Magiczny zakątek dwostr cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Magiczny zakątek dwostr cz.2

Post »

Danusiu,posadzone dopiero we wrześniu,nawet nie wiem czy przeżyły.Daisy należy do tzw.piwonii kaktusowych ale oryginalna gadzina.Natomiast te nowości to są piwonie ITOH krzyżówka chińskiej z drzewiastą.Ja poczekam bo P.Kołodziejski obiecywał że jesienią będzie takie miał i podejrzewam że może za połowę ceny.Mam taka nadzieję. :roll:

-- Cz, 15 mar 2012, 23:43 --

Jadziu ale chyba nie tych nowości z linku od Halinki. :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Nie zamawialiśmy u p. Marka . Mam również zamówione 2 ITOH Julia Rose i Pastel Splendor zamówiłam też piękną i mocno pachnąca Edens Parfum . Zobaczymy czy zakwitną podobno on wysyła fajne sadzonki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu,masz link do sklepu p. Marka,chciałabym pooglądać.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu nie mam linku do sklepu ,bo to Basia wszystko załatwia ja sobie tylko wyszukuje roślinki . Sklep jest zamknięty bo zaglądałam
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Danuśka, jutro o 10 witamy wszyscy wiosnę z gorącą kawką na ogródkach i ogrodach!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Iduś,na zapas się nie martw, przyroda nie da się tak łatwo wyautować, zwykle najpierw jest przerażenie ale później powolutku wszystko odbija i nadrabia zaległości .Na pewno dzisiaj już zajrzałaś na działkę ,taka wspaniała pogoda sprzyjała pracom w ogrodach. Wierzę,że Twoje roślinki dzielnie przetrwały zimę!

Halinko,byłam u Izy ,podziwiałam jej cudne piwonie,nie wiem,czy to dobrze się dla mnie skończy...no dla mnie, jak dla mnie,ale kieszeń ucierpi na pewno.Jakoś nie potrafię się oprzeć zakupom roślinnym,chociaż... zdarzyło mi się odłożyć kilka roślin i nawet nie ubolewałam nad tym za bardzo :;230 Pewnie gdybym miała większy ogród jeszcze kilka lat kupowałabym wszystko na huraa,a tak...muszę kombinować.
Małgosiu jeszcze kilka takich dni jak dzisiejszy i wszystko się wyjaśni.Już widzę,że niektóre tulipany i czosnki ,które przedwcześnie wystartowały,powolutku regenerują się,ale czy zakwitną i będą zdrowe?
Tosieńko dziękuję ;:196 ,Zobacz kochana jak bezbłędnie potrafisz przepowiadać przyszłość... Dzisiaj u nas to prawie lato było -po ogrodzie w krótkim rękawku chodziłam-to pewno dlatego,że zołza już popłynęła :;230
Kawki nie pijam ale o 10-ej z przyjemnością (myśląc o Was) wypiłam na terasie yerba mate
Jadziu 10 nowości piwoniowych??? No,to już jestem prawiepewna ,że warzywka pójdą w odstawkę :D Jeśli kupiłaś takie duże kłącza jak Ala u p. Kołodziejskiego, to wielce prawdopodobne ,że zakwitną Ci w tym roku. Ciekawa jestem tego intensywnego zapachu Edens Parfum ...Ja kupiłam takie maleństwa,że chyba ze trzy lata mi przyjdzie poczekać na ich kwitnienie....
Alu powiadasz,że to krzyżówka z drzewiastą? Nie wiedziałam o tym,może być ciekawie. Teraz to ja już nie będę experymentować ;:14 i poczekam na ofertę pana K -nie chcę już kupować takich ,jak dotąd "pizdryków" :;230
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu nie wiem jakie duże przyjdą sadzonki . Basia miała od p. Kołodziejskiego i zaraz w tym samym roku jej również zakwitły . No cóż ,gdyby nie zakwitły to poczekam do przyszłego roku .
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

To odzywam się i ja :D
U Pana K. kupiłam jesienią Red Charm i Buckey Belle i bardzo jestem ciekawa kwiatów. Wierzę, że zakwitną, bo karpy kupowane w poprzednich latach zakwitały od razu w pierwszym sezonie. To solidna firma. Mam też kilka zamówionych u P. Marka, ale to już będzie niespodzianka :roll: na szczęście nie były drogie :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny,dziś zrobiłam obchód -piwonie zimę przetrwały,są kiełki ,gdybym nie była w gorącej wodzie kąpana /czyt. zaczekałabym na ofertę p.Kołodziejskiego /,pewnie oczekiwałabym już na kwiaty a tak...dobrze,że chociaż żyją.
Zakwitł mi pierwszy irysek ;:138 ,niestety musicie uwierzyć na słowo bo padła bateria w aparacie a jak już się naładowała,to zrobił się zmrok i kwiatek zamknął płatki .Jutro się poprawię!Poza tym incydentem zupełna cisza...nawet krokusy cicho siedzą...
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irys ? ;:oj moje dopiero wypełzły spod ziemi, podejrzewam jak większości dziewczyn, lepiej powiedz czym go podsypałaś :lol: :lol:
a u mnie z kolei inwazja krokusów, przebiśniegów, cebulic ....
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu to pewnie irysek żyłkowany.Zdarzało się że przy wczesnej wiośnie zakwitały u mnie nawet w lutym.W ostatnich latach widocznie warunki mają nie sprzyjające bo kwitną dopiero w kwietniu.Twój pewnie posadzony gdzieś pod ścianą w zacisznym miejscu.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgodnie z obietnicą wklejam zdjęcie mojego iryska ,wbrew pozorom nie dokarmiałam ich niczym specjalnym-one po prostu z tych wcześniejszych .A ten jeden niecierpliwy jakiś...i dobrze! :D Alu,czy to żyłkowany? Mam go pierwszy rok.
Obrazek
Zaszczyciły mnie też swym widokiem pierwiosnki...w sumie niewiele ich ,ale cieszą Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu tak ,to żyłkowany o żółtym kolorze ja mam trzy rodzaje niebieskich ale dopiero zaczęły wychodzić z ziemi.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kurczaki,a u mnie kwitnaca wiosna wypięła sie na mnie,nie mam ani jednego kwiatka.Swoje piwonie przesadzałam w ubiegłym roku i nie pamieytam gdzie,musze poszukac gdzies oznak zycia.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie te żyłkowe dopiero zbierają sie do życia . Gdyby było cieplej, to na pewno też bym je podziwiała . Przebiśniegi też już się wreszcie pokazały . Taki malutki kwiatuszek ,a tyle radości z niego
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”