Witajcie Kochani
Dzisiaj miałam baaardzo pracowity dzionek, większość powojników już w ziemii. Plecki bolą, ale nic to - lubię się tak zmęczyć! Jutro ciąg dalszy
Cześć
Atena! Miło, że wpadłaś z rewizytą

Cieszę, się że spodobał Ci się ogród, zapraszam częściej! Mieszkam pod Poznaniem, ale dojazd dobry więc rzut beretem do centrum. Mieszkamy tu dopiero od 3 lat, pochodzę z Krakowa, ale powoli tu wsiąkam...i chyba zostanę, żal by było ogrodu..
Witaj
Asiu ! Dziękuję za wszystkie serdeczności, aż serce rośnie

Powojniki dzisiaj już powędrowały na swoje miejsca w ogrodzie, mam nadzieję, że obejdzie się bez cięcia tych wybujałych pędów..a Ty już wsadziłaś? Dajemy jakiś nawozik czy jeszcze czekamy?
Francesca 
Niektóre odmiany botaniczne mają kwitnąć już w kwietniu

Ville de Lyon w maju..Nabyłam też w tym roku Comtesse de Bouchaud - mam nadzieję, że będzie tak cudny jak Twój
Ewcia, dzisiaj chyba wszyscy ruszyli do ogrodu z łopatkami i grabiami - idealny dzień na akcję w ogrodzie! Mam nadzieję, że miałaś owocny dzień!
Paula - bardzo się cieszę, że doczekałaś się krokusków, teraz będzie dużo słonka, na pewno przyspieszą
Ewuniu 
sadzenie powojników poszło zgodnie z planem, sama widziałaś

Jutro powinnam skończyć i stawiam się u Ciebie o zachodzie słońca!
Witaj
Aniu 
Miło mi, że zajrzałaś - dziękuję za wszystkie komplementy

Kamienny taras pod ławką wykonał ogrodnik, robił betonowe wylewki pod kamienie, żeby się nie ruszały..nasadzenia roślin robiłam sama, ławkę narysowałam i zamówiłam u kowala. W tym roku przybędzie tam ozdób i roślinek..mam nadzieję, że nie będzie przesady. Zaplanowałam tam kilka powojników na oryginalnych podporach, sama jestem ciekawa efektu... Namiary na lampki wyślę na pw!
Cześć
Aga! Fajnie, że wpadłaś! Miło mi, że spodobało Ci się u mnie - zapraszam częściej! Tyle pięknych ogrodów na Forum, ciężko nadążyć, dlatego tym bardziej cieszę się, że zajrzałaś na chwilkę
Konwalio, wpadaj kochana kiedy chcesz! Dziękuję Ci za wszystkie ciepłe słowa, takiej pozytywnej energii nigdy za wiele

Dzisiaj była wymarzona pogoda na prace ogrodowe, sporo zrobiłam, jutro będę działaś dalej. Glicynia wygląda ok - mam jeszcze 2 mniejsze i jedną dzisiaj przesadzałam, mam nadzieję, że przeżyje przeprowadzkę.. Przesadzałaś cebulkowe? Ja jutro też muszę kilka przesadzić, w miejscu gdzie lada dzień powstanie rabata różana jest sporo tulipanów i irysów, mam dla nich nową miejscówkę. Działasz już z trawnikiem? ja poczekam do przyszłego tygodnia z wertykulacją i nawożeniem, mam pilniejszą robotę - roślinki nie mogą czekać
A teraz świeżutkie, kolorowe fotki z dzisiejszego ogrodu!