No to jestem ogrodnikiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: No to jestem ogrodnikiem

Post »

Edytko, przybiegłam do Ciebie :wit ; muszę powiedzieć, że szybko stałaś się bardzo dobrym ogrodnikiem :D . Oczywiście popodziwiałam powojniki ;:167 ; fajnie, że możesz hortensje ogrodowe sadzić nie drżąc tak o to, czy przemarzną - ja pewnie kiedyś kupię jakieś z tych kwitnących na tegorocznych pędach :roll: :) . Warzywnik miałaś bardzo ładnie utrzymany, tegoroczne zasiewy też niemałe ;:224
A w ogóle jesteś z Zachodniopomorskiego do którego mam olbrzymi sentyment ;:167 i żałuję, że to taki kawał drogi ode mnie ;:145
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Edytko, u Ciebie to faktycznie już wiosna, Ja jeszcze troszkę muszę poczekać na takie widoczki. Zawsze mnie fascynowało jak wracałam pod koniec lutego od mojej siostry z Niemiec do domu i im bliżej celu to coraz mniej zieleni. U niej już wszystko kwitło a u nas jeszcze śnieg na polach leżał. Także pewnie jeszcze dwa tygodnie poczekam na takie widoki jak u Ciebie ;) Pozdrawiam wiosennie i zielono :)
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

No to w tym roku Dolny Śląsk został w tyle.
U mnie wiosna nie jest tak zaawansowana jak u Ciebie....
Bazylie tez koniecznie muszę wysiać, zdjęcie tak zachęcające, że nie sposób się oprzeć. :D
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Witaj Edytko :wit .Jestem pierwszy raz w Twoim ogrodzie i podoba mi się bardzo.Widzę, że u Ciebie wiosna na całego.
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edytko, piękna wiosna u Ciebie ;:138 Mój rooguchi też wystartował - zasilasz go teraz czymś?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Kontakt:

Post »

Ale ładnie powojnik wystartował. Chyba muszę iść pogrzebać w ziemi i sprawdzić moje :wink: .
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Witajcie kochane moje roślinki wszystkie już zasilone . Dwa razy do roku podsypuje Polimagiem S a kwasolubne podsypałam dodatkowo siarczanem amonu. ;:108
U mnie prawdziwa wiosna rano na termometrze 10 stopni a w dzień ma być 15
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
sasanka_
200p
200p
Od: 10 maja 2011, o 08:46

Post »

edi
no ja widziałam jak Ty zapracowana zanim jeszcze się u mnie pochwaliłaś :)

niestety u mnie jeszcze wiosna daleko w tyle, ledwo listki z hiacyntów wystają z gleby. pąki dopiero nabrzmiały, większość nawet nie pękła
Ewa
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p

Post »

sasanko narobiłam się jak głupia , ale ten weekend sobie odpuszczam , ja swoje mam zrobione :tan . M musi tylko skończyć rabatę truskawkową i przygotować nową pod hotensję , przyjadą w połowie kwietnia ;:65
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Edytko, ale masz wysprzątany ogród. A jakie już duże roślinki :shock:
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29

Post »

;:oj już żonkile.... ja tu się zachwycam, że mi krokusy zakwitły wreszcie ( nie wszystkie oczywiście ) a u Ciebie pięknie, tulipany jakie wielkie no wooow po prostu. Dobrze pooglądać takie fotki jak za oknem tak szaro ( bynajmniej u nas ).
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
danutal
100p
100p
Od: 1 sty 2012, o 19:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Edytko, u Ciebie wiele zmian od ostatniego tu mojego pobytu, wiosenka na całego ;:138 Zakupy to widzę, że robisz prawie hurtowe, a zresztą nie tylko TY ? :D Ja "poszłam w hosty" / chyba zwariowałam na ich punkcie / ;:124
Uwielbiam oglądać urządzanie ogrodów i będe pilnym obserwatorem działań na Twojej połaci. Zauważyłam ,że dziewczyny Ci fajnie podoradzały.Myślałaś może o liliowcach ? To bardzo wdzięczne rośliny , a ich kępy nawet nie będąc w stanie kwitnienia wyglądają świetnie, a najważniejsze, że nie są podatne na choroby. Cały czas obserwuję Twoje pęcherznice... Moje są stare, lecz z ziemi wychodzą corocznie świeże gałązki, więc może te najstarsze usunę i wtedy uda mi się zrobić jakis warkoczyk ?
Pozdrawiam i zapraszam. Danuta
Wizytówka ogrodu Ogrodowy busz
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Edytko, super porządki zrobiłaś - ogród na błysk ;:138
U Ciebie już żonkile kwitną :shock: U mnie jeszcze w powijakach, a myślałam, że u mnie wiosna zaawansowana.. ;:224
Zasłużyłaś na leniwy weekend i podziwianie efektów ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p

Post »

:wit Witajcie do błysku jeszcze daleko czekam na korę zamówiłam 20 worków , uzupełnie rabaty i utworzę nową na moje hortencje gdzieś muszę je posadzić :heja . Czekam też na clematisy, sasanki, żurawki , trawy i inne. Pracy bedę miała po uszy a nie wspomnę o warzywniku i wymyślonych truskawka mojego męża aż 100 krzaków zwariował ;:oj ;:223.

Jeszcze trawa czeka na dosiewkę i zasilenie i będzie na tyle. Chyba ,że znów coś wymyślę zainspirowana Waszymi ogrodami ;:4

Danusiu tak jak już mówiłam pęcherznica podatna na te cuda , możesz ją odmłodzić ale przy starszych okazach jest większe ryzyko , że będzie mocno odbijać z korzeni. Moja kuzynka miała wielkości wielkiego krzewu , w życiu bym nie pomyślała ,że pęcherznica ma taki wielki system korzeniowy :shock:
Kochana Ty masz tyle ciekawych roślin ,o liliowcach nie myślałam , nie nadążam :;230 :;230 tyle tego .
Mój ogród stosunkowo młody dopiero odkryłam brodziszki, sasanki, fiołki , cudne trawy a ile przede mną ;:224 miejsca mi zabraknie :uszy
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
sasanka_
200p
200p
Od: 10 maja 2011, o 08:46

Post »

ja korę już rozsypałam - nareszcie pozbyliśmy się tych worków (czekały od lata, niestety hortensje urosły takie krzaczory że nie dało rady w tym gąszczu tego sypać)

a te truskawki to kiedy będziecie chcieli sadzić?
Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”