Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

U mnie tak samo ;:145
Sąsiedzi patrzą na mój balkon z politowaniem, oni tylko kurz hodują !!
Nie ma z kim pogadać i się powymieniać ;:145
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani ;:196
heliofitka pisze:Należą Ci się za to wielkie brawa, bo nic mnie tak nie drażni, jak balkony - składziki

o tak, mnie też to się nie podoba ;:222 mój balkonik PUSTY zupełnie - latem 2 krzesełka i okrągły stolik, a w tym roku po pomalowaniu będą nawet i kwiatki :oops: M kiedyśchciał jakiś kawałek szafki ale się nie zgodziłam!
heliofitka pisze:mały daszek nie jest zły.
Przede wszystkim można korzystać z balkonu bez względu na pogodę...no i pranie nie zmoknie w razie nagłego deszczu...
Ptaki nie...yhy, yhy...do filiżanki z kawą

no dobra :oops: przekonałaś mnie ;:168 ja patrzyłam na to od tej strony, że teraz mi mniej słoneczka przez okna wchodzi, ale w sumie racja, roślinki na parapecie przynajmniej nie są poparzone
Marudzia pisze:ja dzisiaj pranko na dworze suszyłam, umyłam okna, rolety, balkon, taras, podlogi, posciele zmieniłam, wyprałam firany

no nie, mi to aż tak nie "odbiło" :wink: pofatygowałam się pozamiatać i umyć podłogę na balkoniku i uznałam, że to i tak wyczyn ;:108
rapunzel pisze:nie mam praktycznie żadnego realnego znajomego,który podzielałby moją pasję

Jagoda, Ania, Monika - to ja łączę się z Wami w bólu ;:4 bo tu też nie mam takiej osoby... ale przyznam szczerze, że na FO zdobyłam więcej ciekawych roslinek niż w sklepach, bo przecież w moich kwiaciarniach (czytaj: Kauflandzie, Biedronce...) to nie ma ani hojek ani skrętników ani odmianowych fiołków... ani fioletowego anturium, które ostatnio wpisałam na listę ;:224
rapunzel pisze: gdybyś ty była moja sąsiadką, to ja się boję, ze jakbyśmy siadły na plotki z tą kawką i ciachami, to nie wyrobiłabym się z obiadem do wieczora

hehe właśnie, ale przecież dobra kawa i ciacho to podstawa ;:224 potem taka zadowolona żona zrobi pyyyszny obiadek, to nic, że koło 19 :;230

Jagoda, naoglądałam się u Ciebie szeflery z B-ki i nie mogłam podarować za tą cenę:

Obrazek

tym razem swojej większej postanowiłam nie tarmosić i ta będzie rosła oddzielnie, bo i tak jestem pełna podziwu dla tamtej, że po 3 przesadzaniach w 1,5 miesiąca (jak jej zafundowałam lokatorkę w postaci szeflery jasnej, która notabene zdechła) - ta chce żyć i puszcza nowe liście :heja
Jest i nieciekawa wiadomość - hibiskus biały zakupiony ostatnio - musiał zostać pocięty prawie do ziemi, nie wiem co mu, ale wkurzył mnie :evil: i stoją te patyki w drugim pokoju....oczywiście do czasu póki nie będę potrzebować tamtego miejsca na innego kwiatka ;:172
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Jakub_
200p
200p
Od: 16 sie 2009, o 17:31

Post »

Szeflera super, też kupiłem i mam wątku :D
A jeśli można wiedzieć to skąd był hibek (być może jest napisane, ale nie przegladałem wstecz)?
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

byłam ;:65 widziałam - cudny Twój żółciutki hibuś ;:108
mój hibek kupiony tak jak i Twój - w Kauflandzie, o dziwo ten pełny żółto-pomarańczowy też z Kauflandu, tyle, że sprzed chyba 2 lat :roll: i tak pięknie rośnie...
mam też ratowanego hibka z OBI - chyba miał być żółty,ale raczej się nie dowiem bo też ma na mnie focha i już połowy nie ma :evil:
Jakub_
200p
200p
Od: 16 sie 2009, o 17:31

Post »

Ja mam 2 z Kauflandu, pierwszy jest mocno przycięty i przesadzony, wypuszcza niby nowe liście, ale chyba jest skralony, sądząc po tempie wzrostu...

Drugi o tyle dobrego, że kwitnie. Ale tak to też nie rośnie...

