Ciągle ten sam ogród Geni cz.1 2012 r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ciągle ten sam ogród Geni cz.1 2012 r

Post »

Witaj e-geniu

pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie, bardzo ładne i ciekawe przylaszczki, też zapisze je sobie na swoją listę chciejstw ;:108 . Będę zaglądać jak tylko pozwolisz :)
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Geniu powinno być dobrze liliom na tak specjalnie dla nich stworzonej podwyższonej rabacie :)
Ja nie mam problemu z zagniwaniem cebul ,pomimo gleby gliniastej- ciężkiej , bo u mnie jest
teren z górki , więc lilie sadzę wyżej gdzie woda ścieka ... natomiast poważnym problemem są
nornice ... ( ale chyba nie tylko u mnie) wszystkie cebule lilii muszę sadzić w donicach , a to jest trochę uciążliwe ...
Geniu na tej nowo powstałej rabacie będą same lilie ? czy coś jeszcze tam posadziłaś ?
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Geniu Przylaszczki coraz większe ;:138 ;:138 Żałuje , że nie wszystkie rośliny tak Ci ładnie rosną . Lilie OT powinny mieć rewelacyjne warunki. Woda im nie zagrozi. Z liliami mam problem , jak rosną na rabacie tylko one , jest dla nich lepiej , ale przez długi czas nic się nie dzieje. Nierozwiązany dylemat ;:24 ;:24
ten rok był fatalny dla żurawek, wiele nie przeżyje, szczególnie starsze rośliny, bo młode , jesienne sadzonki, choć maleńkie wszystkie maja się doskonale. Trzeba będzie robić sadzonki późnym latem, to odmiana się uratuje.
Zauważyłem to samo co napisała Iga.Dwie sadzonki żurawek zrobiłem pod koniec lipca. Do września były już ,,dorosłe''. Sierpniowe jeszcze małe , ale także nic im zima nie zrobiła. Za mało jednak mam żurawek i doświadczenia i byłem pewien , że to tylko przypadek. Okazuje się że reguła. ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Ola ;:14 ja Ci dam piaskownicę , Amelka bawi się na razie pod działką , zostawiłam jej większy trawnik za domem ale tak wcale nie chce się bawić .

Kamilo witaj będziesz zawsze miłym gościem .

Adam ja te lilie posadziłam w skrzynki ,chyba nornice mi nie zjedzą . Na tej rabacie rosną tylko lilie , myślę jeszcze coby tam posadzić może prymulki na zime można by je okryć .

Obrazek

Tadkutak nie lubię robić sadzonek , ale chyba będę zmuszona ;:108
Stachu 1956

Post »

ale wypielęgnowana rabata z liliami OT , na tip top , super .
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

@ E-Genia ? szczerze współczuję strat po zimie? U mnie też ich parę było, no ale o tym już wiesz ... Co do gnijących irysów ? u mnie zaczęły podgniwać w środku zimy. Trochę się zmartwiłem, bo całe liście gniły ? i to od strony kłącza (na końcach niby były zielone) ? jak je pociągnąć, to odpadały, a kleista maź, w którą zmieniała się część odziomkowa, pachniała niezbyt przyjemnie. Inne liście zaś zasychały od końców. Bałem się, że już niewiele mi z nich zostanie. A tu niespodzianka ? odkąd się ociepliło i wypogodziło, nagle odżyły i ozdrowiały ? i teraz mam prawdziwy gąszcz zdrowych, zielonych liści (które już musiałem pryskać, bo mszyce też uznały je za apetyczne). Ze szczerego serca życzę Ci, by było tak samo jak u mnie.

A co do kolorów ogródka ? rozumiem, że możesz nie być zachwycona, ale tak czy siak te krokusy i przylaszczki są absolutnie wspaniałe.

Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Geniu, pamiętam, jak sadziłaś swoje przylaszczki. Były maleńkie, a teraz takie piękne kępki :!:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Geniu , jak niedużo , to mogę. Tylko , że nie wszystkie mają z czego. ;:24 ;:24
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Geniu = z tymi skrzyneczkami to świetny pomysł .. ja sadziłam w doniczkach , ale skrzynki wydają mi się lepsze . Odgapię :) Mogę ?
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Geniu
Super pomysł z tymi skrzyneczkami :D Posadziłam w jednej czosnki ozdobne, ale nie potrafię ukryć brzegów skrzynki .
W Twoich przylaszczkach można się zakochać ;:108
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Staszku taka wypielęgnowana rabata bo nowa :;230

Loki zawsze po zimie są jakieś straty , ale irysy po raz pierwszy .u mnie irysy w ostatnich 3 latach gniły ale jak był mokre lato .

Jacku ja też wtedy myślałam że nic z nich nie wyrośnie a tu proszę jakie piękne kępy , mam tez malutkie dopiero nowo kupione mam nadzieję ze też urosną .

Tadku u mnie też specjalnie bardzo się nigdy nie rozrastały , ale sadzonki robiłam z tych co się dało , tylko na rozdanie :;230

Bernadeto oczywiście że możesz ja też od gapiłam od kogoś .

Agnieszko mnie też było trudno , ale się udało , jak zaczną się odslaniać to dosypię ziemi .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Genia
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Gieniu ;:196 śliczne przylaszczki, Ty zawsze nas zaskoczysz czymś pięknym..... ;:224
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Geniu, pierwsze zdjęcie - super :!: Takie kępki kwiatów luźno porozmieszczane. Bardzo naturalnie to wygląda ;:108
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Ale pięknie kolorowo u Ciebie , aż miło popatrzeć , Sporo kwitnących roślinek o tej porze w twoim ogrodzie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu ;:196 staram się ale w tym roku nie będę miała takich pięknych ciemierników ,pąki zmarniały ,tylko biały zaczyna kwitnąć

Obrazek

Obrazek

tak wyglądają te ciemne i o pełnych kwiatach , nie które gorzej a niektóre zgniły

Jacek powiem szczerze , nie bardzo umiem robić zdjęcia w słoneczne dni , czasem jakieś się uda .

AleosIk witaj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”