Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
No pewnie, że boli, ale co tam do jutra przejdzie, a jutro od nowa 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzieje się u Cienie Ilonko, super
Różyczki wybrałaś bardzo ładne, wysiewy też robią wrażenie. ja nie mam chyba jednak cierpliwości do nasionek, powinnam znowu przepikować lobelię, ale jakoś nie mam czasu ani chęci...chyba skończy się zakupami na Franowie 

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Ilonko ,widzę że dzieje się u Ciebie dzieje,nawet męskie towarzystwo zagnałaś do roboty
widzę że przepiękne róże zakupiłaś

widzę że przepiękne róże zakupiłaś

- ilona2715
Dzieje się dzieje
, a ile jeszcze w planach, dzięki Kasiu i Marzenko mam nadzieję, że różyczki pokażą na co je stać. Wpadłam na moment bo od rana juz "ryję" wieczorkiem pokażę, co dziś "działałam"

- AGP-ON
- 200p
- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jakim cudem udaje ci się "upychać" nowe roślinki? i ścieżki .. 

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ilona bardzo podobaja mi sie Twoje plastry na ścieżkę .
U Ciebie wiosna bardziej zaawansowana , u mnie na razie bida
U Ciebie wiosna bardziej zaawansowana , u mnie na razie bida

- ilona2715
Zrobiłam sobie małą przerwę na kawkę i na spacer z pieskami, więc szybciutko odpisuje i dalej lecę do ogrodu, trzeba korzystać póki ładna pogoda w czwartek ma ponoć padać, a w sobotę spaść śnieg
tylko nie wiem czy w wielkopolsce też?
Grzesiu, wszystko jakby nie było kosztem trawnika
Agatko, te plastry fajna sprawa jak ma się je z czego zrobić, szkoda tylko, że kiedyś będzie je trzeba wymienić, póki co te pierwsze są drugi rok i na razie okey.

Grzesiu, wszystko jakby nie było kosztem trawnika

Agatko, te plastry fajna sprawa jak ma się je z czego zrobić, szkoda tylko, że kiedyś będzie je trzeba wymienić, póki co te pierwsze są drugi rok i na razie okey.
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
No nie śnieg?????? Absolutnie się nie zgadzam.
Piękne krokusy. A wniusio jaki zaangażowany - mój synek tez taki pracowity.
Nie mogę sie doczekać fotki z nową ścieżką.
Sama mam ochotę taką zrobić.
Piękne krokusy. A wniusio jaki zaangażowany - mój synek tez taki pracowity.
Nie mogę sie doczekać fotki z nową ścieżką.
Sama mam ochotę taką zrobić.
Pozdrawiam Ida
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj!! U Ciebie wiosna pełną gębą!! Krokusy, siewki.... no.... no!!ilona2715 pisze:Te dwa dni były bardzo pracowite, ale plan wykonany ponad normę, a że jutro nie idę do pracy mogłam sobie pozwolić w międzyczasie na porobienie zdjeć, którymi Was dzisiaj "zasypię"
troszkę oznak wiosny
Ostro bierzesz się do pracy... i angażujesz całą rodzinę!!
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Ilonko a te plastry drewna jak je nazywasz nie są przypadkiem śliskie wiesz pytam tak z ciekawości po nie raz zdarzyło mi się na takowym produkcie przynajmniej po deszczu wylądować na ....
- ilona2715
Ida jak ścieżka będzie gotowa na pewno pokażę, ale sama nie wiem kiedy, bo moi faceci już mi się pytają co chce mieć pierwsze zrobione (niestety wszystkiego naraz się nie da
) czy ścieżkę, pergolę czy też ogrodzenie
Piotrek dzięki za odwiedziny, front prac jest tak duży, że wszystkiego sama nie dałabym rady, w międzyczasie jeszcze drugi syn kopie warzywnik, a wszystko to w doskoku, bo pracować niestety też trzeba, więc tego czasu na działkę wciąż za mało, myślę, że trochę chociaż nadgonię przez ten tydzień. Z drugiej strony muszę się wziąźć też za chatę i pomyć okna przed świętami i w ogóle, ech
Marzenko jakoś nie zauważyłam, żeby były śliskie, może to też kwestia obuwia?
Niestety zdjęć za dużo nie zrobiłam, bo za późno się dziś za nie wzięłam, a w zachodzącym słońcu nie wychodziły za ciekawe, ale posprzątałam kilka rabat i dałam "amciu" różanecznikom, azaliom, różom itd, a i troszkę popikowałam na zdjęciu poniżej lewkonia (pierwszy raz w ogólę ją siałam)

tutaj ma być zrobiona ta ścieżka z plastrów (tymbardziej, że trawa u mnie taka jakaś nieciekawa) te rabatki powstały jesienią zeszłego roku, dominują tu głównie hosty i żurawki choć nie tylko, jutro muszę wymienić znaczniki, dziś już nie dałam rady

a tutaj mój peris, mam go pierwszy rok, na zimę był przykryty, nie wiem czy przemarzł czy to normalny objaw, doradźcie czy go obciąć czy zostawić?

