Matemblewskie klimaty
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Matemblewskie klimaty
Masz już takie dorosłe drzewa i krzewy tylko uzupełniać. Piękne wierzby szczepione na pniu, mam jedną, która przemarzła ale dzielnie odbija. Węże porozkładane, trawnik zielony widać podlewany. Też Ci zazdroszczę tego ogrodu przy domu.
Ogród rewelacyjnie położony...wiem,wiem trudno się go kosi ale dzięki różnicy terenu jest wyjątkowy.
A jak się rozpędzisz z zakupami i obsadzisz tu i ówdzie ,to będzie bajka.
Świetne macie boisko do kosza....też bym chciała
Widzę solidną konstrukcję na bluszcza przy ścianie,efekt będzie super.
Murek oporowy i żwirowa rabatka wygląda kapitalnie....ach ile tu możliwości u Ciebie

A jak się rozpędzisz z zakupami i obsadzisz tu i ówdzie ,to będzie bajka.
Świetne macie boisko do kosza....też bym chciała

Widzę solidną konstrukcję na bluszcza przy ścianie,efekt będzie super.
Murek oporowy i żwirowa rabatka wygląda kapitalnie....ach ile tu możliwości u Ciebie

Bardzo się cieszę że Wam się podoba
Może wkońcu sie przekonam do tych spadków.......grunt że mam się od kogo uczyć, bo forum jest pełne ludzi z wyobraźnią!!!

Może wkońcu sie przekonam do tych spadków.......grunt że mam się od kogo uczyć, bo forum jest pełne ludzi z wyobraźnią!!!
od 5 dni leże z zapaleniem oskrzeli i nie jestem wstanie się ruszam i serce mi ściska jak widzę moje wysuszone kwiaty w ogródku. M nie ma czasu go podlać, a po deszczu już dawno śladu nie widać. Zresztą u mnie wcale dużo nie padało. Jestem okropnie zła.......... miałam właśnie tydzień wolnego, tyle planów odnośnie ogródka a tu kompletna kicha. Poprzychodziły kwiaty kurierem i nawet nie mogę ich wkopać, a one najbardziej zmarniały.
Może to kara za łapczywe kwiatowe zakupy...........no to rzeczywiście plan powstrzymania mnie udał się w 100%.
Jak tylko zwlokę się z łóżka to spróbuję odratować bidulki
Może to kara za łapczywe kwiatowe zakupy...........no to rzeczywiście plan powstrzymania mnie udał się w 100%.
Jak tylko zwlokę się z łóżka to spróbuję odratować bidulki

- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Jak dzisiaj?, już lepiej? Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. I nie zabieraj się od razu za ogród, spokojnie, powoli bo znowu się przeziębisz a zdrowie jest najważniejsze. Jeszcze raz dużo zdrówka.
Dziękuję bardzo, już chyba choróbsko ustępuje, już mnie ciągnie do sprzątania mieszkania, czyli zdrowieje:):) Ale trudno mnie będzie utrzymać żebym nie wyszła do ogrodu....wiem, wiem przynajmniej dokończę antybiotyki.
A słoneczko tak się dzisiaj do mnie uśmiecha.
Tak wygląda ogród z mojej dzisiejszej perspektywy (czyli zza okna tarasowego).
Miskant cukrowy kupiony w kwietniu jako maleńkie kłącza

Pod balustradą widać czekające na wkopanie cytrynowiec i Kryptotenia japońska

A to mój eksperyment: kanny i słoneczniki (teraz widać że jest im bardzo ciasno)

I pierwszy raz w moim ogrodzie tytoń ozdobny. Chyba go bardzo polubię. Siedzi sobie przy tarasie i pięknie pachnie:)

A słoneczko tak się dzisiaj do mnie uśmiecha.
Tak wygląda ogród z mojej dzisiejszej perspektywy (czyli zza okna tarasowego).
Miskant cukrowy kupiony w kwietniu jako maleńkie kłącza

Pod balustradą widać czekające na wkopanie cytrynowiec i Kryptotenia japońska

A to mój eksperyment: kanny i słoneczniki (teraz widać że jest im bardzo ciasno)

I pierwszy raz w moim ogrodzie tytoń ozdobny. Chyba go bardzo polubię. Siedzi sobie przy tarasie i pięknie pachnie:)

- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Sąsiadko - zdrowia życzę!
Wykuruj się porządnie, zanim wyjdziesz do ogrodu. Ja rozumiem, że Cię ciągnie do roślinek - ale zdrowie najważniejsze!
Widoki zza okna masz piękne i to jest pociecha w tym przykrym położeniu - prawda?
Wykuruj się porządnie, zanim wyjdziesz do ogrodu. Ja rozumiem, że Cię ciągnie do roślinek - ale zdrowie najważniejsze!
Widoki zza okna masz piękne i to jest pociecha w tym przykrym położeniu - prawda?
Prawda
, ale już jest lepiej i nawet wczoraj zasadziłam czekające na to byliny. Siły już wracają , ale akurat dzisiaj pada deszcz i nie nacieszę się ogródkiem. No cóż nie można mieć wszystkiego.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
- 500p
- Od: 20 sty 2009, o 10:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale cisza na wątku. Właścicielka ogrodu się zagubiła.
Bardzo piękny ogródek. Ciekawe rośliny i dodatkowo
piękne koty.
Bardzo piękny ogródek. Ciekawe rośliny i dodatkowo
piękne koty.
Pozdrawiam , Joanna
Witam wszystkich
Rzeczywiście na długi czas się zagubiłam.........i w czasie i w przestrzeni. Nowa praca, nowe obowiązki i zero czasu na ogród. Ale to się zmieni. W ogrodzie mnóstwo roślin budzi się do życia, a to daje dużo energii na rozpoczęcie kolejnego sezonu. Teraz mam dużo czasu dla siebie, bo przygotowuję się do roli mamy i już siedzę w domu. Ale niestety sił brak do pełnych prac ogrodniczych ( a i mąż gania żebym się nie przemęczała), więc w tym roku bez wielkich zmian. Powolutku postaram się zrobić wiosenne porządki.........tak więc zaczynam nowy sezon..............serdecznie wszystkich zapraszam

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czekamy na nowe foteczki i uważaj na siebie. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
A ciekawa jestem jak się ogródek rozrósł