Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Witaj Kasiu. :wit Cieszę się, że trafiłam do Twojego ogrodu.Jest po prostu cudowny i bardzo inspirujący.Podobają mi się metalowe ozdoby.Czy mogę poprosić o namiary na lampki.Chciałam też zapytać jak robiłaś kącik pod brzozą? Konkretnie chodzi mi o układanie kamieni. :D
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem w końcu :oops:
Już tyle razy byłam w Twoim ogrodzie, Kasiu, ale stale coś mnie powstrzymywało, by napisać coś sensownego :) Teraz czasu na forum będziemy mieli jeszcze mniej, zatem nie ma co czekać, zaznaczam wątek, by być na bieżąco :)
Jak wszystkich, mnie także zachwyca Twój dopracowany ogród i charakterystyczny kowalski akcent, który przepięknie 'ubiera' rośliny, stanowiąc dla nich nie tylko fizyczną podporę, ale także odpowiednie tło... Gratuluję efektów!
Wiosna i krokusowe poletka cudne :)
Dobrej pogody jutro!
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Oglądam Twój ogród bez przerwy od nowa i od nowa.. Chyba nigdy mi sięnie znudzi. Tylko Twój ogród robi na mnie takie ogromne wrażenie. Nie mów Kasiu, że nie jesteś świetnym fotografem, bo apatatem potrafiłaś uchwycić wszystko idealnie! Np. ta ławeczka z roślinkami i ozdobami- nie odlepiam od niej oczu, fantastycznie to urządziłaś, gratulacje! Dlatego też z niecierpliwością czekam na kolejną dawkę zdjęć-emocji. Nie wiem jak tam u Ciebie, ale u mnie jest po prostu bajkowa pogoda! Dzisiaj poprzesadzałam szafirki i wsadziłam dwa łubiny (rozsadę) do gruntu. Jutro czeka mnie trochę żmudna i nudna praca z trawnikiem, ale i tak nie mogę się doczekać.
Jak tam Twoja glicynia? Już rośnie? Moja, choć mała, cieszy się słoneczkiem i pięknie rozrasta. 8-)
Życzę Tobie pięknej pogody na jutro! :wit
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie Kochani ;:4
Dzisiaj miałam baaardzo pracowity dzionek, większość powojników już w ziemii. Plecki bolą, ale nic to - lubię się tak zmęczyć! Jutro ciąg dalszy :heja
Cześć Atena! Miło, że wpadłaś z rewizytą :wit Cieszę, się że spodobał Ci się ogród, zapraszam częściej! Mieszkam pod Poznaniem, ale dojazd dobry więc rzut beretem do centrum. Mieszkamy tu dopiero od 3 lat, pochodzę z Krakowa, ale powoli tu wsiąkam...i chyba zostanę, żal by było ogrodu..
Witaj Asiu ! Dziękuję za wszystkie serdeczności, aż serce rośnie ;:167 Powojniki dzisiaj już powędrowały na swoje miejsca w ogrodzie, mam nadzieję, że obejdzie się bez cięcia tych wybujałych pędów..a Ty już wsadziłaś? Dajemy jakiś nawozik czy jeszcze czekamy?
Francesca ;:196 Niektóre odmiany botaniczne mają kwitnąć już w kwietniu ;:138 Ville de Lyon w maju..Nabyłam też w tym roku Comtesse de Bouchaud - mam nadzieję, że będzie tak cudny jak Twój ;:196
Ewcia, dzisiaj chyba wszyscy ruszyli do ogrodu z łopatkami i grabiami - idealny dzień na akcję w ogrodzie! Mam nadzieję, że miałaś owocny dzień!
Paula - bardzo się cieszę, że doczekałaś się krokusków, teraz będzie dużo słonka, na pewno przyspieszą :uszy
Ewuniu ;:196 sadzenie powojników poszło zgodnie z planem, sama widziałaś :uszy Jutro powinnam skończyć i stawiam się u Ciebie o zachodzie słońca!
Witaj Aniu ;:7 Miło mi, że zajrzałaś - dziękuję za wszystkie komplementy ;:197 Kamienny taras pod ławką wykonał ogrodnik, robił betonowe wylewki pod kamienie, żeby się nie ruszały..nasadzenia roślin robiłam sama, ławkę narysowałam i zamówiłam u kowala. W tym roku przybędzie tam ozdób i roślinek..mam nadzieję, że nie będzie przesady. Zaplanowałam tam kilka powojników na oryginalnych podporach, sama jestem ciekawa efektu... Namiary na lampki wyślę na pw!
Cześć Aga! Fajnie, że wpadłaś! Miło mi, że spodobało Ci się u mnie - zapraszam częściej! Tyle pięknych ogrodów na Forum, ciężko nadążyć, dlatego tym bardziej cieszę się, że zajrzałaś na chwilkę ;:196
Konwalio, wpadaj kochana kiedy chcesz! Dziękuję Ci za wszystkie ciepłe słowa, takiej pozytywnej energii nigdy za wiele ;:196 Dzisiaj była wymarzona pogoda na prace ogrodowe, sporo zrobiłam, jutro będę działaś dalej. Glicynia wygląda ok - mam jeszcze 2 mniejsze i jedną dzisiaj przesadzałam, mam nadzieję, że przeżyje przeprowadzkę.. Przesadzałaś cebulkowe? Ja jutro też muszę kilka przesadzić, w miejscu gdzie lada dzień powstanie rabata różana jest sporo tulipanów i irysów, mam dla nich nową miejscówkę. Działasz już z trawnikiem? ja poczekam do przyszłego tygodnia z wertykulacją i nawożeniem, mam pilniejszą robotę - roślinki nie mogą czekać :uszy

