Majka - chyba alpejskie są wczesne - choć moje powojniki były okryte - chciałam by te o pełnych kwiatach nie zmarzły. Gdyby zmarzły kwitły by pojedynczymi kwiatami. Ja zawsze lubiłam cebulowe - nadal je uwielbiam bo kwiaty mam od wiosny do jesieni - ranniki - które dopiero teraz pokazały liście - nie kwitły, krokusy, przebiśniegi - pełne i pojedyncze, irysy - od dwóch lat mi nie kwitną, narcyzy, mniej mam tulipanów, hiacynty, szafirki, puszkinie, cebulice - niebieskie i białe. Z wczesnych kupiłam ostatnio też inne by nie było że mam same cebulowe - irysy pumila, mam ciemierniki - teraz zaczną kwitnąć, przylaszczki, miodunki - dostałam od forumowiczki - dziękuje. Dużo floksów szydlastych, goździków i ostatnio przybywa mi bodziszków.
Ilonka - u mnie też wiało ale przy domu mam linię z żywopłotu - zobacz:
żywotniki osłaniają ogród od hałasu z ulicy i wiatru. Mam też drugą linie obok domu - praktycznie nie widać co mam w ogrodzie, a róże mają ciepło i zacisznie - niestety ma to swoją cenę - róże często chorują na mączniaka. Co do róż - fakt - pączki nas zawsze cieszą choć ja mam już mszyce na nich.