Moje zielone królestwo - ewab123

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewciu,no to poszalałaś :D :D :D Dereń ;:333 Ja jestem świrem trawowym,Zebrinusa mam naprawdę piękna trawa.Tego drugiego niestety nie posiadam ale natychmiast sprawdziłam w necie.Piękny jest :D :D :D
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Magdo, może coś mi poradzisz w sprawie tych traw. Nigdy wcześniej nie sadziłam ich. Czym je najlepiej nawozić?
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Ewciu,ja stosuj nawóz do trawników zamiennie z azofoską.
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

A teraz zobaczcie, jak wygląda mój taras. Część roślin już hartuję ,przed wysadzeniem do gruntu: Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Ewuniu czy to na drugim zdjęciu to szczawiki?
ja te od Ciebie posiadziłąm wczoraj w skrzynke na polu

troche pomarszczone mi sie wydają, ale mam nadzieje ze rosły będą pięknie

zimowały w tekturowym pudełku w chłodnym miejscu, miały ciemno i spały spokojnie
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p
Od: 12 lis 2007, o 11:14

Post »

Ewo!
Jestem pod wrażeniem :o Zakupki widzę udane....sama ostatnio "zachorowałam" na różaneczniki. Kupiłam już trzy....pojedyńczo i brak mi już miejsca na azalie :?
Już czekam na fotki jak to wszystko się prezentuje w ogrodzie :D
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
77malinka
200p
200p
Od: 17 maja 2007, o 20:57

Post »

Ewciu, ty to masz gest! pozwoliłaś swojemu M na tak drogi zakup :lol:
Ja swojemu też kupuję roślinki, które mi się podobają :lol:
Już zaczyna marudzic, że parapety zastawione, że nie ma jak kosic trawy... Ale u ciebie jest tyle miejsca, że wszystko wejdzie.
Szykuję na poniedziałek przesyłkę dla Ciebie. Nie pamiętam, czy masz konwalie? Bo wędrując po Twoich włościach nie widziałam, albo gapcia ze mnie :D

W ostatnim poście na pierwszym zdjęciu - co to jest? Chodzi mi o te prościutkie siewki (?).
Pozdrawiam, Małgosia
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Małgosiu, jak napisałaś, co mówi Twój M, to tak jakbym słyszała swojego. Ciągle marudzi, że ciężko będzie przejechać kosiarką. Ale ja i tak robię swoje. Ciągle coś dosadzam i wiem, że jemu też się to podoba. Faceci po prostu muszą sobie pogadać. A ten krzew iglasty, który sobie wybrał, to mi też się spodobał, tylko mi było szkoda pieniędzy (120zł). Nawet nie wiem , jak to się nazywa, z wrażenia zapomniałam zapytać w szkółce, a nie ma żadnej etykiety przy nim. Cieszę się , że coś mi podeślesz. Konwalii nie mam. Miałam jakieś małe kłącze, ale chyba wydziabałam .
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Zapomniałam jeszcze napisać, że te proste , młode pędy, to jest szczawik kwitnący na różowo. Mam go gdzieś na zdjęciach z ogrodu. Ładnie się prezentuje w słoneczne dni i nie jest wymagający. Zawsze go sadzę do skrzynki i stawiam na brzegu tarasu. Myślę, że o tę roślinę Ci chodziło?
77malinka
200p
200p
Od: 17 maja 2007, o 20:57

Post »

Obrazek

Chodziło mi o te dwie doniczki po lewej. Znalazłam Twój szczawik, rzeczywiście ślicznie kwitnie.
Można już siać wilczomlecz?
Pozdrawiam, Małgosia
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Ja jeszcze nie siałam, bo ciągle pada, ale myślę, że już można. Planuję to zrobić w przyszłym tygodniu.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Ewuniu :D dopiero dzisiaj dotarłam do Twojego ogrodu :oops: sama nie pojmuję dlaczego tak późno ... :wink:
Pięknie masz ;:138 ;:138 ta skarpa to marzenie niejednego maniaka ogrodowego 8) Chciałabym mieć taką na swojej działce, ale to tylko moje marzenie :roll: takie oczko to też tylko nieosiągalne marzenie ... :wink:
Masz mnóstwo roślin a jak jeszcze posadzisz nowe nabytki, to dopiero będzie raj! ;:33 Już sobie wyobrażam Twój ogród w pełni lata ... ;:2 ech! ... ;:91
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Ale zrobiłaś wspaniałe zakupy, życzę żeby wszystko się super przyjęło i pięknie rozrastało! I koniecznie pokaż zdjęcia jak to się prezentuje w ogrodzie.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewo :!:
Ależ dokonałaś bombowych zakupów, te rododendrony, zwłaszcza żółty. Ja też chciałbym jeszcze ze dwa-trzy krzaczki kupić ale nie mam gdzie :(
A powiedz jak tam u Ciebie pogoda? Bo u nas nic tylko pochmurnie, deszczowo, aż wychodzić się nie chce, nie wspominając o pracy na działce. Ale roślinki jakoś sobie po woli rosną.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny. Zrobiłam dzisiaj kilka zdjęć z mojego obejścia. Najpierw będzie ta długa rabata przy ogrodzeniu podzielona na części. Obrazek Obrazek Obrazek
Udało mi się wstawić tylko te trzy zdjęcia. Jak syn wróci wcześniej, to może coś jeszcze dzisiaj pokażę(powie mi co, mam zrobić, aby zdjęcia wchodziły)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”