Ogród działkowy w Maksie
- martinez_82
- 500p
- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród działkowy w Maksie
No proszę widzę zakupy nowe już są, porządki zrobione, tylko czekamy na nadejscie wiosny 

- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie mam szeflery
Twój stół wygląda imponująco

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Weekend wykorzystałam maksymalnie. Pozostał mi do wertykulacji trawnik. Mam pęcherze
na dłoniach od grabi. Wyrównałam ścieżkę pomiędzy działkami. Koleiny po kołach samochodów były dość głębokie. Siewki pięknie rosną.

Zeniu, myślę, że coś jest z nią nie tak. Twoja jest piękna, gęsto porośnięta liśćmi. Moja się umywa do twojej. Ma światło, odżywka i wilgoć. Co może być nie tak? Przesadzę ją w nową doniczkę i świeżą ziemię. Na pewno nie ma żadnych pasożytów.

Zeniu, myślę, że coś jest z nią nie tak. Twoja jest piękna, gęsto porośnięta liśćmi. Moja się umywa do twojej. Ma światło, odżywka i wilgoć. Co może być nie tak? Przesadzę ją w nową doniczkę i świeżą ziemię. Na pewno nie ma żadnych pasożytów.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Mireczko...ale czyściutko na alejce przed twoją działeczką.
. A chwasty potem nie rosną, czy je wyrywasz.
. U mnie trawa niestety...to i dodatkowe koszenie. Nie dość że na działce to jeszcze na alejce.
. Dziś podobną pracę wykonywałam jak ty, tylko ja nie u siebie... a taką pańszczyźnianą..
.Siewki coraz piękniejsze. 

- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Ale zadbałaś o alejkę, jak nikt.

Siewki imponujące, pięknie wszystko rośnie. Jestem pełna podziwu dla pracy, którą wykonałaś, kawał ciężkiej i dobrej roboty. Droga wygląda super, nie jeden facet by tego lepiej nie zrobił
Pewno wszystko boli, ale nie pójdzie to na marne .

- Mirabela
- 1000p
Nie wiem jak Wy moje drogie, ale cieszę się zawsze jak tak sobie, jak chłop popracuję fizycznie
. Mięsiunieczki wszystkie bolą, ale na wadze ubywa
. Jak każdy z działkowców swój kawałek alejki w tej chwili, kiedy jeszcze żwir jest luźny nie ubity, wyrównał, to byłoby super elegancko. A tak mają góry i doliny na swojej drodze. Ale już czyny społeczne zaginęły. Mąż bardzo mi się dziwił i nie mógł mnie od tego odwieść. Po co i dla kogo ja to robię i jeszcze za kogoś. A dla siebie. Może jeden z drugim przechodząc będzie podziwiał, jak fajnie tędy się spaceruje, to może u siebie jeden z drugim coś zrobią. Taką mam nadzieje. Dobranoc

Bardzo fajne podejście kochana , tak trzymaj
Niestety tak jak mówisz pewne społeczne "odruchy" zaginęły, ale jak widać nie bezpowrotnie i są ludzie, którzy nie tylko pomyślą ale coś zrobią. Ja również odkryłam,że jak się człowiek mocno zmęczy fizycznie, tym więcej nazwijmy to odpocznie. Mi tylko jakoś te kg nie chcą spadać
Gorąca kąpiel na rozgrzanie mięśni, do łożeczka i jutro będziesz jak nowo narodzona , no może z małymi zakwasami 

No niestety Działkowiczko, połowa alejki wzdłuż działki zgodnie z regulaminem, należy do utrzymania każdego działkowicza,a z tym bywa różnie.
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Wiesz myślę że z moim M byłoby tak samo- po co Ty to
Tylko mnie też nie tak łatwo odwieść
Widziałam Twoje cudne świnki na ytubie

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Mirko to u Ciebie już sezon na całego otwarty, wszystko już uprzątnięte, kwiatuszki rosną

- Ewa_tuli
Ja mieszkam w domku i sąsiedzi przynoszą "śmieci" ogrodowe pod moje ogrodzenie
a co tu mówić o działkowiczach którzy nie dbają o alejkę.
Kultura, to kultura.

a co tu mówić o działkowiczach którzy nie dbają o alejkę.
Kultura, to kultura.

- Mirabela
- 1000p
Przygotować musisz Ewo aparat i z zaskoczenia, za winkla zrobić zdjęcie jegomościom. Potem na tablicę ogłoszeń hi hi.
Karolku, właśnie to miałam na myśli, może spojrzą na sąsiadkę i sobie przypomną o obowiązkach.
Ale dzisiaj dałam sobie w kość, a raczej w mięśnie. Kolejne pęcherze zaliczone na dłoniach. Dzisiaj mąż trawnik traktował wertykulatorem , a ja grabiłam te suche źdźbła i mech. Zrobiłam to raz a porządnie . W sezonie to nie mam czasu i chęci na drapanie trawników.
Karolku, właśnie to miałam na myśli, może spojrzą na sąsiadkę i sobie przypomną o obowiązkach.
Ale dzisiaj dałam sobie w kość, a raczej w mięśnie. Kolejne pęcherze zaliczone na dłoniach. Dzisiaj mąż trawnik traktował wertykulatorem , a ja grabiłam te suche źdźbła i mech. Zrobiłam to raz a porządnie . W sezonie to nie mam czasu i chęci na drapanie trawników.
- Ewa_tuli
Nie ma u nas tablicy ogłoszeń, bo to osiedle, a oni wcale nie kryją się. mówią mi "dzień dobry" jak wyrzucają, a jak zwracam im uwagę to mówią, że i tak ulica nie zrobiona (byle jaki grunt), a bo chaszcze, a bo gdzie wyrzucać, a komu to przeszkadza itd.
A ja w tym roku znowu zacznę wojnę...
A ja w tym roku znowu zacznę wojnę...