Ale ja tu mam...zaległości... Choroba, potem trójka dzieci na głowie, a wreszcie rozpoczęcie sezonu działkowego... coraz mniej czasu na forum...
Tym bardziej miło mi, że mnie jeszcze Odwiedzacie ;)
Filigranowa- dziękuję. Pragmipedium (jak i inne sabotki) - stały przez cale lato w ogrodzie, przy murze, w cieniu...ostróżek. Po takich wakacjach - przywiozłam 3 storczyki z pędami.
Kociaro- w Krakowie byłam tylko kilka godzin. Ale za półora miesiąca wystawa storczykowa. Mam nadzieję Cię zobaczyć.
Zeberko- niespodziewane prezenty najbardziej się ceni, prawda?
Mniodkowa- pączek na Tango sam usechł, widać roślina jeszcze nie była gotowa na kwiaty. Ale teraz rosną jej 3 nowe listki. A ten właśnie skrętnik należy do moich ulubionych. Mam nadzieję, że w tym roku podrośnie na tyle, że będę mogła sobie urwać jednego listka na zasczepienie.
Oksi - dziękuję.
Skorpion- rzeczywiście wygląda zabawnie, jego kwiaty potrafią przyciągać uwagę ludzi, nawet takich, którzy w ogóle nie znają się na roślinach. Ale ceny niektórych odmian są bardzo wygórowane (im rzadszy gatunek, tym droższy) - potrafią dochodzić do 1000zł za sztukę.
Jatra- u Ciebie fiołki wciąż kwitną, u mnie... na razie pączkowo jest.
Kasiuta- mam nadzieję, że Kupiłaś pragmipedium dla siebie lub przynajmniej Pooglądałaś je.
Arlet- wiadomości szybko się rozchodzą. Spotkamy się na wystawie
APe- hodowli storczyków wciąż się uczę...
Fishkomp- na pojawienie się pierwszych kwiatów na sabotkach - liczę, że może na jesieni jakieś pędziki pierwsze będą. Choć sabotki potrafią uczyć cierpliwości. Nieraz dopiero 5 -letnie rośliny zakwitają, albo starsze.
Marku- sabotki niestety są bez nazw. Ale oglądając liście, liczę, iż kwiaty będą różne. A kwiatuszki katlejki już otwarte...
Mika181- dziękuję.
Adamie - jeszcze raz dziękuję za życzenia.
MalaMi- cieszę się, że Dotarłaś do mojego wątku tutaj.
Dokładnie tak, będę na wystawie krakowskiej - jest w ostatni weekend kwietnia. Prawdopodobnie w sobotę będę.
Misiaczko- troszku cierpliwości i Twoje katleje pokażą swoje piękno.
Monik27- ta katleja jest dość popularna. Jakiś miesiąc temu, widziałam ja w Obi w Krakowie. Ja uwielbiam jej zapach...
Niunia1981- hihi...a oprócz skrętników, fiołków i storczyków, sporo mam i innych parapetowców. I jeszcze ogród na działce.
Aga111- dziękuję. W storczykarni na pewno mają pragmipedium, ale pewnie nie we wszystkich. Jedyną wadą tych roślin jest krótkie kwitnienie, które trwa około 2-3 tygodnie.
Stokrotkania- dziękuję.
Celinko- dziś wyląda o wiele ładniej ;)
Za chwilę zdjęcia...