Chyba dużo większą nadzieję pokładam w pełnym czerwonym hibku od Forumowiczki :) Sadzonki już od tygodnia się ukorzeniają i mają się świetnie, są piękne i nie moge się doczekać pierwszych kwiatków :D

Markety jak wiadomo oferują napompowane chemią rośliny, ale i tak pewnie jeszcze nie raz się skuszę... :roll:
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

chyba na te szeflery to się większość forumowiczów skusiła ja też :;230 :;230
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

A ja nie. ;:224 :D
Ale Twoja Aguś o ładna. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aguś też wsadziłam nosa w regał w Biedronce z szeflerami ale oparłam się pokusie. Tymbardziej, że przyjdzie kilka kwiatków pocztą od forumek ;:224
Gratuluje maluszka fiołkowego - 8 miesięcy - toć to prawie jak ciąża :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit niech rośne zdrowo i urosnie wielka ;:108
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Barzo ładna szeflera :D ale ja jakos się oparłam i kupiłam inne: Polyscias i Exaucaria. Tak mi cos odbiło :roll: bo jakies takie inne były te kwiatki
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agucha - :wit polysiscasa to ja już mam i ładnie mu się rośnie ;:108 a tego drugiego Exaucaria to oglądałam baaardzo dokładnie, ale 1 raz na oczy widziałam więc odpuściłam, coby nie zmarnować 5zł ;:224

oksi - :wit i dzięki ;:196

Niunia1981 pisze:Gratuluje maluszka fiołkowego - 8 miesięcy - toć to prawie jak ciąża

właśnie ;:124 przyznam, że niedawno doczytałam, że u którejś z dziewczyn też tyle to trwało i wierzyć mi się nie chciało... teraz to jestem z siebie wręcz dumna, że tyle wytrzymałam :shock:

Monik27 pisze:chyba na te szeflery to się większość forumowiczów skusiła ja też

bo to faktycznie okazja była ;:108

Arletko - ;:168

Jakub_ pisze:Markety jak wiadomo oferują napompowane chemią rośliny, ale i tak pewnie jeszcze nie raz się skuszę...

właśnie - ja też ;:223 ale całe szczęście, że chociaż tanie ;:172
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

okazja okazja kochana ja dwie kupiłam tak się oprzeć nie mogłam :;230 :;230
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniodkowa, wcale się nie dziwię, że nie oparłaś się szeflerze, zwłaszcza, że przecież musiałaś akurat nabyć te waciki w biedronce, więc szkoda by było zmarnować taką okazję. :;230
Niunia, podziwiam, że oparłaś się szeflerze, ale coś czuję, ze jak wypchniesz balkonowe na ich miejsce przeznaczenia, to dasz czadu. :) Co do ukorzeniającego się 8 miesięcy fiołka miałam identyczne skojarzenie. :lol:
Monik, wcale się nie dziwię, ze nie mogłaś się oprzeć. Co to teraz 5 zł? Niewiele więcej niż kostka masła czy kg cukru.
Kuba, twoje szeflera była pierwsza chyba i od niej się zaczęło. ;:108
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Cudne te Wasze biedronkowe szeflery, kurde, gdybym nie była chora pewnie też bym kupiła ;:223
Z drugiej strony mam jedną szeflerę i to mnie pociesza..
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu - ;:168 zdrowiej szybciutko, czasem tak sobie myslę, że takie pochorowanie to nie takie znowu złe, poleżeć w domku z lapkiem na nóżkach ;:224 gdyby tylko siły były ;:223
Szeflerkę jedną ciemną też już mam, ale tak sobie umyśliłam kompozycję z kilku, że chyba po trupach (tych białych szefler) a dotrę do celu :;230

Faktycznie - to przez Kubę się chyba zaczęło ;:108 bo wyczytałam najpierw w dziale polecanych zielonych, potem zobaczyłam u Jagody...

rapunzel pisze: zwłaszcza, że przecież musiałaś akurat nabyć te waciki w biedronce, więc szkoda by było zmarnować taką okazję.

otóż to :oops: dobrze, że choć wacików nie zapomniałam :;230 a wczoraj zobaczyłam, że gąbka do kąpieli nowa potrzebna... ;:224

Monik27 pisze:a dwie kupiłam tak się oprzeć nie mogłam

ja się powstrzymałam, choć patrząc na wizję kompozycji jaką mam w głowie to 2 dla mnie byłyby w sam raz :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”