Lewkonia
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lewkonia
Jak zdążę to w tym roku jeszcze postaram się wysiać troszkę lewkonii. Babci na urodziny co roku kupuję bukiet lewkonii bo też je bardzo lubi, chciałam w tym roku dać jej kwiaty z własnej hodowli ale chyba nie dam rady...
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 11 lut 2012, o 13:33
Moje wyglądają teraz tak

musiałam je wcześniej pikowac bo przez tą chorobę padały a tak dało się trochę uratowac.
Pryskałam polyramem a właściwie podlewałam. na razie jest ok oby tak zostało

musiałam je wcześniej pikowac bo przez tą chorobę padały a tak dało się trochę uratowac.
Pryskałam polyramem a właściwie podlewałam. na razie jest ok oby tak zostało

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola
-
Witam
Do tygi11: no no pięknie wyglądają, (nie widać choroby na nich) o wiele lepiej niż moje. Oczywiście życzę szybkich wzrostów.
Na razie czekam aż wyzdrowieją (wysiałem ok. 50 szt.).
Bo tak samo miałem z heliotropem peruwiańskim słabły więc szybko przepikowałem (małżonka) 9 szt. a zostało 1 (jedna sztuka) - pikowana powtórnie do doniczki. Tak więc sparzony czekam.
Pozdrawiam Alfred.
Do tygi11: no no pięknie wyglądają, (nie widać choroby na nich) o wiele lepiej niż moje. Oczywiście życzę szybkich wzrostów.
Na razie czekam aż wyzdrowieją (wysiałem ok. 50 szt.).
Bo tak samo miałem z heliotropem peruwiańskim słabły więc szybko przepikowałem (małżonka) 9 szt. a zostało 1 (jedna sztuka) - pikowana powtórnie do doniczki. Tak więc sparzony czekam.
Pozdrawiam Alfred.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 14 mar 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam.
A tak wyglądają moje lewkonie.Wysiane 24 II.

Mam około 40 sztuk.Jak na razie zdrowe.Zostało mi jeszcze trochę nasion i planuje je wysiać pod koniec kwietnia.
A tak wyglądają moje lewkonie.Wysiane 24 II.

Mam około 40 sztuk.Jak na razie zdrowe.Zostało mi jeszcze trochę nasion i planuje je wysiać pod koniec kwietnia.
-
Witam
Do Aster_212: pogratulować wyglądu siewek.
. I tak trzymaj. A tak poza tym w jakich warunkach są przetrzymywane i czy były pikowane ?
Pozdrawiam Alfred
Do Aster_212: pogratulować wyglądu siewek.

Pozdrawiam Alfred
-
- 20p - Rozkręcam się...
Trzymam je na parapecie okna w pokoju.Temperaturę mam około 19-21 stopni.Roślinki były już pikowane bo w poprzednim pojemniku miały już za mało miejsca więc je porozsadzałem do większych po 4-5 sztuk.
Barkaskarfre mi z 70 też zostało ok 50, trochę padło ale wiem już jaki mam problem z roślinkami -za duża wilgoc w domu i musze kontrolowac bardziej zraszanie żeby nie przelac. Zaraz będę pikowac kolejną turę
Aster śliczne
niech zdrowo rosną. Ja pikuje podobnie, po 5 sztuk do pojemnika

Aster śliczne

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola
- meluzyna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
Moje podobnie wyglądają 

-
- 20p - Rozkręcam się...
Plum Ładny lewkoniowy lasek rośnie
Teraz musisz uważać żeby wilgotność ziemi nie była zbyt duża.

Teraz musisz uważać żeby wilgotność ziemi nie była zbyt duża.
Aster_212 dzięki za radę
.
Akurat w przypadku roślinek na tym parapecie mam odwrotny problem- ziemia baaaardzo szybko wysycha, muszę zraszać kilka razy dziennie bo dosłownie wysycha na wiór
.
Pozdrawiam,
miłego dnia!

Akurat w przypadku roślinek na tym parapecie mam odwrotny problem- ziemia baaaardzo szybko wysycha, muszę zraszać kilka razy dziennie bo dosłownie wysycha na wiór

Pozdrawiam,
miłego dnia!
Plum
nawet Ci się nie powyciagały, u mnie trochę wybiegły niestety ale wkopałam głębiej przy pikowaniu.
Teraz druga tura już gotowa do pikowania tylko czasu brak

Teraz druga tura już gotowa do pikowania tylko czasu brak

Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola
-
- 10p - Początkujący
- Od: 1 kwie 2007, o 23:04
Oj coś nie mam cierpliwości do tych kwiatów
, wschody super ale później już zdecydowanie gorzej. W miarę jak zaczynają rosnąć co jakiś czas któraś pada. Tak jak pisaliście wcześniej pewnie to sprawa nadmiaru wilgoci. Denerwuje mnie tylko fakt, że wyglądają świetnie, a potem klaps 

pozdrawiam,
Artur
Artur