Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Pięknie sasanki! Już zaczynam się przyzwyczajać, że u Ciebie wszystko z dużym wyprzedzeniem. U mnie dopiero wychodzą z ziemi sasanki 8-)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie :wit
To był dłuuuugi dzień ;:173 Odebrałam wszystkie róże i udało mi się posadzić kilka krzaczków :tan Wszystkie rabaty już przekopane z biohumusem, gotowe na dalsze sadzenie jutro ;:65
Ewa, jeszcze raz dziękuję - po raz kolejny mnie ratujesz, jak to dobrze mieć taki zapas róż po sąsiedzku :tan
Jak już posadzę wszystko, będę mogła ocenić czego brakuje i znowu coś od Ciebie przytargam w bagażniku :;230
Francesca - białe sasanki mają wiele uroku, ale wolę te fioletowe.. ;:224 Ostróżki powoli wybijają, będę musiała kilka dokupić, bo chyba nie wszystkie przezimowały. Dam im jeszcze chwilę na reaktywację :uszy
Martusia, Jak Ci minął dzień?przywiozłaś od babci jakąś sadzonkę?
Edytko, Twoja wiosna też zaawansowana, podziwiam codziennie ;:180
Elu, super, że Twoje tulipanki też wychodzą, będzie z nich wiele radości :heja
Borowinko! - ja też mam słabość do zakrętów, fal i innych zawijasów ;:108 Nasadzenia już zaczęłam, myślę że w weekend posadzę wszystkie róże, potem reszta. jak tylko będzie co pokazać, na pewno zrobię fotki ;:108
Ilonko, różyczki jeszcze stoją w wodzie, jutro dalsza część sadzenia - a Ty posadziłaś już swoje nabytki?
Marzenko, dziękuję ;:196 Nie marudziłam na same lilaki, tylko na ceny..maleństwa jak za te pieniądze.. ;:219 Ale nic to, już się zadomowiły, niedługo wysadzę do ogrodu, może poczekam jeszcze tydzień, jak myślicie?
Gosiu, też mam ten problem, choć staram się planować, a potem kupować...ale czasami się skuszę na coś bez pomysłu i potem myślę... ;:131 Ja jutro mam zaplanowanie sadzenie i choć przyjeżdża do mnie znajoma, została uprzedzona, żeby przyjść w roboczym ubranku - zaoferowała się i będzie pomagać ;:108 A jak się uwiniemy, to otworzymy winko na tarasie ;:136
Jacku sasanki nabrały przyspieszenia w tym tygodniu, jeszcze tydzień temu były w kudłatych kuleczkach ;:108

Dzisiejsza wiosenka dla miłych gości ;:4

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wierzba hakuro
Obrazek Obrazek

Pierwsze tulipanki
Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chyba nie będe mogła spać takie cuda pokazałaś ja też już chcę ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oj dzień był zdecydowanie udany, bo nie dość, ze go spędziłam całego w towarzystwie mojej kochanej babci i wujka to jeszcze.........mam swój wymarzony telefonik......musiałam umowę przedłużyć i mi powiedzieli, że musiałabym czekać jeszcze z miesiąc by go dostać, no i było mi smutno no i się okazało, że koło babci jest inny salon, taki większy i się tam okazało, że moge go dostać od razu! ;:oj mam Samsunga Galaxy S plus!!!!!!! ;:138 ;:138

no sadzonki nie przywiozłam, ale mam za to furę marchewki, buraka, pietruszki i selery... aha no i bukiet z gałązek forsycji, worek kamieni......no i cebulki morbecji...... ;:224

zaś jutro - działka! :uszy
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Ślicznotki pokazałaś,normalnie :shock: . Ależ już wszystko pięknie kwitnie u Ciebie, a u mnie ledwie z ziemi wychodzi.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

