Majka 411 - róże 2012 cz.1 (bliżej wiosny)
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majka 411 ? róże 2012 cz.1 (bliżej wiosny)
Jak zwykle padłam wieczorem, a teraz grasuję
Muszę dziś przesadzić jedną białą różę, bo z tyłu domu czeka mnie remont. Wczoraj nie miałam już siły. Przeniosę też królową, niech się nie męczy. Obie te róże rosną chude, więc je posadzę blisko siebie.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie,
Byłam na działeczce. Pogoda do południa wręcz wymarzona, po południu wiatr zaczął wiać, ale ja mam dość zacisznie.
Bardzo dokładnie obejrzałam wszystkie róże. Odgarnęłam kopczyki, a tam aż przyjemnie popatrzyć jak one się starają. Mają od czerwonych nosów do całkiem, całkiem już przyrostów. Wszystkie przezimowały. Nawet Gardinia i Bremer S. pod kopczykami kryły ładne przyrosty.
Porządnie zrosiłam rabaty wodą. Niech roże się wzmacniają póki ciepło.
Wiecie jak się zastanowiłam, to doszłam do wniosku, że to jest pierwsza wiosna na mojej różance kiedy nie mam dziur po zmarzniętych różach. Warto było zachodu i zamówień w tylu szkółkach zagranicznych. Podziękowania dla Gosi
Lemeczko, Majeczko300, Majeczko-Eduklotku, zawsze będę Wam polecać Pastellke, bo ona jest przyjemną i łatwą w uprawie różyczką.
Tylko proszę patrzyć jaką sadonke kupujecie, żeby nie było na mnie?
Asiu2, obie , to róże wielkokwiatowe, słabo zimują w naszych warunkach. Pomyśl o innych.
Kasiu-Robaczku, dobry wybór z Pastellą, jak dasz jej dobrze pić i papu, to w tej donicy będzie Ci super zdobić tarasik. Geisza również może być do donicy. Ona lubi się przewieszać.
Ewciu, ja też lubię raniutko pograsować na forum. Dziś nie mogłam, bo jechałam na działeczkę.
7,19 byłam już na miejscu. Dużo zrobiłam, nikt mi nie przeszkadzał, tylko ptaki śpiewały.
Geisha

Byłam na działeczce. Pogoda do południa wręcz wymarzona, po południu wiatr zaczął wiać, ale ja mam dość zacisznie.
Bardzo dokładnie obejrzałam wszystkie róże. Odgarnęłam kopczyki, a tam aż przyjemnie popatrzyć jak one się starają. Mają od czerwonych nosów do całkiem, całkiem już przyrostów. Wszystkie przezimowały. Nawet Gardinia i Bremer S. pod kopczykami kryły ładne przyrosty.
Porządnie zrosiłam rabaty wodą. Niech roże się wzmacniają póki ciepło.
Wiecie jak się zastanowiłam, to doszłam do wniosku, że to jest pierwsza wiosna na mojej różance kiedy nie mam dziur po zmarzniętych różach. Warto było zachodu i zamówień w tylu szkółkach zagranicznych. Podziękowania dla Gosi
Lemeczko, Majeczko300, Majeczko-Eduklotku, zawsze będę Wam polecać Pastellke, bo ona jest przyjemną i łatwą w uprawie różyczką.

Asiu2, obie , to róże wielkokwiatowe, słabo zimują w naszych warunkach. Pomyśl o innych.

Kasiu-Robaczku, dobry wybór z Pastellą, jak dasz jej dobrze pić i papu, to w tej donicy będzie Ci super zdobić tarasik. Geisza również może być do donicy. Ona lubi się przewieszać.
Ewciu, ja też lubię raniutko pograsować na forum. Dziś nie mogłam, bo jechałam na działeczkę.
7,19 byłam już na miejscu. Dużo zrobiłam, nikt mi nie przeszkadzał, tylko ptaki śpiewały.

Geisha

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Taki dzionek na działeczce to niemal spełnienie marzeń.
Majeczko,
ja robiłam porządki, ale głównie w domu. Też trzeba, ale to nie jest to o czym marzę.

