Moje roślinki - weiner
hmmmm a to jakiś specjalny ma być ten węgiel drzewny? może być taki w tabletkach :>? odkryłem ostatnio że nie wrzuciłem jeszcze dwóch fotek, jedną wrzucam teraz, stoi na północnym okni, niewi9em co to jest, trochę takie zmarniałem no ale nie mam pojęcia w jaki sposób się tym opiekować:( 
no i szczypiorek - dobry sposób na zachowanie zdrówka!:P polecam każdemu :P

no i szczypiorek - dobry sposób na zachowanie zdrówka!:P polecam każdemu :P

- basga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2007, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To pierwsze to grudnik-traktuj jak sukulenty-mało wody i jak ma pączki to nie przestawiaj.Węgiel może być taki w tabletce albo kawałeczek grillowego.Ja nawet spalone zapałki kiedyś wrzucałam bo do piwnicy mi się iść nie chciało-chodzi o to,że węgiel jest antyseptyczny i zapobiega gniciu.Moje nasionka w skrzynce szaleją,powschodziły bardzo ładnie.
- Onak
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
weiner - w czym trzymasz te cebule ze szczypiorem? Co tam na dole jest takie czarne? Pozdr!
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie

woda? zwykła ziemia uniwersalna ;) u nas w domu zawsze w zimie brało się do płytkiej plastikowej skrzyneczki ziemię, w to cebulę i wypuszcza korzonki bardzo łatwo ;) a do góry szczypior jak oszalały rośnie:P
zobaczymy co będzie z moich fiołków i skrętników, dzisiaj skradłem listki i posadziłem :P już zapomniałem jak się nimi zajmować :P wiem że lubią raczej rozproszone światło ale nie wiem czy podlewać woda przegotowaną, odstaną czy z kranu? no i czy lubią wilgoć?

a to listek dla milenki ;)

no i ten nieszczęsny fikus :P

piękna paprotka, niestety nie moja )rośnie jak oszalała)

zobaczymy co będzie z moich fiołków i skrętników, dzisiaj skradłem listki i posadziłem :P już zapomniałem jak się nimi zajmować :P wiem że lubią raczej rozproszone światło ale nie wiem czy podlewać woda przegotowaną, odstaną czy z kranu? no i czy lubią wilgoć?

a to listek dla milenki ;)

no i ten nieszczęsny fikus :P

piękna paprotka, niestety nie moja )rośnie jak oszalała)

- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Paprotka faktycznie piękna. Fikus nie wygląda na nieszczęsnego. Z fiołkami trzeb ostroznie, równomierna wilgoć, ale taka delikatna i podlewanie tylko od spodu, miękką wodą - najlepiej przegotowaną, letnią - nie ciepłą. I potrzeba duuuużo cierpliwości.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Onak
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Kontakt:
No właśnie - wiedziałam, że jest coś tam jeszcze oprócz wodyweiner pisze:woda? zwykła ziemia uniwersalna ;) u nas w domu zawsze w zimie brało się do płytkiej plastikowej skrzyneczki ziemię, w to cebulę i wypuszcza korzonki bardzo łatwo ;) a do góry szczypior jak oszalały rośnie:P

Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie