Ogródek ? najpierw balkonowy, potem pełnowartościowy.
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mini ogród - czyli balkon Lokiego
Ty to masz szczęście! U ciebie kwiatki w pełnym rozkwicie a u nas zimno, mokro, ponuro i słońca niet!!
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
OK, jak sobie życzysz.
Loki ładuję akumulatory na twoim balkonkiu.
U mnie nadal wszystko zmrożone.
Loki ładuję akumulatory na twoim balkonkiu.
U mnie nadal wszystko zmrożone.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ Niunia ? dzisiaj było 24°C w cieniu. Ale za to w poniedziałek ma być tylko 9°C... Porąbana ta pogoda...
@ Kogra ? no jakoś by mi tak łyso było prosić o to, żebyś dla mnie kupowała coś, co mogę kupić sam... Za to materiał z własnego ogródka od znajomego to już inna sprawa ? tego się w sklepie nie kupi...
No to kolejna porcja balkonowych fotek z dedykacją dla moich miłych forumków. Pragnę zwrócić waszą uwagę na to, że jeden z wklejonych tu hiacyntów (tend drugi, gdzie przyzoomowałem na jeden kwiat) kwitnie mi już czwarty raz bez okresu spoczynky (to ten pędzony jesienią 2010 ? zakwitł w mieszkaniu po pędzeniu, potem go wystawiłem na balkon i zakwitł drugi raz w lecie, trzeci raz jesienią, a teraz czwarty ? po zimie).

Pozdrawiam!
LOKI
@ Kogra ? no jakoś by mi tak łyso było prosić o to, żebyś dla mnie kupowała coś, co mogę kupić sam... Za to materiał z własnego ogródka od znajomego to już inna sprawa ? tego się w sklepie nie kupi...

No to kolejna porcja balkonowych fotek z dedykacją dla moich miłych forumków. Pragnę zwrócić waszą uwagę na to, że jeden z wklejonych tu hiacyntów (tend drugi, gdzie przyzoomowałem na jeden kwiat) kwitnie mi już czwarty raz bez okresu spoczynky (to ten pędzony jesienią 2010 ? zakwitł w mieszkaniu po pędzeniu, potem go wystawiłem na balkon i zakwitł drugi raz w lecie, trzeci raz jesienią, a teraz czwarty ? po zimie).

Pozdrawiam!
LOKI
- kogra
- Przyjaciel Forum
Piękna wiosna u Ciebie na balkoniku.
I do mnie też wreszcie dotarła, zakwitły pierwsze cebulowe na ogrodzie.

I do mnie też wreszcie dotarła, zakwitły pierwsze cebulowe na ogrodzie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Locutus
- Kontakt:
@ Kogra ? to ja już pędzę do Twojego wątku na oglądanie. 
A u mnie kolejne kwiatki się rozwijają. Między innymi narcyz Rip van Winkle, kwiaty hiacyntów z cebulek potomnych wykształconych w zeszłym roku etc. I tylko zastanawiam się, czemu tulipanom, które kwitną u mnie już trzeci sezon, tak się płatki deformują. Te dosadzone zeszłej jesieni nie mają takich objawów.

Pozdrawiam!
LOKI

A u mnie kolejne kwiatki się rozwijają. Między innymi narcyz Rip van Winkle, kwiaty hiacyntów z cebulek potomnych wykształconych w zeszłym roku etc. I tylko zastanawiam się, czemu tulipanom, które kwitną u mnie już trzeci sezon, tak się płatki deformują. Te dosadzone zeszłej jesieni nie mają takich objawów.

Pozdrawiam!
LOKI
- kogra
- Przyjaciel Forum
Tulipanki pewno mają za gorąco i stąd to skręcanie płatków.
Ale co tam, widok cudny......
A hiacynty - miodzio - pewno zapach w całym mieszkaniu.
Ale co tam, widok cudny......

A hiacynty - miodzio - pewno zapach w całym mieszkaniu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Locutus
- Kontakt:
@ Kogra ? myślisz, że to od nadmiaru ciepła tak się płatki skręcają? Aha... W życiu bym na to nie wpadł.
A co do hiacyntów ? do mieszkania jakoś jednak ta ich woń nie wpada. Ale fakt, że jak się wyjdzie na balkon, to naprawdę cudnie pachnie.
Pozdrawiam!
LOKI
A co do hiacyntów ? do mieszkania jakoś jednak ta ich woń nie wpada. Ale fakt, że jak się wyjdzie na balkon, to naprawdę cudnie pachnie.
Pozdrawiam!
LOKI
- kogra
- Przyjaciel Forum
Ja dziś nosem w wawrzynku siedzę - boski zapach.
Obserwuję motyle, trzmiele i pszczoły - wystartowały ostro.
Wysoka temperatura na pewno wysusza płatki a ostre słońce podpala.
Nietrudno zatem przypuszczać, że to skutek tych czynników.
niedzieli. 
Obserwuję motyle, trzmiele i pszczoły - wystartowały ostro.
Wysoka temperatura na pewno wysusza płatki a ostre słońce podpala.
Nietrudno zatem przypuszczać, że to skutek tych czynników.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Ojej !!!!!!!!! czyste kwiatowe szaleństwo na Twoim balkonie