:shock: Taka wiosna, a u mnie w nocy przymrozek. Cieszę się, że mogę u Ciebie zobaczyć, na co czekam :D Na razie nic do sadzenia nie mam, Giardina czeka na swoją ścianę, której wcześniej nie było w planie. Pozostaje mi sprzątanie i przygotowanie rabat na nowe rośliny. Bardzo przyjemne zajęcie, tylko odrobinę męczące :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kasiu :wit
odjazdowe tulipanki i sasanki! Dzisiaj się napatrzę! :tan
Dziękuję kochana! ;:196 To znaczy, że będę winowajcą pomniejszania twojego trawnika? :;230
W takim tempie, to za chwilę tylko ścieżka zostanie ;:oj
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

Jej, kwitną tulipanki. U mnie dopiero coś z ziemi się wykluwa a u Ciebie takie piękne widoki :shock:
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ;:138
Dzisiaj miałam bardzo pracowity dzionek, posadziłam wszystkie róże! :tan :tan :tan
Cudowne uczucie ;:170 Teraz tylko drobiazgi...trochę lawendy i bylinek, kilka bukszpanów - luzik ;:215
Elu, dzisiaj taki słoneczny dzień, na pewno zauważyłaś jakieś oznaki wiosny u siebie :uszy
Martuś, cieszę się że miałaś udany dzień - na kończyn nie czuję, ale też jestem szczęśliwa ;:196
Cześć Marzenko :wit U mnie z dnia na dzień coś nowego się pojawia, już nie nadążam ;:65 Mam nadzieję, że Twoja wiosna tez nabierze tempa, życzę Ci tego z całego serca ;:167
Ewa, Giardinę chciałam mieć na pergoli, nie było w Rosarium więc zdecydowałam się na dwie Rosanny - sadzonki bardzo ładne, duże i z pąkami ;:63 Tych nocnych przymrozków też się trochę obawiam, tyle bujnych pędów...
Ewuniu :wit Dziękuję za odwiedziny i kolejną dostawę - tym razem White Cover :tan Takie piękne sadzoneczki! Jesteś matką chrzestną mojej małej różanki ;:196
Borowinko, dzisiaj otworzyły się aż cztery ;:138

Obrazek

A tu z zielonym motylkiem w locie!
Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Śliczne tulipanki! To jakieś miniaturki? ;:180
Wiosna, ach to ty! Nareszcie.
Pozdrawiam :wit
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
x-S-l
---

Post »

jej......a ja dziś goniłam za jednym takim właśnie motylem i błagałam, żeby gdzieś usiadł to owszem usiadł ale nie u mnie tylko u sąsiadki :;230 a pitem latał u mnie i nie chciał usiąść no jak na złość :lol:
ale zdjęcie to jest super! ;:180 ;:196

no u mnie jeszcze tulipany się nie zakwitły, jeszcze z kilka dni ale za to mam iryski ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Konwalio,o ile mnie pamięć nie zawodzi..na tej rabacie sadziłam tylko żółte i fioletowe, więc to powinny być zółciutkie Golden Day ;:224 Ale pozostałe Golden Day jeszcze nie wschodzą, więc to chyba jednak coś innego, ale co? ;:131 Może być jakaś odmiana botanicza, one kwitną najwcześniej ;:108
Martusia, moje irysy Dunforda i żyłkowate już przekwitają, teraz czekam na holenderskie :tan

A tu kolejne sasanki ;:138
ObrazekObrazek ObrazekObrazek

I hiacynty..
Obrazek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-S-l
---

Post »

ojej kusisz tymi sasankami, kusisz...... ;:196
musze je koniecznie zdobyć ;:224
holenderskie? nie znam....ja jeszcze czekam na te moje troszkę wyższe, całe niebieskie, rosną u nas od lat a mama.....chucha na nie i dmucha, bo ma do nich sentyment ;:224
jej u Ciebie już hiacynty kwitną....no i tem motyl! ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Są wspaniałe ;:oj
Chyba żadne słowo nie jest w stanie określić ich uroku. :)
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Witaj Kasiu :wit
Pięknie, wiosennie i kolorowo w Twoim ogrodzie ;:138 I widzę, że szykuje się wyśmienita różanka :D
Będę do Ciebie zaglądać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”