Wandziu a jak Twoje róże przezimowały u mnie większość ma czarne i brązowe pędy nawet tzw. pewniaki, dosadzasz jeszcze coś z róż czy czekasz do jesieni,
Asiu, prawie wszystkie moje róże mają zielone części nad kopczykami. Tylko Schloss Eutin wygląda podejrzanie.
Czekam właśnie na dostawę kolejnych ośmiu angielek. Dołki mam już przygotowane.
Witam Cię Wandziu wiosennie. Nowy sezon chyba już rozpoczęty. U mnie też sporo nowych angielek, więc będziemy podziwiać . Możesz napisać jakie do Ciebie zawitają.
Jakuch, róże przezimowały u mnie dobrze, tylko Schloss Eutin wygląda "czarno",ale mam nadzieję, że odbije od korzenia.
Alutko, czekam na Elfe, Times Past, Ambridge Rose, Charlotte, Comte de Champaigne, Lichfield Angel, The Alnwick Rose oraz Heidi Klum i Burgundy Iceberg.
Asiu, u Kalis... zawsze są róże angielskie. Winchester miałam nawet w ręku w zeszłym roku. Ale tu sprzedają w doniczkach, dopiero od czerwca. Ja natomiast często kupuję jesienią z 20% obniżką.
Wandziu czy już dostałaś czy jeszcze czekasz na różyczki, o których pisałaś, mogłabyś je pokazać?
Tak się zastanawiam, czy nie wybrać się w czerwcu do tego Kali... po angieleczki, duży mają wybór, ceny przystępne?
Tyle nowości się zapowiada, już bym chciała zobaczyć te kwiaty...
Asiu, jeszcze nie dostałam tych róż, a wiem, że niektóre osoby już dostały z tej szkółki.
Jeśli w tym tygodniu nie przyjdą, zacznę się dobijać.
U Kali... sprzedają róże w pojemnikach. Kwitnące angielki kosztują mniej więcej 30-40 zł. Odmian trochę jest. Nie zatrzęsienie, ale zawsze jakiś tam wybór jest. Dość szybko znikają
Pewnie niebawem tez je dostaniesz Do mnie przyszły wczoraj, chyba sporo osób się skusiło na zakupy tam
30-40 zł jak na angielki w donicach to jeszcze... Nie dziwię się wcale, że szybko znikają... Będę tu zaglądać, w razie czego dasz cynk?
Wandziu oni chyba koło czerwca mają większy wybór i w tamtym roku mieli naprawdę ładne krzaczki .Wtedy jak byłam przynajmniej tak było. Mieli spory wybór róż Paulsena
Też kupiłam i już dzisiaj posadziłam Heidi Klum, Burgundy Iceberg
Dostałam tez gratis louise clements.
Muszę poszukać o niej info.
Może coś wiecie
Pozdrawiam