Ania i znowu.. róże :)
Re: Ania i znowu.. róże :)
Aniu ale cudne widoki takie właśnie lubię a jeszcze gdy widać piękne róże to pełnia szczęścia. Muszę przyznać że ładne masz zakątki różane.
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu
popodziwiałam Twoje śliczne fotki 

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Anusiu, ale piękne zdjęcia ogrodu
Współczuję tego śniegu, ale to już zapewne ostatnie podrygi zimy
Wkrótce już będzie całkiem cieplutko, u mnie dziś było 8 stopni, tylko trochę padało.
Rapsody szybko okwita, to podobnie jak New Dawn, ale za to też kwitnie bez przerwy.
Myślisz ,że w cieniu dłużej trzymałaby kwiaty?

Współczuję tego śniegu, ale to już zapewne ostatnie podrygi zimy

Rapsody szybko okwita, to podobnie jak New Dawn, ale za to też kwitnie bez przerwy.

Myślisz ,że w cieniu dłużej trzymałaby kwiaty?
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śnieg za oknem? Niemożliwe! Ech, jakoś powoli nadchodzi ta wiosna, ale podobno już na pewno w przyszłym tygodniu będzie cieplej. U nas teraz pada deszcz, co też nie jest przyjemne, ale przynajmniej podleje rośliny...
Aniu, na drugim zdjęciu z ostatniej porcji jest fajna różowa różyczka, ciekawa jestem, co to za jedna i te zabawne kulki, z którymi jest skomponowana, jakieś czosnki?
Aniu, na drugim zdjęciu z ostatniej porcji jest fajna różowa różyczka, ciekawa jestem, co to za jedna i te zabawne kulki, z którymi jest skomponowana, jakieś czosnki?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Aniu a ta Purple Rain - była u Ciebie fioletowa- bo u mnie to raczej ciemny róż?????
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne widoki serwujesz Aniu, już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć tegoroczne 

- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Piękne widoczki aż cieplej na duszy się robi

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

Ale piękne widoczki pokazałaś - jednak masz co pokazać
Taką trzmielinkę miałam szczepioną na pniu, ale mi zmarzła w zeszłym roku. Bardzo ją lubiłam.

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Aniu jak sadzić róże - jakie odległości zachować?Jak z kolorami ,mieszać czy raczej wsadzić kolorami.Na razie mam 2 w odcieniu pomarańczy ,2 żółte,1 czerwoną ,1 ecri ,1 białą i reszta w odcieniu różu.Nie wszystkie mają nazwy.Te ,które przyjdą póżniej już będą miały swój glejt 

- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu....jestem ciekawa jak u Ciebie przezimowały róże ....ja wszystkie muszę ciąć do kopczyków a co niżej aż biję się zaglądać....
Pozdrawiam... Alina .
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Aniu, podobnie jak Alinka zastanawiam się jak Ci przezimowały róże. U mnie dość ... czarno :/ Pod kopczykami na szczęście się zieleni, ale wyżej chyba wszystko zmarznięte. Wiosna tak nagle przyszła. Z mrozów u mnie nagle 22 st. Pierwiosnki już kwitną, krokusiki się pokazują, niedługo hiacynty i już tulipanki się z ziemi wyrzynają. I od razu myknęłam na dział różany
Jak to było, ciąć już, czy nie ciąć ?
Coś tam o forsycjach było - i chyba w tym roku się tak wstrzymam.
Aniu, doczytałam kiedyś - chyba jeszcze na ogólnoogrodowym wątku, że nawozisz wiosną azofoską, a potem polifoską. Czy możesz podpowiedzieć kiedy nawozisz wiosną? Ja w sierpniu zastosowałam nawóz do róż taki w granulkach. Nie wiem jak i czym teraz posypać.
Mam część róż w budynku gospodarczym (te rosnące w donicach) - mam nadzieję, że jak były te wielkie mrozy to jednak nie pomarzły. Myślisz, żeby już pomału je wynosić - jeżeli nie ma być już przymrozków?
Domówiłam 5 róż
Nie wiem, naprawdę nie wiem gdzie ja je wcisnę ;)
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie!

Aniu, doczytałam kiedyś - chyba jeszcze na ogólnoogrodowym wątku, że nawozisz wiosną azofoską, a potem polifoską. Czy możesz podpowiedzieć kiedy nawozisz wiosną? Ja w sierpniu zastosowałam nawóz do róż taki w granulkach. Nie wiem jak i czym teraz posypać.
Mam część róż w budynku gospodarczym (te rosnące w donicach) - mam nadzieję, że jak były te wielkie mrozy to jednak nie pomarzły. Myślisz, żeby już pomału je wynosić - jeżeli nie ma być już przymrozków?
Domówiłam 5 róż

Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Miałam przez kilka dni cudowną wiosnę
Pięknie było.
Dziś już pięknie nie jest, bo deszczowo, chłodno i mokro, ale jest i tak dobrze
.
Wysprzątałam prawie cały ogród, rozgarnęłam większość kopców, wygrabiłam trawnik, nawet zdążyłam świeżą partię kory wysypać na rabatki
.
Teraz przyjemniej się patrzy przez okno.
Jeszcze zostały mi dwa zakątki za domem i rabata wzdłuż uliczki do zrobienia, ale tam ziemia w głębszej warstwie wciąż zmrożona, więc kopców na razie nie ruszam.
Nieśmiałe oznaki wiosny, jak co roku opóźnione w stosunku do wielu innych forumowych ogrodów

Pięknie było.
Dziś już pięknie nie jest, bo deszczowo, chłodno i mokro, ale jest i tak dobrze

Wysprzątałam prawie cały ogród, rozgarnęłam większość kopców, wygrabiłam trawnik, nawet zdążyłam świeżą partię kory wysypać na rabatki

Teraz przyjemniej się patrzy przez okno.
Jeszcze zostały mi dwa zakątki za domem i rabata wzdłuż uliczki do zrobienia, ale tam ziemia w głębszej warstwie wciąż zmrożona, więc kopców na razie nie ruszam.
Nieśmiałe oznaki wiosny, jak co roku opóźnione w stosunku do wielu innych forumowych ogrodów
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Prymulki czekają na wsadzenie

Miniaturki balkonowe (jak się ociepli)

Miniaturki balkonowe (jak się ociepli)