Widzę, że za duży skrót myślowy zrobiłam: ja nie wycinałam krzaków, tylko wyrwałam rękoma spróchniałe i suche gałęzie

Reszta rośnie jak była, ale tak jak pisze
EwaM, zamierzam jeszcze wyciąć część najstarszych pedów, a w przyszłym roku kolejną najsłabiej owocującą: te krzaki na moje oko z 10 lat nikt nie ciął, więc obawiam się, że bez zabiegów odmładzających nie będą owocować. No i mam naturalnie porobione rozłogi, które sobie wokół powyrastały, więc jesienią będę na pewno rozsadzać, a i chętnie się podzielę
Szafa też oczywiście nie idzie od razu do pieca, natomiast cały korpus jest raczej na pewno do wyrzucenia

Odnawiałam już stare meble, więc mniej więcej wiem, co można uratować i tutaj korpus jest przeżarty i spróchniały znacznie gorzej niż to na zdjęciu wygląda. Wstepny plan jest taki, żeby zachować obie pary drzwi, półki te które się w rękach nie rozlecą i dorobić do tego nowy korpus. A przeciwkornikowo tak czy inaczej zapuścić trzeba, nie tylko tę szafę, ale wszystko co drewniane w domu, bo inaczej nam konstrukcję szachulcową robactwo w końcu zeżre
A spiżarnia i mnie się podoba

Jest absolutnie niesamowita, stale panuje tam temp. w okolicy 5 stopni, jest na ok 0,5 metra wkopana w ziemię, a raczej ziemia podeszła n

a te pół metra w górę, więc może robić też za piwniczkę na wino...
W Castoramie udało mi się zapanować nad wydatkami roślinnymi jednak, głównie dlatego, ze wszystko bardzo przebrane, albo 3 razy droższe niż w internecie...nie mogłam tylko przejść obojętnie wobec malutkiej forsycji, pięknie rozrośniętego tymianku i...lawendy...tak, siałam i wschodzi, ale ta duza mrugała do mnei tak przekonywująco, że nie dało rady jej nie wziąć

Ale zeby jednak shopoholizm zaspokoić kupiliśmy sekatory, grabie, rozdrabniarkę do gałęzi a moja mała konsumpcjonistka z niezawodnym instynktem kobiecym wybrała dla siebir najdroższe narzędzia ogrodnicze dla dzieci

Trudno, przeboleję, ważne że się ogrodem interesuje, bo bałam się, ze po 4 prawie latach życia w betonowej dżungli będzie kompletnie niezainteresowana zielenią