Geniu, świetne ujęcie przebiśniegów na poprzednej stronie Moje chyba zaczęły się rozsiewać, bo widzę również tam, gdzie nie sadziłem.
Piwonię drzewiastą sprawdziłem. Pączki zmarznięte Nie zakwitnie i pozostaje tylko nadzieja, że odbije od korzeni.
Witaj Geniu
Jestem ale chyba nie na długo bo wracam tam gdzie byłam.
Dzisiaj choć czuję się nie najlepiej zaczęłam siać nasiona pomidorów.
Wszyscy na Forum czekają kwitnienia a moje - pożnę będą na dłużej.
Pozdrawiam. Zyta.
jakie piękne widoczki, u mnie dopiero 1 irysek reficulata rozkwitł, a u Ciebie, niby mieszkamy niedaleko od siebie a taka różnica w klimacie kto by pomyślał, na prawdziwą wiosnę chyba pozostanie mi jeszcze poczekać troszkę, zwłaszcza, ze od poniedziałku znowu ma być chłodniej
@ E-Genia ? To normalne, że jeszcze nie wszystkie krokusy kwitną. Najpierw kwitną krokusy złociste (Crocus chrysanthus) ? a wiosenne (C. vernus) dopiero z półtora do dwóch tygodni później (przynajmniej tak było u mnie).
Geniu ciekawa jestem czy hortensje które zimowałaś w piwnicy będziesz przesadzała w większe donice, czy wysadzała do ogrodu.
Ja dostałam w ubiegłym roku różową, wysadziłam ją do ogrodu nie przyszło mi na myśl żeby ją w taki sposób przezimować
a teraz zastanawiam się co z nią, brązowe badylki nie sprawdzałam czy żyją?
Dziś wreszcie było prawie ciepło i prawie słonecznie Niestety w nocy temperatura spadnie na pewno poniżej zera
Przepiękne Twoje krokusy, muszę koniecznie nabyć trochę takich zwiastunów wiosny, bo praktycznie ich nie mam.
__________ Helena