Ogród Danusi
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Danusi
Śliczne dzięki za życzenia 

- Tacca
- Kontakt:
Sezon zaczęty, jedzonko było teraz pokarzę ogród po zimie.
Tak wyglądają moje róże, zielone tylko przy ziemi.

Skimia przetrwała zimę w doskonałej kondycji , a w lutym mróz ciachnął u urodę diabli wzięli.Mało który kwiatek zdrowy, i liście białe już poobrywałam .

Za to piwonia drzewiasta pomimo że młodziutka , przeżyła i do światła się garnie

Jeden Amarylis też się namyślił drugi wywaliłam na ganek bo niezdyscyplinowany.

Tak wyglądają moje róże, zielone tylko przy ziemi.

Skimia przetrwała zimę w doskonałej kondycji , a w lutym mróz ciachnął u urodę diabli wzięli.Mało który kwiatek zdrowy, i liście białe już poobrywałam .

Za to piwonia drzewiasta pomimo że młodziutka , przeżyła i do światła się garnie

Jeden Amarylis też się namyślił drugi wywaliłam na ganek bo niezdyscyplinowany.

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Za chwilę będziesz miała pięknego kwiatka no a na Swięta dobre jedzonko bo swoje wędzone jest najlepsze nawet jak się zamrozi to woda z tego nie leci jak z kupnej wędliny 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Tacca
- Kontakt:
Elu święte słowa .
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Witam Danusiu.
Spacer po Twoim ogrodzie to prawdziwa przyjemność.
Zazdroszczę pigwy. Och jak ja bym chciała mieć takie drzewko na trawniku. Pokrój ma super, bardzo lubię jej zapach.
Kamyczki przy oczku w moim stylu.
Wieszak na płaszcze mam taki sam, ale w życiu nie przyszłoby mi na myśl tak go spożytkować. Żal było wyrzucać i tak trzymałam.
Pozwoliłam sobie skopiować zdjęcie, żeby coś na wzór stworzyć przed zimą.
Do wędzarni przymierzam się, ale to nie na najbliższy rok, bo muszę z grubsza ogarnąć mój ogród, ale kiełbaską tutaj mi pachnie.
Nos mam przy ekranie
Danusiu, mam podobną formę do chodników, ale nigdy z niej nie korzystałam. Nie wiem czy gdzieś napisałaś "przepis" na beton, bo nie czytałam wszystkiego od dechy do dechy. Czy mogłabyś mi go podać na PW ? Może spróbuję wykonać.
Pozdrawiam

Spacer po Twoim ogrodzie to prawdziwa przyjemność.
Zazdroszczę pigwy. Och jak ja bym chciała mieć takie drzewko na trawniku. Pokrój ma super, bardzo lubię jej zapach.
Kamyczki przy oczku w moim stylu.
Wieszak na płaszcze mam taki sam, ale w życiu nie przyszłoby mi na myśl tak go spożytkować. Żal było wyrzucać i tak trzymałam.
Pozwoliłam sobie skopiować zdjęcie, żeby coś na wzór stworzyć przed zimą.
Do wędzarni przymierzam się, ale to nie na najbliższy rok, bo muszę z grubsza ogarnąć mój ogród, ale kiełbaską tutaj mi pachnie.
Nos mam przy ekranie

Danusiu, mam podobną formę do chodników, ale nigdy z niej nie korzystałam. Nie wiem czy gdzieś napisałaś "przepis" na beton, bo nie czytałam wszystkiego od dechy do dechy. Czy mogłabyś mi go podać na PW ? Może spróbuję wykonać.
Pozdrawiam

- Tacca
- Kontakt:
Ewuś odpowiem tutaj bo inni też pytają . Nie pamiętam dokładnie proporcji , ale zaprawa musi być mocna , można dodać barwnika do betonu , są w trzech kolorach żółty , brązowy i nie pamiętam jaki,(widzisz co to się robi z człowiekiem , ciągle nie pamiętam) barwnik można kupić w Casto lub Leroyu. Do zaprawy można dodać szkło wodne. Można też jak przeschnie posmarować rozcieńczonym pokostem lnianym ( też robi się powłoka )
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Danusiu,czy masz na tyle Piwonii drzewiastej? 

- Tacca
- Kontakt:
Gosiu piwonie drzewiaste mam trzy kolorki ale wszystkie jeszcze maleństwa.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Ojej , Danusiu, ależ pyszności z tej wędzarki

Różyczki faktycznie troche 'dostały' po zimie... szkoda, ale dobrze że zielone widaź, więc zawsze jest nadzieja na kwiaty !
I u mnie kiełkuje piwonia - ale ja mam tą zwykłą. Dziwiłam się ze tak długo jej nie widać, bo w zeszłym roku pierwszy kiełek pokazał się już pod koniec lutego, a w tym dopiero teraz. A niby zimy nie było i wiosna w tym roku u mnie wyjątkowo szybko.
- Tacca
- Kontakt:
Agatko różami bardzo się nie przejmuję , siedzą u mnie już tyle lat i jakoś sobie radziły to myślę że i w tym roku dadzą radę.Piwonie ogrodowe różowe i lekarskie czerwone zaczynają też wychodzić .Miałam nadzieję wyjść dzisiaj z M do ogrodu , na razie byłam na spacerze w lesie , zimno się zrobiło , wiatr wieje, boję się że będzie padać zanim M pracę skończy i z prac polowych nic nie wyjdzie . Rozpaliłam w kominku bo moim siewkom może być za zimno i jak bym się wyrwała do ogrodu to miło będzie potem się zagrzać.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
A ja się pochwalę że wyrwałam się dzisiaj do ogrodu rano było byle jak ale póżniej trochę słoneczko wyszło i pościnaliśmy z M to co trzeba po zimie,ja też muszę dawkować sobie robotę w ogrodzie.Ale nareszcie oddech fajnie i wiosennie 

Pozdrawiam, Ela
- Tacca
- Kontakt:
Elu pewnie że fajnie. Człowiek zmęczony ale zadowolony.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Na takie zmęczenie już długo czekałam 

- Tacca
- Kontakt:
Aniu , Ewo, ja też pomalutku zaczynam dłubać w ziemi, ciężkie prace robi M ale z przyjemnością od dwóch dni przesadzam małe bylinki, a czuję się jak bym cały ogród przekopała. Zawsze jak coś robiłam to się schylałam , teraz kucam , w łudach mam zakwasy że ho ho. Niby nic wielkiego ale zawsze dużo radości. i moje wysiewy zaczynają porządnie wyglądać. Za kilka dni będzie pierwsze pikowanie. .