Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Post »

Niedawno mialam takiego stolarza ktory mial mi renowacje schodow robic - mowie do niego - zedrze mi Pan farbe, podobija tam gdzie trzeba podobijac i polakieruje na bialo. Facet obejrzal, poszedl od spodu podlubac i mowi, tak, podobijamy, odnowimy i pociagniemy pieknie satynowym lakierem bezbarwnym. Ja do niego ale ja mowie, ze chce biale schody a on na to - no wie pani, takie piekne bukowe schody farba niszczyc, to po co pani to robi? farba sa juz pomalowane :;230 Rece i nogi mnie opadly :twisted:
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:138 Majka, w sobotę dni otwarte u Żurka w Świerklańcu!! Grupa Śląska się zbiera!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Julcia bo to tępe głowy są i nic do nich nie wchodzi :twisted: nie potrafią słuchać klientów tylko wciskają swoje, co go obchodzi dlaczego chcesz białe schody, skoro takie chcesz to ma takie zrobić a nie wymądrzać się. :twisted: Ot ciężkie życie. ;:172
Tosia czytałam o tym ale ja nie mogę w sobotę, mam zajęty dzień, niestety. ;:173
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko, piękny dzionek się szykuje. Kurcze idealny do pracy w ogrodzie. ;:65 ;:65
Dopiero jutro raniutko wiu.... już się doczekać nie mogę.
O fachowcach, lepiej nie wspominajcie......... na jesieni zmieniałam kabinę prysznicową na działce. Fachowiec nie wyjął zatyczki w zamontowanej rurze odpływowej, a wszystko jest zasilikonowane. ;:7
Mamy jazdę bez trzymanki, ale dyskoteka może w kabinie odchodzić. ;:7
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maja juz dobrze Kotku - koncz ta robote i na kanapke ras-ras, bo nam sie zarobisz na smierc i z kim bedziemy gadac ... nie mowiac o tym, ze galarety nie bedzie mial mi kto robic :twisted: ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam późno bardzo ale cóż, tyle roboty nie tylko ogrodowej że coraz mniej na forum zostaje czasu. :wit
Majeczko i Juleczko, tylko Wy o mnie dzisiaj pamiętałyście w ferworze prac ogrodowych i nie tylko. ;:196
Dzionek był nawet dość znośny, trochę dmuchało i nie było za ciepło ale jak na koniec marca to nawet nawet. Udało mi się część ogrodu opryskać miedzianem, na jutro zostały mi drzewka owocowe a mam ich dość sporo: 9 wiśni, 3 duże i 4 młode jabłonki, 2 duże i 3 młode śliwy oraz 3 czereśnie. Chyba opryskam malutką morwę bo takie cudo też u mnie rośnie, choć ostatnio zaczynam się zastanawiać czy aby nie zrobić miejsca dla róż, ale w tym kącie ogrodu nie ma ziemi tylko prawie sam piach i nie wiem czy rosłyby ładnie róże, choć rugosom może by to nie przeszkadzało. :;230
Miałam dzisiaj wizytę dwóch dziewczyn z forum, Jadzia i Tosia wpadły jak po ogień, Tosia wykopała Jaśmina, wzięła róże jaką jej przygotowałam, szybko przeleciały po ogrodzie i równie szybko odjechały, nawet na kawę nie miały czasu. To jest teraz miara zagonionego ogrodowego towarzystwa. ;:172
Idę zobaczyć co u Was słychać. ;:65
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też kochana o Tobie pamiętałam, ale w biegu byłam jak Twoi goście :) i się nie wpisałam...
Fajnie, że udało Ci się już częściowo wykonać opryski... mnie to czeka jutro i pojutrze, jeśli po renowacji trawnika i sprzątaniu oczka dam radę dźwigać opryskiwacz... Przez noc nabiorę energii :)
Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka w powrotnej drodze zajrzałyśmy jeszcze do mojego brata na działkę . Tam też praca wrzała więc nie przeszkadzaliśmy i wio do chaty. Następna inspekcja bedzie jak zakwitną róże masz jak w banku tylko wtedy kawkę oczywiście wypijemy .Przy okazji przywiozłam sobie od brata 2 kloce drzewa dębowego do wędzenia :heja ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Majeczko, ale pracowite dni. Nie ma kiedy pisać. Piękne iryski, jak miło pooglądać. :D U mnie ciągle prace porządkowe. Myślałam, że już skończyłaś tą oczyszczalnię? No tak, z takimi pracami zawsze coś się ciągnie. Ja jutro wycinam gałęzie, zobaczymy jak to pójdzie. Mam nadzieję, że sprawnie, choć od paru dni już nie śpię w strachu, że coś mi połamią i zniszczą. :roll:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu wiem że pamiętałaś, miałam napisać że miały czas zajrzeć bo ostatnio cierpimy na chroniczny brak czasu, na wszystko. ;:173
Jednak ten opryskiwacz swoje waży i do tego lancę muszę dźwigać do góry żeby opryskać te wielkoludy i ręce mi dzisiaj mdlały i ciągle mnie bolą ramiona, a jutro powtórka. ;:173
Jadzia wszyscy zagonieni tej wiosny, czas będzie dopiero jak wszystko będzie cacy wysprzątane, ale to tylko niektórym będzie dane. ;:173
Ewuniu o pracach porządkowych to nie wspominam wcale bo nawet części nie zrobiłam tak jak chciałam. A oczyszczalnia oczywiście musi czekać aż porobią na polach wiosenne prace, to pewnie przeciągnie się aż do maja. ;:219
Trzymam kciuki za dobrą i bezszkodową pracę. ;:333
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Spóźnialska się wita :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mysle, ze jeszcze jutro i będę miala szlus :tan
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Rany, nie dozyć, że nowy wątek, to jeszcze 7 strona, a człowieka raptem parę dni ie było :roll:
Podziwiam przesyłki. Ja dopiero czekam na swoje. Może to i dobrze. Najpierw muszę przygotowac wszystko.
No i muszę znaleźć miejsce na nowe róże.
Jak zwykle najpierw kupuję, a potem myślę
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zajrzałabym, ale ostatnio po 19 padam na twarz :;230 Najgorzej, że nic nie zrobiłam, a jestem kompletnie wykończona. Przyjechała dodatkowa tania siła robocza, więc może uda się doprowadzić porządki do końca. Choć w części ogrodu. O pączki róż się zbytnio nie martwię, raczej nie będą specjalnie duże. M kupił mi Miedzian-iglaki też nim opryskujesz?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Ja też najpierw kupuję a potem się zastanawiam co, gdzie i jak posadzić. Chociaż jak to wiadomo- zielonym do góry :lol:
Dziewczyny wy to jesteście normalnie nocne marki - podziwiam- ja tak jak Ewcia majowa padam razem z kurami.
Pozdrawiam Ida
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”