Widac że wiosna u ciebie szaleje

- Locutus
- Kontakt:
Dziękuję za te ciepłe słowa. W ramach podziękowania kolejne trzy fotki:

Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Loki, masz to wszystko na balkonie??? Masz już ogród? Jaki masz balkon? To Ty nie potrzebujesz chyba ogrodu ... Regolarne kwiaty o każdej porze roku - jak w ogrodzie! Powiem szczerze, że czytając Twoje wpisy cały czas myślałam że to wszystko masz w ogrodzie. Gratuluję, po przejrzeniu zdjęć widzę same cudeńka! Och ile pifffka musisz tam wieczorami wyipijać ...
Gratuluję pięknego ogrodowego balkonu!

- kogra
- Przyjaciel Forum
Spieszę donieść, że mój groszek wschodzi.
Nasion niestety nie znalazłam.
I bardzo się ciesze z pomyślnych wieści na przyszły sezon.
Nasion niestety nie znalazłam.
I bardzo się ciesze z pomyślnych wieści na przyszły sezon.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Locutus
- Kontakt:
@ Lorrie ? tak, mam to wszystko na balkonie. A dokładniej na DWÓCH balkonach. Tak już sobie architekt, który mój blok projektował wymyślił, że kawalerka ma balkony dwa. 
A ogrodu jednak potrzebuję ? bo nawet dwa balkony mają limit pojemności, który już udało mi się osiągnąć. ;-)
@ Kogra ? no wiesz, żeby nasiona były, to on jeszcze najpierw musi zakwitnąć. :-P
Dzięki za miłe słowa... A do realizacji ogrodowych marzeń coraz bliżej...
A poniżej kilka kolejnych fotek z mojego balkonowego ogródka, w tym pierwszy niebieski hiacynt (pierwsze pąki kwiatowe mi grzyb zeżarł, a czego grzyb nie wykończył, dorżnęły mrozy, ale zakwitły cebulki potomne), cudne tulipany, kwitnące masowo w maleńkiej skrzyneczce z ziemią po dziwaczkach (wsadziłem je tam, bo mi został nadmiar cebul, z którymi nie miałem co zrobić, a nie chciałem ich zmarnować ? i zakwitły piękniej niż myślałem) ? i nawet nie przeszkadza mi to, że oryginalnie miały to być Viridiflora Groenland (ot ? to są skutki kupowania tulipanów w osiedlowym supermarkecie)... No i narcyz Petit Four... A także dwa kwiatki (różowy tulipan i biały narcyz z pomarańczowym przykoronkiem), które są u mnie już kolejny sezon z rzędu.

Pozdrawiam!
LOKI

A ogrodu jednak potrzebuję ? bo nawet dwa balkony mają limit pojemności, który już udało mi się osiągnąć. ;-)
@ Kogra ? no wiesz, żeby nasiona były, to on jeszcze najpierw musi zakwitnąć. :-P
Dzięki za miłe słowa... A do realizacji ogrodowych marzeń coraz bliżej...
A poniżej kilka kolejnych fotek z mojego balkonowego ogródka, w tym pierwszy niebieski hiacynt (pierwsze pąki kwiatowe mi grzyb zeżarł, a czego grzyb nie wykończył, dorżnęły mrozy, ale zakwitły cebulki potomne), cudne tulipany, kwitnące masowo w maleńkiej skrzyneczce z ziemią po dziwaczkach (wsadziłem je tam, bo mi został nadmiar cebul, z którymi nie miałem co zrobić, a nie chciałem ich zmarnować ? i zakwitły piękniej niż myślałem) ? i nawet nie przeszkadza mi to, że oryginalnie miały to być Viridiflora Groenland (ot ? to są skutki kupowania tulipanów w osiedlowym supermarkecie)... No i narcyz Petit Four... A także dwa kwiatki (różowy tulipan i biały narcyz z pomarańczowym przykoronkiem), które są u mnie już kolejny sezon z rzędu.

Pozdrawiam!
LOKI
Loki,
u Ciebie wiosna na całego
Szczególnie widać to na zdjęciu, gdzie widać inne, puste balkony, a u Ciebie kolorowy tłok 
Pięknie
u Ciebie wiosna na całego

Pięknie

- kogra
- Przyjaciel Forum
U Ciebie chociaż potomne cebulki z hiacyntów zakwitły a moim wyszły czubki i .....okazało się, ze na tym koniec - wszystko przemrożone.
Patrząc na twoje tulipanki aż oczy się śmieją, takie milusie.
Kto by pomyślał, że po tej zimie aż tak bardzo będą cieszyć.
Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że wreszcie wszystko układa się po waszej myśli.

Patrząc na twoje tulipanki aż oczy się śmieją, takie milusie.
Kto by pomyślał, że po tej zimie aż tak bardzo będą cieszyć.
Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że wreszcie wszystko układa się po waszej myśli.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki