Mój ogród - eukomis cz.1
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oczko wodne
Barbaro ja sobie upatrzyłam takie oczko wodne i tak go zagospodarowałam. Roślinki są posadzone teraz na wiosnę myślę, że jak podrosną to zakryją trochę brzeg formy i będzie bardziej naturalne. Jeszcze brzeg będzie obsypany małymi kamykami rzecznymi, tylko czekam aż wszystkie roślinki wyjdą z ziemi. A kaczeńca to zakopałam w błocie w małym wiadereczku i ma się dobrze, takie mam szalone pomysły. W oczku pływają dwie rybki które przezimowały dobrze w wiaderku w pomieszczeniu chłodnym i widnym. A ta zółta roślinka to jest tak jak pisałam wyżej Miłek wiosenny. Pozdrawiam Halina.
Pięknie ten miłek u ciebie się prezentuje
A oczko to na początek zrobię z wielkiej miski. Sama będę kopać i nie wiem czy sobie poradzę
Ale sprobuję......a co????
[/b]

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- eukomis
Oczko wodne
Barbaro ja swoje oczko to wkopywałam sama, wszystko robię sama, M to mi montował pergolę i wymiana ogrodzenia jak przegniją słupki to jest na jego głowie a reszte to moja praca. Ja bardzo lubię majsterkować, ale nie mogę bo M na mnie krzyczy jak widzi mnie z wiertarkę lub z innym narzędziem elektrycznym. Barbaro roślinki to możesz sobie posadzić w okół tej miski to Ci zasłonią brzeg i będziesz miała super. będę do Ciebie zaglądać pozdrawiam Halina i życzę powodzenia z oczkiem.
Witaj Halino,
piękny masz ogród, cudny po prostu. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, ile włożyłaś (i nadal wkładasz) w niego pracy. I wszystko Ci tak pięknie kwitnie.. i masz śliczne lilaróżowe barwinki (choruję na nie)
. Ech.. pięknie
:):)
piękny masz ogród, cudny po prostu. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, ile włożyłaś (i nadal wkładasz) w niego pracy. I wszystko Ci tak pięknie kwitnie.. i masz śliczne lilaróżowe barwinki (choruję na nie)

Pozdrawiam, surita czyli Kasia.
Zapraszam na mój balkon
Zapraszam na mój balkon

- eukomis
Miłek
Witajcie, cieszę się że Wam się podoba mój ogródek,to jest to miejsce gdzie odpoczywam, a te żółte kwiatuszki to żeczywiście miłek wiosenny. Wklejam następne zdjęcia wiosny w moim ogródku.Pozdrawiam Halina.
A to jest moja piwonia drzewiasta ma cztery pąki kwiatowe w tym roku zobaczę pierwszy raz jej kwiaty, bo nie wiem jaki jest ich kolor.

i tulipanki częściowo rozkwitnięte.
[/i]
A to jest moja piwonia drzewiasta ma cztery pąki kwiatowe w tym roku zobaczę pierwszy raz jej kwiaty, bo nie wiem jaki jest ich kolor.

i tulipanki częściowo rozkwitnięte.

Zapytam jeszcze - skąd bierzesz wodę....masz tam jakiś hydrant?
Serdecznie pozdrawiam Barbara
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Chciałam Ci napisać ,ze bardzo Ci gratuluję świetnego pomysłu,olbrzymiego wkładu pracy ,determinacji z jaką działasz.Twój ogródek jest przesliczny,starannie zrobiony,pełen kwiatów.Mało takich przyblokowych ogródków się spotyka.
Zyczę Ci dalszego zapału do pracy i niech Ci wszystkie roslinki ładnie rosną.Ja tez jestem ciekawa jaką będziesz miała piwonię
-uwielbiam je.
Zyczę Ci dalszego zapału do pracy i niech Ci wszystkie roslinki ładnie rosną.Ja tez jestem ciekawa jaką będziesz miała piwonię