A teraz świeżutkie, kolorowe fotki z dzisiejszego ogrodu!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kasiu ale pięknie jest u Ciebie, tyle krokusów zazdroszczę takich widoków.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Szafirki i niektóre krokusy rosły w miejscu niewidocznym, a newet pod dużym głazem się rozmnożyły. Teraz mają najlepszą i najsłoneczniejszą "miejscówkę" w ogrodzie!
Trawnikiem zajmę się jutro. Jest żółty i niezbyt ładny, w niektórych chwilach powątpiewam czy w ogóle wyrośnie z niego piękna zielona i bujna trawa ja kw zeszłym roku.. A co Ty robisz, że Twoja trawka jest tak piękna i "mocno" zielona? ;) Używasz jakiegoś specialnego i sprawdzonego nawozu?

Śliczne krokusy!! U Ciebie widać wiosna pełną parą! ;:131
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Uwielbiam do Ciebie zaglądać :uszy
Masz najbardziej kolorowy wątek o tej porze roku :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko ;:196 Teraz mamy piękną, wiosenną pogodę - u wszystkich się zazieleni ;:138 Będę Was "częstować" takimi widokami jak długo będą chętni do oglądania :uszy
Konwalio, ja w sumie robię wertykulację na wiosnę, nawóz i potem tylko koszenie. Chwastów jest sporo, więc czasami konieczny oprysk, ale w zasadzie cały sezon tylko koszenie i powtórka nawozu, jeśli potrzeba. Zwykle stosuję hydro-complex. Nie martw się trawnikiem, u mnie też brzydal, zawsze tak jest wiosną. Ani się obejrzysz i się zazieleni ;:215 U mnie krokusiki też najładniej kwitną na słonku - w innych częściach ogrodu dopiero wschodzą ;:65 Bardzo je lubię i podobnie jak u Ciebie, co roku ich przybywa ;:138 Wschodzą też tulipanki, czosnki, irysy... :tan
Cześć Aguś! A ja uwielbiam przyjmować gości ;:4 Wiosna to moja mała specjalność :uszy

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Prześliczne krokusy, najbardziej podobają mi się te delikatnie fioletowe ;:167 ; te zdjęcia skojarzyły mi się z książką z dzieciństwa - któraś tam część profesora Gąbki i opis krokusowej łączki :;230
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

cudne:) i ja skaczę z radości bo pierwszy i jeden jedyny na razie ale i u mnie dziś rozwinął się jeden żółciutki... takie pierwsze małe słoneczko a jak cieszy. Pozdrawiam
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko - krokusowa łączka rządzi :tan
Monikwiaty - każdy kolorek cieszy wiosną, choćby na jednym kwiatuszku ;:108 ani sie objerzysz a będzie ich więcej ;:138
No to na dobranoc ;:19

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Raj dla oczu :!:
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Będą piękne kwiatowe sny, Tobie też dobrej nocy :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

:wit
Ależ już wiosennie u Ciebie się zrobiło, krokusiki śliczniutkie.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Robaczku, moje powojnki jeszcze czekają. Dzisiaj jadę przygotować im miejsce, a jutro, jak pogoda dopisze ;:3 , zakwateruję.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”