Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Martuś, chiał dobrze, a tu taki klops ;:145 Jutro postaram się to oddać ;:108 Kupione były w Obi na Franowie.
Ewa :wit Ja tylko zdążyłam wpaść do ogrodu i posadzić szybciutko RU ale wiało okrutnie, plecy mi zmroziło ;:202 Teraz zapodaję gorące mleko z miodem żeby odpędzić choroby.. ;:224
Ewuniu ;:196 Tak myślę, że w Kórniku coś trafię, za 2 tygodnie pewnie ruszy sprzedaż i będzie szersza oferta ;:108
Bonica już siedzi w głowie, myślę o miejscówce przy ogrodzeniu, zobaczymy razem, jak przyjdziesz ;:138 Co weekend mamy chrzciny, haha ;:215
Dziewczyny, jestem okrutnie ciekawa jak wyjdzie ta ścieżka ;:218
W środę wrócę do domu przed zmrokiem to cyknę jakąś fotkę z postępów. Kamień wydaje mi się bardzo ładny - pozostaje kwestia ułożenia, ewentualnych nasadzeń pomiędzy kamieniami i rabat wzdłuż ścieżki. Będę je wytyczać dopiero gdy ułożą kamień, żeby lepiej to sobie zwizuwalizować ;:108 Na pewno będą szły trzy fale, naprzemiennie, żeby było zejście ze ścieżki. Srodkowa ma by dominująca, tam miał wylądować nieszczęsny Lilak Meyera na pniu.. ;:124 Poniżej lilaka budleje 'Blue Chip' i 3 Aspirine Rose. Na pierwszej rabacie mają rządzić The Fairy a na trzeciej - Mirato. Wszystkie rabatki oddzielone lawendą od strony ścieżki.
Pomiędzy róże chcę też "porozrzucać" kule bukszpanu, żeby się coś zieleniło cały rok..
Hmm..rozmarzyłam się ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

zaraz, zaraz na Franowie, no tam koło M1 i Ikei? :shock:
w tym co go otworzyli w zeszłym roku? :shock:
no to kochana nie uwierzysz ale ja właśnie dziś tam byłam i stamtąd mam te zdjęcia :;230
dziś się pojawiły właśnie te, co ja im zdjęcia zrobiłam - i teraz kosztują 35 zł :lol:
były wystawione przez pawilonem Obi Ogród....razem z różami w kapersach, azaliami, powojnikami itd.
marzenie piekne - mi się baaardzo podoba! ;:138
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu,zapowiadają się śliczne rabatki ;:108 będę lukać do ciebie 8-) bo szukam inspiracji do rabatki z różami.Dzisiaj przygotowałam sobie miejsce na nie :tan ,może coś zgapie od ciebie ;:204
Masz kochanego M ale ci zrobił niespodzianke ;:108 tylko szkoda, że w takim stanie były krzaczki :(
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

Puk, puk....zaglądam niesmiało przez furtkę i widzę cudny ogród. Jestem pod wrażeniem! Uwielbiam takie widoki, takie ogrody - naturalne, ale wypielęgnowane. Zachwyciły mnie latarenki, cudo! Och, w ogóle ten ogród to dla mnie kolejna inspiracja na ten rok. Podziwiam za ogrom pracy wykonanej i za efekty. Będę zaglądać jeżeli pozwolisz:)
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, dokładnie tam :;230 Kupione 2 godziny temu, to te same - uwierz mi, one nie kosztują 35 zł ;:185 i zgodnie z katalogiem - mają 60 cm pnia i cenę 49,99....Postawili coś ładnego obok i jeleni z ludzi robią ;:124 najgorsze, że pączki mają zczerniałe..podpędzili je za szybko, za tydzień za kwitną ale tylko na żywych pędach, a w maju będzie po zawodach :?
Mój M posmutniał strasznie jak zobaczył moją minę..zostawiłabym je, żeby mu nie robić przykrości, ale coś czuję, że to badziewie w maju nie pokaże nawet jednego kwiatka ;:145
Sami oceńcie:

Obrazek

Reniu ;:196 zaglądaj jak najczęściej, u mnie też powstają nowe rabaty różane ;:63 Jedna już jest, 4 Amadeusze na kole, pomiędzy nimi Scarlett, a w środku kolumienka z powojnikami Jackmanii, zobaczymy jak podrosną czy będzie ok, czy do zmiany.. ;:224 Amadeuszom nie mogłam się oprzeć ;:185
Koło tarasu powstaje rabata klasycznych pasteli - w tle budleje, w środku pienne drzewko (chyba judaszowiec, ale wciąż myślę..)
na środku Boule de Neige, z dwóch stron Louise Odier, a przed nimi Aphhrodite i Senteur Royale dla kontrastu. U dołu obowiązkowy pas lawendy..