zrobiłam też porządek za grillowędzarnią, gdzie kiedyś ma być małe oczko, albo też strumyk, życie pokaże
, póki co wykopałam doniczki z sadzonkami trochę ich będzie

Piotrek dzięki za odwiedziny, front prac jest tak duży, że wszystkiego sama nie dałabym rady, w międzyczasie jeszcze drugi syn kopie warzywnik, a wszystko to w doskoku, bo pracować niestety też trzeba, więc tego czasu na działkę wciąż za mało, myślę, że trochę chociaż nadgonię przez ten tydzień. Z drugiej strony muszę się wziąźć też za chatę i pomyć okna przed świętami i w ogóle, ech

Marzenko jakoś nie zauważyłam, żeby były śliskie, może to też kwestia obuwia?
Niestety zdjęć za dużo nie zrobiłam, bo za późno się dziś za nie wzięłam, a w zachodzącym słońcu nie wychodziły za ciekawe, ale posprzątałam kilka rabat i dałam "amciu" różanecznikom, azaliom, różom itd, a i troszkę popikowałam na zdjęciu poniżej lewkonia (pierwszy raz w ogólę ją siałam)
tutaj ma być zrobiona ta ścieżka z plastrów (tymbardziej, że trawa u mnie taka jakaś nieciekawa) te rabatki powstały jesienią zeszłego roku, dominują tu głównie hosty i żurawki choć nie tylko, jutro muszę wymienić znaczniki, dziś już nie dałam rady
a tutaj mój peris, mam go pierwszy rok, na zimę był przykryty, nie wiem czy przemarzł czy to normalny objaw, doradźcie czy go obciąć czy zostawić?
zrobiłam też porządek za grillowędzarnią, gdzie kiedyś ma być małe oczko, albo też strumyk, życie pokaże

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ilonko,ja drugi rok z rzędu swoim fuksjom dosypuję na wierzch troche osmocoty na to ziemi świeżej i to wszystko,nie przesadzam ich na razie.
- ilona2715
Gosiu, ale ja tej mojej nie mam gdzie dosypać, jak jutro będę pamiętać zrobię jej zdjęcie i pokażę, wydaje mi się, że mogłaby dostać troszkę większą doniczkę, ale sama nie wiem
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
...a to jak się ma tylu pracowników do pomocy to nic dziwnego ,że robota idzie pełną parą
Fajnie można kilka rzeczy zaplanować równocześnie...pewnie panowie dumni i zadowoleni z powierzonych im zadań, a i efekty będą szybko widoczne
Pozdrawiam Jola.

Pozdrawiam Jola.
- ilona2715
Jolu dumni to na pewno są, ale już po wykonaniu
, wiesz jak to jest, M z chęcią robi takie rzeczy, bo kasy brakuje na wszystko naraz, gorzej z młodzieżą zawsze jest coś pilniejszego, ale czasami się udaje i ich "zachęcić"
Dzisiaj niestety nic nie zrobiłam na działce, wzięłam się za pity, bo to też trzeba zrobić, póżniej pojechałam z teściową na zakupy, a potem stwierdziłam, że już mi nie warto i wzięłam się za prasowanie, ale dostałam za to paczuszkę z nowymi nabytkami od naszego forumowego Mariusza, mega sadzonki, jutro od rana wielkie sadzenie.
Yucca Color Guard
Hosta Guacamole
Mukdenia Crimson Fans
Hibiskis bagienny Nippon Red
Prymulka nn
nachyłek Coreopsis Calypso

Dzisiaj niestety nic nie zrobiłam na działce, wzięłam się za pity, bo to też trzeba zrobić, póżniej pojechałam z teściową na zakupy, a potem stwierdziłam, że już mi nie warto i wzięłam się za prasowanie, ale dostałam za to paczuszkę z nowymi nabytkami od naszego forumowego Mariusza, mega sadzonki, jutro od rana wielkie sadzenie.
Yucca Color Guard
Hosta Guacamole
Mukdenia Crimson Fans
Hibiskis bagienny Nippon Red
Prymulka nn
nachyłek Coreopsis Calypso