Moje spełnione marzenie Malgocha1960
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Czytam teraz w necie,że orientalne,ale swoich nie wykopywałam nigdy.A ty wykopujesz orientalne na zimę?
Witaj Małgosiu, mnie te zawilce na drugi rok nie wyszły. Ale sadzi się jej jesienią, wiec pewnie nie przemarzły. W sobotę miałam gości, wcześniej pytali czy zrobię szubę. Popatrz jaka modna się u mnie stała. To ja przygotowałam oprócz tej na stół, w innych półmisach na wynos i na odchodne obdarowywałam. Wczoraj działka, sprzątanie na rabatkach i w altance po zimie sprzątanie i wietrzenie, dzisiaj nie mogę nawet palcami ruszać, nie mówiąc o nogach i kręgosłupie. Zakwasy w mięśniach jak po nartach. Pozostali bujali się na huśtawce. U mnie jeszcze wiosna nie wybuchła, wychodzi wprawdzie wszystko z ziemi, ale nie kwitnie jeszcze. Za to dłużej będzie kwitło.
Ja nie wykopuję lili orientalnych i tracą się
Ja nie wykopuję lili orientalnych i tracą się
Pozdrawiam Krystyna
- malgocha1960
Krysiu,fajnie,że przyjęła się szuba.U mnie już się przejedli,teraz oglądają się za jakąś nowością i nie mam pojęcia co zrobic na święta,a nienawidzę gotować.
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny ,oświećcie mnie-co to jest ta szuba? 

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Gosiu ja właśnie z tego powodu orientów mam mało, nigdy też ich nie wykopywałam, no i nie pamiętam czy kiedyś kwitły. Teraz już zwracam większą uwagę więc zobaczę jak to z nimi, bo kusząc swoim urokiem znów mnie zbałamuciły i dwie nowe właśnie wsadziłam, będę je obserwować. Co do szybkiego i dość smacznego dania mogę polecić Ci "Rumcajsa" i Gyrosa, przypuszczam, że to drugie danie znasz, a pierwsze? Mogę podać Ci przepis, ale nie wiem czy tu czy na pw?
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Gosiu , co do Irysa ' Blue Magic ' , to jest to irys holenderski . Nie wykopuję na zimę , a ładnie rosną , jedynie można je czymś przykryć - gałęziami , liśćmi , agrowłókniną , trocinami , ewentualnie grubą warstwą kory . Ja nie przykrywam niczym , a nie wymarzły jeszcze nigdy - rosną u mnie pięć lat . Mam białożółty , granatowy i blado niebieski - prawie biały , z poświatą niebieskiego .
Ilonko , i ja poproszę o tego ' Rumcajsa ' - czym się to je ? To znaczy - jak i z czego się to robi ?
Ilonko , i ja poproszę o tego ' Rumcajsa ' - czym się to je ? To znaczy - jak i z czego się to robi ?
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Na przepis odnośnie Runcajsa ja też się piszę.
-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Ja także jestem chętna na ten przepis.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Dziewczyny macie na pw
Smacznego !!!
Smacznego !!!
Na wielkanoc to żurek z kiełbaską, jaka z kawiodem, szynka gotowana, wędzonka, ćwikła z chrzanem, babka z bakaliami, rosołek, schab ze śliwką. Procenty i spacerek. Najlepiej bez gości. W drugi dzień wyjazd na obiad do Szczyrku, ale Ty masz za daleko.
Pozdrawiam Krystyna
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dziewczynki lilii orientalnych mam całkiem sporo, nie wykopuję ich na zimę, mimo, ze mieszkam na zimnym wschodzie i z roku na rok są piękniejsze, większe i bujniejsze
Wystarczy im tylko lekka kołderka z kory 

- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Małgosiu też nie mogłam nie zajrzeć do biedronki i czegoś z cebul nie kupić 

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Małgosiu, ja w \biedronce już cebul nie kupuję, ale gdyby były na przykład trawki, to co innego. Zawsze i wszędzie. Jeszcze nie dostałam tych zamówionych, a już mi się nazbierało chciejstw do następnej dostawy.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Małgoś ja też uważam , że z marketów cebule są lichej jakości. Hala kupiła zawilce i okazało się , że jest ich znacznie mniej niż pisze na opakowaniu.
- malgocha1960
Miałam znajome,przyniosła mi koleżanka białe lilie,ale w starej biedronce nie było czerwonych piwonii,może pojadę w tygodniu do nowej.U mnie sztukowo wszystko sie zgadza tylko przeraża mnie wykopywanie na zimę następnycvh kwiatów,bo nie sądzę,żeby zawilce wytrzymały w ziemi.
U mnie tak wieje,ze tylko patrzę czy nowych kratek mi nie wyrwie, , bo wyrwało z ziemi te zielone plastiki na obwódki.Psy uciekały,bo fruwało po działce.
U mnie tak wieje,ze tylko patrzę czy nowych kratek mi nie wyrwie, , bo wyrwało z ziemi te zielone plastiki na obwódki.Psy uciekały,bo fruwało po działce.