ogród Agaty (sure) - cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: ogród Agaty (sure) - cz.4

Post »

Tak, przed domem przebisniegi zakwitly i zaczynaja sie krokusy rozwijac ale jeszcze nie w takim stadium jak Twoje .... ale ja juz wiem dlaczego u mnie nie idzie do przodu :roll: U mnie po prostu susza znowu panuje, bo wczoraj jak na rabacie przed domem sypnelam nawozem i podlalam, zeby sie troche zaczal rozpuszczac, to dzisiaj sie wszystko ruszylo i nosy powystawialo.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zjawiskowe zdjęcia krokusów, Su 8-)
A co do badania gleby, to warto to zrobić... Ja przed sadzeniem 5 lat temu takowe wykonałam i wiem, że nie wszystko może u mnie rosnąć...
Życzę cudnych tulipanów! Ja jestem zdumiona miejscami, w których powychodziły - jesienią sadziłam w jakimś amoku ;)
rasia
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 3 lip 2011, o 16:59

Post »

Niewiarygodnie piękne zdjęcia!!! Te drugie krokusiki wyglądają jakby świeciły od środka! Są przepiękne! 8-)
U mnie też krokusy miały za sucho, po wczorajszym odpaleniu nawadniania od razu czują się lepiej :D.
Wyłażą mi niebieskie tulipany :D ... ciekawe jaki będą miały kolor ;).
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Su u mnie jeszcze nie zakwitły, ale już rosną :tan Wiesz, fajne Ci zdjęcia wychodzą. ;:63
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Piękne krokusy,super zdjęcia,wiosna przyszła.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Moje krokusy jeszcze się nie pokazały, tylko te malutkie wczesne zakwitły. Mam podobne odmiany, ale one dopiero wyszły spod ziemi. Cieplej u Ciebie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko napisałaś u mnie, że podlałaś trawnik siarczanem miedzi. Nie spotkałam się jescze z tym. Możesz mi to wyoślić? Bo też musze coś dobrego dla trawnika zrobić.....
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Jule, mnie się właśnie wydawało, że coś nie tak z tym kwitnieniem. Przecież Ty mieszkasz w jakichś tropikach w porównaniu ze mną! :;230
Ja tez raz podlewałam, niby suszy u nas nie było, ale zimozielone odżyły!

Agu, dzięki! :)
Moja gleba jest trudna, bo oprócz rodzimej ma sporo zanieczyszczonej pobudowlanej, którą sąsiad nam zepchnął spychaczem jeszcze przed naszą budową. I część podglebia w ten sposób odsłonił, pomimo nawiezienia warstwy wierzchniej nie jest za dobrze... :(
Mam taki miernik z marketu, najpierw spróbuję tym, czy coś pokazuje, ew. zlecę gdzieś badanie...

Rasiu, masz dobrze z tym nawadnianiem, odpalasz i wszystko rośnie. Rozumiem, ze chodzi o automatyczne? Też chcę.. ale nie wiem, kiedy mi się uda to chciejstwo zrealizować... ;)
Te krokusy Advance chyba najbardziej lubię, choć wszystkie mi się podobają tak ogólnie...

Igor, a ja miałam nadzieję, ze krokusy mi się będą same rozmnażać, a tu ma być odwrotnie? :?
No to nie wiem. Ale jak mam dosadzać, to chyba przeniosę je gdzie indziej, przy kolorowych żurawkach i tak jest kolorowo... :)

Asiu, Grażynko, Ewo - dzięki! Mnie te krokusy sprawiają dużo radości, bo w poprzednim sezonie nie miałam cebulowych. Dopiero wiosenne forumowe zdjęcia mi podsunęły, że chyba o czymś zapomniałam! :;230

Asiu, już się przestraszyłam! Nie pisałam o siarczanie miedzi, to siarczan żelaza! On wysusza mech, potem się go wygrabia i dopiero stosuje inne zabiegi na trawnik. Działa już przy około 0 stopni, ale muszę sprawdzić potem co z kwasowością, bo on możliwe, ze też zakwasza przy okazji. Ale na dużą powierzchnię lepszy od Mogetonu, bo tańszy...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tez juz podlewalam ale same iglaki i Rh ... dzisiaj podleje wszystko i zobaczymy. Moze jak cebule wody lyknal, to zacznie sie cos dziac :wink:
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Su czy ja dobrze pamiętam, że masz grujecznik japoński w formie zwisającej? Bo ja właśnie poluję na takowy i chciałbym gdzieś kupić. Możesz coś polecić?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, a u Ciebie wcale nie padało ostatnio? Ja na razie daję sobie spokój z podlewaniem, dzisiaj trochę pokropiło. Może to nie był duży deszcz, ale jak na przedwiośnie powinien wystarczyć.

Asiu, kupowałam swój egzemplarz wysyłkowo, trudno było znaleźć. Niestety, dotarł ze złamaną gałązką. Teraz ma tylko z jednej strony i na razie nie próbował wypuszczać nowych. Denerwuje mnie to trochę i przesadziłam badylek w mniej reprezentacyjne miejsce. A zamiast niego mam buk Purple Foutain...

ło matko wygląda, jakby u mnie tylko krokusy rosły!!

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aga bo o tej porze roku to powinny królować krokusy. Moje dopiero pokazują noski to tu to tam, może pod koniec tygodnia zakwitną. Na pewno mam zeżarte może 1/3 szerokości domu cebulki szafirków, ani jeden nie wylazł a na pozostałej długości pełno ich i strasznie się cieszę bo bardzo je ;:167
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z szafirków posadziłam dopiero dwie kępki, ale jakieś inne, niż te najzwyklejsze, muszę odszukać odmiany. Nie miałam czasu ich wypatrywać, bo wróciłam po ciemku, ale chyba jeszcze nie kiełkowały... no, ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu! :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Krokusowo ;:oj , a mnie na razie tylko jeden gramoli się do słonka :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie krokusy się rozrastają :D Sadziłam kilka lat temu po trzy cebulki, teraz to spore kępki. Będzie widać, kiedy zakwitną :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”