Na zachód od Wisły
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na zachód od Wisły
Posiałam w rzędach co 40-50 cm, na głębokość około 6 cm, pojedynczo co 10 cm.
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam zawsze problem z iglakami na wiosnę, nigdy nie wiem czy przemarzły czy udają
Nie mam wielu odmian. Ale teraz widzę,że u Ciebie ich dosyć dużo, ale Ty masz piaszczystą ziemię.

Nie mam wielu odmian. Ale teraz widzę,że u Ciebie ich dosyć dużo, ale Ty masz piaszczystą ziemię.
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Ja to samo mam, teraz się zastanawiam czy jałowce usychają czy to tylko ich zmieniony kolor.
Olu byliny bardzo ładnie wyglądają. A bobu nie obsiadają potem mszyce?
Zawsze mieliśmy problem z bobem i mszycami.

Olu byliny bardzo ładnie wyglądają. A bobu nie obsiadają potem mszyce?
Zawsze mieliśmy problem z bobem i mszycami.

- Bufo-bufo
Zosiu
ze względu na suchą ziemię mam do wyboru jałowce albo sosny, żywotniki, które lubią nieco wilgotniejszą ziemię pojawiają się u mnie okazyjnie, a wymarzające cyprysiki wcale. Niestety rosną w ogrodzie, nie ja je sadziłam (i to przed domem bez odmianowe cyprysiki, które właściwie po każdej zimie tracą część igieł (o dziwo w tym roku dobrze zniosły mroźny wiatr - może nie wiało z zachodu, a częściej z północy?). Mam ochotę je wyciąć i posadzić coś bardziej przystosowanego, tyle że są dość spore i jakoś tak szkoda.
Marylko żeby jałowiec usechł..chyba to nie możliwe
Czytałam że wierzchołki bobu lubią mszyce :-?
Pokazałam tylko te byliny które rzeczywiście ładnie przetrwały, ale mam parę takich które gorzej zniosły zimę, na szczęście jest to mniejszość.
Jest, jest :P :

Marylko żeby jałowiec usechł..chyba to nie możliwe

Czytałam że wierzchołki bobu lubią mszyce :-?
Pokazałam tylko te byliny które rzeczywiście ładnie przetrwały, ale mam parę takich które gorzej zniosły zimę, na szczęście jest to mniejszość.
Jest, jest :P :

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
OLu, cudny ten pierwszy, wyczekiwany, Ja dzisiaj takze byłam w skowronkach, kiedy zobaczyłam moje rozwinięte krokusiki 

- Bufo-bufo
Wandziu gratuluję, wiem co to za radość
doczekać się :P

-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ładniutki 

Olu, piękny energetyczny kolorek, u mnie krokusy zastrajkowały za to tulipany idą jak burza. Zachmurzyło się u nas, chyba dziś coś popada. Dziękuje za link, świetny wątek 

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Oleńko,
widzę, że powoli Twoje skarby przebijają się do słońca.
Jeszcze trochę i będzie bardziej optymistycznie. Jak wychodzę do ogrodu, to też szukam nowych kwiatków.
Jak na razie skrobią się wolniutko.

Jeszcze trochę i będzie bardziej optymistycznie. Jak wychodzę do ogrodu, to też szukam nowych kwiatków.
Jak na razie skrobią się wolniutko.

- Bufo-bufo
Krysiu
im dalej tym cieplej mam nadzieję. Fajnie spotkać na forum ludzi którzy mają tę sama pasję.
Dzisiaj było cieplutko, wysiałam rzodkiewkę, zaczęłam też hartować sałatę masłową co by mi chciała później rosnąć w główki, właściwie to stopniowo przeniosłam ją na chłodek. Ładnie wykiełkowały pomidory koktajlowe i rukola, sałata rzymska wcale. Słabo też wschodzą resztki zeszłorocznych nasion: szpinaku i selera naciowego. Specjalnie nie żałuję gdyż raczej mam mało miejsca, rok temu skurczył mi się warzywnik kosztem jagodnika, a do tego wysiałam bób którego wcześnie nie planowałam. Bób i groch przykryłam wygrabioną z trawnika trawą. Może kogoś razi brak widoków gołej ziemi, ale ja stawiam na ściółkę z prawie wszystkiego.

Dzisiaj było cieplutko, wysiałam rzodkiewkę, zaczęłam też hartować sałatę masłową co by mi chciała później rosnąć w główki, właściwie to stopniowo przeniosłam ją na chłodek. Ładnie wykiełkowały pomidory koktajlowe i rukola, sałata rzymska wcale. Słabo też wschodzą resztki zeszłorocznych nasion: szpinaku i selera naciowego. Specjalnie nie żałuję gdyż raczej mam mało miejsca, rok temu skurczył mi się warzywnik kosztem jagodnika, a do tego wysiałam bób którego wcześnie nie planowałam. Bób i groch przykryłam wygrabioną z trawnika trawą. Może kogoś razi brak widoków gołej ziemi, ale ja stawiam na ściółkę z prawie wszystkiego.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Wczoraj przyglądałam się swoim szafirkom, one nawet nie myślą o kwitnieniu, a u Ciebie to chyba jakiś "wyrywny" się znalazł. 

- Bufo-bufo
Mariolu witaj
Trafiłaś
szafirek ale i puszkinia oraz cebulica to dzisiejsze świeżynki.