Aksamitka - królowa jednorocznych cz.1
- BozenkaA
- 1000p 
- Od: 26 cze 2011, o 21:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Aksamitka - królowa jednorocznych
Monika, prawda. Zawsze może być dzień, dwa różnicy.

- monika25
- 50p 
- Od: 20 mar 2012, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a jak się mają aksamitki co do przymrozków?kiedy wsadzacie swoje do gruntu?dopiero w maju?

"Kwiat jest uśmiechem rośliny" 
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- DorkaS-66
- 500p 
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."

"Barbam video, sed philosophum non video."
W Gdańsku dzisiaj mega słoneczko, zatem wszystkie moje sadzonki grzeją się ładnie na słoneczku na parapecie. 
Mam tylko nadzieję, że się komuś nie spodobają Na wszelki wypadek pies siedzi w oknie i pilnuje
 Na wszelki wypadek pies siedzi w oknie i pilnuje 

Mam tylko nadzieję, że się komuś nie spodobają
- patasko
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
Moje wyszły z ziemi po półtorej dobymonika25 pisze:a ja posiałam moje aksamitki dopiero wczoraj,podobno kielkują już po 7 dniach,czy to prawda?

- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje też w drugim dniu po posianiu już się zaczęły wyłaniać, tylko biała się 5 dni ociągała 
A ponieważ pierwszy raz robię rozsadę aksamitek, to nieźle mnie tym ociąganiem wystraszyła, myślałam, że nic z niej nie będzie 

Na szczęście teraz już dogoniła resztę

A ponieważ pierwszy raz robię rozsadę aksamitek, to nieźle mnie tym ociąganiem wystraszyła, myślałam, że nic z niej nie będzie

Na szczęście teraz już dogoniła resztę

Pozdrawiam, Dorota

- 
				edyta_kk
- 100p 
- Od: 12 maja 2011, o 21:34
Podaj adres. Przyjdę z kiełbasą.Shan-lee pisze:W Gdańsku dzisiaj mega słoneczko, zatem wszystkie moje sadzonki grzeją się ładnie na słoneczku na parapecie.
Mam tylko nadzieję, że się komuś nie spodobająNa wszelki wypadek pies siedzi w oknie i pilnuje
- 
				-piegowata-
- 100p 
- Od: 5 paź 2011, o 19:55
siejecie już... 
ale można się wstrzymać i posiać wprost do gruntu? kiedy w kwietniu czy w maju?

ale można się wstrzymać i posiać wprost do gruntu? kiedy w kwietniu czy w maju?
torebka kobiety nie jest po to, aby coś w niej znaleźć, tylko po to aby wszystko w niej mieć 
działka z widokiem na... samoloty:)
gry planszowe-sposób ma kreatywne spędzenie czasu ze znajomymi

działka z widokiem na... samoloty:)
gry planszowe-sposób ma kreatywne spędzenie czasu ze znajomymi
- monika25
- 50p 
moje po 3 dniach wyszły  i się wyginają do światła
  i się wyginają do światła  

-piegowata- na początek kwietnia zapowiadają ochłodzenie a nawet w nie których częsciach polski ma sypać śnieg więc z sadzeniem do gruntu trzeba się jeszcze wstrzymać,zwłaszcza że one tak szybko kiełkuja
 więc z sadzeniem do gruntu trzeba się jeszcze wstrzymać,zwłaszcza że one tak szybko kiełkuja

-piegowata- na początek kwietnia zapowiadają ochłodzenie a nawet w nie których częsciach polski ma sypać śnieg
 więc z sadzeniem do gruntu trzeba się jeszcze wstrzymać,zwłaszcza że one tak szybko kiełkuja
 więc z sadzeniem do gruntu trzeba się jeszcze wstrzymać,zwłaszcza że one tak szybko kiełkuja"Kwiat jest uśmiechem rośliny" 
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
Prawie każdego roku gdzieś w PL (pomijam góry) pada śnieg, nie ma się co dziwić  Ja swoje wysieję, jak minie niebezpieczeństwo przymrozków, albo wcześniej, tylko okryję agrowłókniną.
 Ja swoje wysieję, jak minie niebezpieczeństwo przymrozków, albo wcześniej, tylko okryję agrowłókniną.

Ja swoje wysieję, jak minie niebezpieczeństwo przymrozków, albo wcześniej, tylko okryję agrowłókniną.
 Ja swoje wysieję, jak minie niebezpieczeństwo przymrozków, albo wcześniej, tylko okryję agrowłókniną.- monika25
- 50p 
patasko ja własnie jestem z samego południa i na razie o sadzeniu do gruntu mogę zapomnieć  musiałabym codziennie chodzić i przykrywać a z tym za dużo zachodu
 musiałabym codziennie chodzić i przykrywać a z tym za dużo zachodu  posadziłam aksamitki do skrzynek i do maja w sam raz podrosną
 posadziłam aksamitki do skrzynek i do maja w sam raz podrosną

musiałabym codziennie chodzić i przykrywać a z tym za dużo zachodu
 musiałabym codziennie chodzić i przykrywać a z tym za dużo zachodu  posadziłam aksamitki do skrzynek i do maja w sam raz podrosną
 posadziłam aksamitki do skrzynek i do maja w sam raz podrosną"Kwiat jest uśmiechem rośliny" 
Pozdrawiam

Pozdrawiam

A poradzcie czy aksamitkę trzeba pikowac bo mam wysiane dośc rzadko w takim sporym plastiku i jak na razie wygladają zdrowo i pieknie. Poprzednie pikowałam i padło mi 50%  

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola

Pozdrawiam Ola
- BozenkaA
- 1000p 
- Od: 26 cze 2011, o 21:29
Tygi, przecież można siać wprost do gruntu i przerywać, więc uważam, że można bez pikowania. Ja pikowałam takie maluszki, które ledwie wypuściły z nasionek, nie miały jeszcze liści właściwych tylko te swoje liścienie. Chyba nawet nie odczuły pikowania, stoją sobie na balkonie i tylko gdy mają być przymrozki zabieram do domu.

- monika25
- 50p 
i tak jak wspominałam wcześniej u mnie sypie śnieg  więc reszta aksamitek które miały być siane do gruntu muszą jeszcze poczekać
 więc reszta aksamitek które miały być siane do gruntu muszą jeszcze poczekać  wiosno wróc!
 wiosno wróc! 

więc reszta aksamitek które miały być siane do gruntu muszą jeszcze poczekać
 więc reszta aksamitek które miały być siane do gruntu muszą jeszcze poczekać  wiosno wróc!
 wiosno wróc! 
"Kwiat jest uśmiechem rośliny" 
Pozdrawiam

Pozdrawiam