kwiatki wydawać :)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

Oksi a dziekuje kochana nie no teraz to troche doniczek trzeba zakupic :;230 :;230
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Oj ktoś tu urodzinki ma.. Wszystkiego naj ;:cm
A i doniczki koniecznie musisz zakupić, bo przecież paczucha do Ciebie idzie ;:65
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

Stokrotkaniu ;:196 no po doniczusie jutro jade bo mam taka pania w kwiaciarni niedaleko i ona mi takie tansze przywozi ale niestety plastkowe ;:223
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko i ja dołączam się do życzeń urodzinowych, sto lat i stu kwiatuszków :)
Nie wiem, jak echmea, ale np nidularium ( obie rośliny są z rodziny ananasowatych ) owszem lubi mieć wodę w lejku, ale podobno tylko latem, zwłaszcza w czasie upałów.
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:oj Monia, STO LAT!!! ;:136 Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, wielu obfitych kwitnień, góry pieniędzy na wszystkie chciejstwa :tan
Od razu mam pytanie, czy ten kaktus z pierwszej strony zakwitł Ci? Ja też mam jeszcze takiego "licealnego" i zapowiedziałam mu, że jeśli w tym roku nie zakwitnie to pójdzie na kompost :;230
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

Rapunzel dziekuje kochana ;:196 oj to musze mu wylac bo lata jeszcze nie ma :;230
Karolina dziekuje nie on mi nie kwitl i nie zapowiada sie niestety na to nie wiem czy one wogole kwitna
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, w mądrej książce o kwiatkach napisali: podlewanie letnią, miękką wodą. Latem lejemy wodę do rozety. Zima ograniczamy podlewanie i zwilżamy raczej bryłę korzeniową. Podłoże powinno być przez cały rok umiarkowanie wilgotne
O nawożeniu napisano natomiast tak: rzadko, kilka razy w okresie wegetacji nawozami jak do kaktusów, (duże rozcieńczenie składników pokarmowych
Ponieważ nie napisali co wiosną i jesienią, więc ja robię teraz tak, że jak zraszam rośliny, to i to moje nidularium zraszam, więc coś tam tej wody sobie spłynie, ale stać nie stoi.
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

dziekuje kochana za podpowiedzi ;:196 ;:196 no to w takim razie musze kupić spryskiwacz bo ten mój nie da na tyle kwiatów sam rady niestety :;230 wszystkie trzeba spryskiwać guzmanie mam to ją też choć wydaje mi się że ona to już pada ;:223
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”