- eukomis
Ogród
Anulko dziękuję za miłe słowa zapału to mi nie brakuje,ten ogród to moje życie, nie wyobrażam sobie żeby go nie, było siedziałaby w nim od rana do wieczora i zawsze coś będzie do roboty, pozdrawiam Halina
Witaj Halinko!
Pospacerowałem sobie szybciutko po Twoim ogrodzie i nie wiem co mam napisać
.
Podziwiam żeby na takiej małej powierzchni posiadać tyle PIĘKNYCH roślin.
Jak Ty to zrobiłaś?
Czy zagospodarowanie tej działki to z głowy czy przy użyciu programu komputerowego?
Halinko jestem pod wielkim wrażeniem.
Dla mnie jesteś mistrzynią w zagospodarowaniu ogrodu.
Napisz czy nie masz problemu z wandalami . Taki piękny ogród w śród bloków.Niesamowite.
Halinko nadal nie wierzę moim oczom.
Masz więcej roślin niż ja na 700m kw.Oj ale się napatrzyłem
.Halinko będę częściej przychodzić. 
Pospacerowałem sobie szybciutko po Twoim ogrodzie i nie wiem co mam napisać

Podziwiam żeby na takiej małej powierzchni posiadać tyle PIĘKNYCH roślin.
Jak Ty to zrobiłaś?
Czy zagospodarowanie tej działki to z głowy czy przy użyciu programu komputerowego?
Halinko jestem pod wielkim wrażeniem.
Dla mnie jesteś mistrzynią w zagospodarowaniu ogrodu.
Napisz czy nie masz problemu z wandalami . Taki piękny ogród w śród bloków.Niesamowite.
Halinko nadal nie wierzę moim oczom.
Masz więcej roślin niż ja na 700m kw.Oj ale się napatrzyłem

- eukomis
Ogród
Witaj Grzegorzu dzięki za odwiedziny zadałeś mi kilka pytań więc postaram sie odpowiedzieć Ten mały ogródek to sama zaplanowałam a właściwie to każdego dnia mam nowe pomysły tylko nie wszystkie mogę realizować bo wiesz pod blokiem to nie wszystko można tak jak na własnej działce a i pod moim ogródkiem przechodzą rury CO. i wchodzą do przyłącza pod moim balkonem, czasami to dygoczę jak sobie pomyślę co będzie z ogrodem w razie awarii a blok stoi 30 lat. Tak wiesz jak jest. Kiedyś ludzie mi niszczyli wyrywali rośliny rwali kwiaty miałam takie zdażenie że po noc y wyrwane i glaki wsadzałam po kilka razy w ciągu tygodnia i nie przetrzymały tego zdarzenia. Miałam też takie zdażenie że mi obłamał ktoś całą kwitnącą azalię więć na kwitnienie musiałam czekać aż wypuści nowe odrosty od kożeni. Na dzień dzisiejszy kwiaty rosną też za płotem i nikt ich nie zrywa i to jest piękne. Mam też sąsiadów którzy wszystko widzą więc się nie boję. Jak zerwie ktoś kwiat to nic się nie stanie byle nie wyrwał z korzeniami.
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Witaj Halinko,
Jestem po raz kolejny w Twoim ogródku i za każdym razem mnie zachwyca. Wszystkie rośliny takie wspaniałe i kolorowe.
Normalnie cudności... cudnosci... cudności!!!.
Czy Twoja spółdzielnia docenia jakoś Twoje starania w utrzymaniu takiego pięknego ogrodu?

Jestem po raz kolejny w Twoim ogródku i za każdym razem mnie zachwyca. Wszystkie rośliny takie wspaniałe i kolorowe.
Normalnie cudności... cudnosci... cudności!!!.
Czy Twoja spółdzielnia docenia jakoś Twoje starania w utrzymaniu takiego pięknego ogrodu?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012