Ogród działkowy w Maksie
Re: Ogród działkowy w Maksie
Ja swój trawnik stratowałem już w sobotę ,dostał po tym dawkę wzmacniającą, no i przejrzał na oczy,
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirka, myślałam, że z rabatami na jezdnię wyjechałaś
Kupiłaś sobie Sympathię...... buuuuuu, zazdroszczę jak nie wiem co
Niech Ci dobrze rośnie 

Kupiłaś sobie Sympathię...... buuuuuu, zazdroszczę jak nie wiem co

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewunia, tak działaj, abyś nie miała zbytnich nie przyjemności, bo jak raz ruszysz gó..., to potem śmierdzi na dłużej.
Mariola, jak tylko odrośnie, przyjmie się to zacznę ukorzeniać patyczki.
Mariola, jak tylko odrośnie, przyjmie się to zacznę ukorzeniać patyczki.
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Wiem i z tym jest najgorzej, bo to nie działka tylko sąsiedzi na dobre i na złe 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ogromnie podobają mi się Twoje siewki
W tym roku u mnie szału nie ma, choć jakieś rośliny się pojawią. Mam ogród przy domu i co roku sprzątam także za ogrodzeniem-jakoś trudno inaczej.

- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Witam
Miłego dnia, owocnej pracy i ostrożnie z kręgosłupem

Miłego dnia, owocnej pracy i ostrożnie z kręgosłupem

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Mirko
Piękne rozsady
Przez pięć dni tak urosły
Miałam kiedyś szeflerę, rosła jak szalona, 40 cm rocznie i więcej potrafiła przyrosnąć.
Oddałam, bo nie mieściła mi się w pokoju.
Piękne rozsady

Miałam kiedyś szeflerę, rosła jak szalona, 40 cm rocznie i więcej potrafiła przyrosnąć.
Oddałam, bo nie mieściła mi się w pokoju.
- Ruda2011
Mirka zamieść link - proszę. Najlepiej w klubie ( KMRE) - porozczulamy się zespołowo nad prosiakamiRomualda Witczak pisze: Widziałam Twoje cudne świnki na ytubie![]()

- Mirabela
- 1000p
Pelagio, może coś mojej szeflerze nie odpowiada, może jej coś brakuje, a może tak jak paprocie u mnie nie rosną. Nie mam ręki lub jesteśmy chorzy na coś
i ona usycha. Podpowiedz może coś specjalnego potrzebuje -nawóz, ziemia
Mariolka, Dzisiaj je obrypałam nożyczkami na króciutko. Śmiesznie wyglądają. Dzisiaj już męczyć je nie będę, ale jutro obfocę je.

Mariolka, Dzisiaj je obrypałam nożyczkami na króciutko. Śmiesznie wyglądają. Dzisiaj już męczyć je nie będę, ale jutro obfocę je.
Koniecznie zrób fotki. Czekamy 

- Mirabela
- 1000p
Witam! Zaraz wybieram się na działkę. Nic nie będę robiła na niej, tak tylko posiedzieć i pogapić się jak rośnie. Po wczorajszych podstrzyżynach spały jak zabite przez cztery godziny. Myślałam, ze coś im się stało. Nie chciały ani pić, ani jeść. Ale potem to spustoszyły "michę" pokarmu.
A tak wyglądały przed

A tak wyglądały przed

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Ślicznie wyglądają!! Jak po wizycie w najlepszym salonie fryzjerskim
Pocieszne są

Pocieszne są

- Ruda2011
Mirabela pisze: Mariolka, Dzisiaj je obrypałam nożyczkami na króciutko. Śmiesznie wyglądają. Dzisiaj już męczyć je nie będę, ale jutro obfocę je.

Jestem (naprawdę) pod wrażeniem Twojej cierpliwości i troski o te stworzonka. Znając je - wiem ile to trzeba sprzątania. A może to tylko u mnie świnka morska ograniczała czynności fizjo... do jedzenia i wydalania

- Mirabela
- 1000p
Mariola, dzięki za namiary. Nie mam czasu, może zimową porą, ale mamy kącik z "Pomorza i Kujaw" i tam się produkujemy.
Moje maluszki, chociaż już maja 1,5 roku, są cierpliwe ( co prawda do czasu), ale rąbię przerwy na wytchnienie i dla nich i dla mnie. Naprawdę, strasznie to nie wygląda, chociaż jakiś stres dla nich jest. Ale krzywdy im nie robię. Potem sobie odpoczywają śpiąc ile tylko dusza zapragnie. Budzą się na jedzenie i picie.
Byłam na działce i przesadzaliśmy jedno z winogron , z pod domu, które rosło na szczycie domu. Kompost, który jeszcze pozostał, mąż przesypał do mniejszych pojemników a zwolnił duży, który służy do zbierania materiału przez cały bieżący sezon. Trawnik spryskany biohumusem ( do końcówki rozpylacza ( dyszy) można dostać specjalną końcówkę, która pozwala na miejscowe dostarczanie preparatów) będzie pięknie odrastać. Myślę, że teraz mogę zabrać się za remont w domku działkowym.
Moje maluszki, chociaż już maja 1,5 roku, są cierpliwe ( co prawda do czasu), ale rąbię przerwy na wytchnienie i dla nich i dla mnie. Naprawdę, strasznie to nie wygląda, chociaż jakiś stres dla nich jest. Ale krzywdy im nie robię. Potem sobie odpoczywają śpiąc ile tylko dusza zapragnie. Budzą się na jedzenie i picie.
Byłam na działce i przesadzaliśmy jedno z winogron , z pod domu, które rosło na szczycie domu. Kompost, który jeszcze pozostał, mąż przesypał do mniejszych pojemników a zwolnił duży, który służy do zbierania materiału przez cały bieżący sezon. Trawnik spryskany biohumusem ( do końcówki rozpylacza ( dyszy) można dostać specjalną końcówkę, która pozwala na miejscowe dostarczanie preparatów) będzie pięknie odrastać. Myślę, że teraz mogę zabrać się za remont w domku działkowym.
Ależ one ślicznie wyglądają
Co prawda z włoskami są niesamowicie ładne, ale tak też są słodkie . Remont to coś co zawsze długo cieszy, więc fajnie,że możesz sobie na niego pozwolić .