Majeczko,

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Widze, ze tez grasowalas w ogrodzie
ja musze troche przystopowac, bo sie wykoncze
Ale pogoda ma sie zkiepscic, to odpoczynek bedzie przypisany do dzionka.

- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Co tam Maju dziś robiłaś w ogrodzie?, Ja miałam cały dzień pracy przy różach, rąk nie czuję.
Praca ciężka fizycznie bo zabrałam się za rozkopcowanie, trzeba było dziesiątki wiader ziemi z korą wynieść poza ogród, bo kopce były tak duże, że nie dało się ich zwyczajnie rozgrabić. Przydała się taczuszka. Następnie spulchnianie ziemi pod każdym krzaczkiem i podsypanie wiór rogowych.
Przy tym rozkopcowywaniu to trzeba bardzo uważać bo niektóre róże popuszczały już małe bardzo delikatne pędziki, można je łatwo uszkodzić.
To samo czeka mnie jeszcze jutro i po. Mam nadzieję, że zapowiadane ochłodzenie na koniec tygodnia nie zaszkodzi.
Praca ciężka fizycznie bo zabrałam się za rozkopcowanie, trzeba było dziesiątki wiader ziemi z korą wynieść poza ogród, bo kopce były tak duże, że nie dało się ich zwyczajnie rozgrabić. Przydała się taczuszka. Następnie spulchnianie ziemi pod każdym krzaczkiem i podsypanie wiór rogowych.
Przy tym rozkopcowywaniu to trzeba bardzo uważać bo niektóre róże popuszczały już małe bardzo delikatne pędziki, można je łatwo uszkodzić.
To samo czeka mnie jeszcze jutro i po. Mam nadzieję, że zapowiadane ochłodzenie na koniec tygodnia nie zaszkodzi.
- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Nie wiem co się dzieje z tym postem, ciągle jakiś błąd. Nareszcie udało się poprawić.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Majeczko bardzo się cieszę, ze tak pięknie przezimowały Twoje różyczki
Lato znów będzie wspaniale kolorowe i pachnące
U mnie wciąż zimno i wietrznie, dziś troszkę popracowałam w ogródku, ale silny wiatr szybko wygonił mnie do domu....

U mnie wciąż zimno i wietrznie, dziś troszkę popracowałam w ogródku, ale silny wiatr szybko wygonił mnie do domu....
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Majeczko, gratuluję dobrego zimowania dla różyczek
Dzielne królewny 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Majeczko, to chociaż u Ciebie będzie piękny, kwitnący sezon różany
Teraz żałuję, że moje kopczyki nie były większe

Teraz żałuję, że moje kopczyki nie były większe

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Wieści o żywych i ładnych różach to miód na nasze serca, żeby tak wszystkim wszystkie róże chciały się obudzić z zimowego snu z takim wigorem. 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Swoje róże rozgarnęłam już kilka dni temu
Na razie nie wygląda to źle, ale zobaczymy po przymrozkach. Nowo posadzone lekko zakopcowałam od razu przy sadzeniu, ale te starsze chyba znów obsypię.

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Cześć,
Deszcz jeszcze bardziej zrosi rabaty
pracowity był dzień,
u mnie tez teraz nieźle pada...U mnie tez bez strat w różach....
Pastelle mam zamiar przywieźć z Wesołej, ciekawe czy dotrzymają słowa i będą je mieć....
Deszcz jeszcze bardziej zrosi rabaty

u mnie tez teraz nieźle pada...U mnie tez bez strat w różach....
Pastelle mam zamiar przywieźć z Wesołej, ciekawe czy dotrzymają słowa i będą je mieć....
Pozdrawiam
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Majeczko to super że wszystkie Twoje rózyczki żyją.
Będziemy już niedługo podziwiać ich kwiatki.
Będziemy już niedługo podziwiać ich kwiatki.
Pozdrawiam Ida
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Maju dzisiaj mialas jechac sadzic z lodowki, czy cos pokrecilam i to jutro mialo byc? Bo tak patrze za okno i pogoda nie nastraja do prac na zewnatrz.
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Maju cieszę się, że tak dobrze Ci przezimowały róże
Odwdzięczyły Ci się za troskliwa opiekę

Odwdzięczyły Ci się za troskliwa opiekę