Te rozetki fiołków są przepiękne, wprost idealne, a parapet prezentuje się cudownie . Kwitnącej sansewierii w życiu nie widziałam - bardzo fajnie wygląda . A kalatee - jesteś mistrzynią w ich ożywianiu - wspaniałe .
mroofka pisze:Jakby ktoś chciał listki, to chętnie się podzielę, bo muszę je chyba trochę "podgolić".
ja nie mogę takich rzeczy czytać bo rozsądek odpływa gdzieś daleeeeko więc wybacz koleżanko, uciekam szybko dziś z Twego wątku (obiecałam sobie, że w tym sezonie nie kupuję ani liści ani fiołków, no może sadzoneczki to nie zasłużyły na mego focha, ale też nie kwitną, więc się jeszcze okaże, czy warto mi się takimi interesować )
Kasiu ja tak mam jak trafię do Kaufa, tam często są kwiatuszki w takich maluśkich doniczkach w cenie do 5 zł.Kończy się tak że nie wracam na pusto , a mój M warczy ,ale to nic przejmować się zacznę jak będzie bliski gryzienia
Kasiu ja też nie przeszłabym obojętnie obok kwiatków po 3 złote
Bardzo podoba mi się Twój nowy zakup, bo to akurat odmiana sansewierii której nie mam...co ja poradzę, ze trafiam na nędzne lub strasznie drogie egzemplarze
Natomiast parapet z fiołkami, jak marzenie... czy dobrze doczytałam, ze jeszcze coś kupiłaś ?
Iwonka Faktycznie takie sansewierie są dość drogie. Ostatnio widziałam takie mizeroty w supermarkecie za 19 zł! Moja kosztowała tylko 8 zł, ale dostałam ja bezpośrednio z giełdy kwiatowej. Co do nowości, to faktycznie mam coś jeszcze - zaraz będą zdjęcia
Oto moje dwa nowe fiołki Zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia. A najbardziej zaskakujące jest to, że znalazłam takie okazy w zwykłym supermarkecie Wyglądają, jak odmianowce, ale nic na ten temat na etykietkach nie było napisane...
Kochana to co pokazujesz nam to istne cuda, same piękności te juki a fiołki i ich ilość a nowości po 3 zł też bym nie przeszła obojętnie koło nich; co tu będę wymieniała jak wszystkie roślinki piękne
Kasiu piękne kupiłaś okazy fiołków ten pierwszy ma pięknie ułożona rozetę z liści, kwiat ciekawy a drugi z tą błękitną plamką rowie uroczy. I brawo rownież dla twoich siewek tak pięknie ci wykiełkowały