Borowinko, witaj :wit Zapraszam zawsze, bardzo Ci dziękuję za uskrzydlające komplementy ;:196
*moje wątki*
x-S-l
---

Post »

:shock: :shock: no to mi szczęka opadła bo ja byłam o godzinie 13 i takie tam były :shock: :shock:
no i taka tabliczka koło nich wisiała, ba nawet sprawdziłam na skanerze i się zgadzało :shock:
Obrazek
ojej to powiem Ci szczerze, że ja teraz już nic nie rozumiem...... ;:218
ale robia ludzi w bambuko.....no w jelenia ;:124

no nie wiem.....a może jakbyś je przetrzymała w cieple to moze by dały radę?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Kasiu, pędzi Twój wątek, że nie nadążam wszystkiego czytać :(
Marzenia masz ładne. Wiosenne kwiaty też 8-)
x-S-l
---

Post »

hmmmm chyba, ze zrobili taki numer.....czasami tak robią - na skanerach inna cena, tam inna cena i przy kasach inna cena........bo niby na tej tabliczce pisze forma drzewka ale wiadomo jak to jest.....w katalogu też doczytałam, że są 2 róże kody no niech ich ;:14 ;:14
tak ludziom mącić ;:14
szkoda tylko bo Twój M chciał Ci zrobić taką fajną niespodziankę a tu......na pocieszenie ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusia, spox, trudno się mówi i do przodu ;:168 Zostawię je jednak, bo nie chce prezentu od M oddawać i poweselał jak powiedziałam, że może urośnie i zakwitnie.. ;:131 Ochrzcimy go z Ewą w weekend, może to pomoże :uszy
Jacek, witaj! Jak mi miło, że zaglądasz do mojego wiosennego ogródka ;:138 Goście przychodzą, bardzo mi miło ;:4 a wątek pędzi...z czasem będzie pewnie mniej czasu na pisanie, ale fotorelacja będzie, więc zapraszam ponownie :wit
*moje wątki*
x-S-l
---

Post »

aha no to spoko....... pewnie jak się o nie zadba, nada im się jakieś godne imionka to pewnie zakwitna ;:196 będę trzymać za nie kciuki :uszy
w końcu roślinki nic nie zawiniły no i prezentu sie nie oddaje a tak.......jak się roślinki pokocha to i one nas pokochaja i nam się ładnie oddźwieczą :uszy
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Ja też trzymam jednego właśnie na strychu,ma spore liście i bedzie kwitl. Lepiej go przetrzymać trochę i pozniej wysadzic. To łądna roślina i na drzewko fajnie formować mozna.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, ale pędzisz :roll:
Nie byłam wcześniej, to teraz się pozachwycam Twoimi tulipanami.
Cudne.
A o bzy się nie martw. Nawet jak w tym roku nie zakwitną, to na przyszły na 100%. To wytrzymałe bestie są. Mój stoi na tarasie w doniczusi malutkiej. Przez 2 ostatanie zimy bez okrywania.
Pierwszej po prostu zapomniałam. Jak spostrzegłam to były już mrozy. Stwierdziłam trudno.
Przeżył. Teraz też stał sobie wcale nie zabezpieczony. A może Tobie się zdaje, że zczerniałe ma pąki?
Mój pąki kwiatowe ma z zdrewniałych łupinkach. Pewnie dlatego mróz im niestraszny
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Bez jest bardzo żywotny,będzie dobrze.Ja kupiłam ładną sadzonkę i też pierwszy rok nie kwitł musisz uzbroić się w cierpliwość :heja
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ochrzcisz porządnie :wink: ;:136 i będzie dobrze :D .
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Kasiu ;:167 bzy są żywotne, będzie dobrze ;:196
Tylko na kwitnienie będziesz chyba musiała trochę poczekać, bo one po kilku latach dopiero kwitną.
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”