ogród Agaty (sure) - cz.4
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.4
Też mam takie-tylko jeszcze nie kwitną. Na razie ucieszyłam się, że można kopać. Ziemia nieco rozmarzła, już nie dźwięczy przy kopaniu dołów pod róże 

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gratuluję krokusików, u mnie jeszcze trochę trzeba poczekać.....
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No piękne krokusiki i wcale się nie dziwię że się chwalisz bo masz czym.
U mnie tylko gdzie nie gdzie listeczki zaczynają sterczeć a w wielu miejscach niczego nie widać, pewnie znowu padłu ofiarą darmozjadów.

U mnie tylko gdzie nie gdzie listeczki zaczynają sterczeć a w wielu miejscach niczego nie widać, pewnie znowu padłu ofiarą darmozjadów.

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Krokusików zazdraszczam u mnie dopiero zaczęły kiełkować. Na kwiaty muszę jeszcze poczekać, ale jak pogoda się utrzyma to już nie długo. Na razie muszę się zadowolić samą radością jaką mi sprawia praca w ogrodzie.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
Su, jak zwykle świetne zdjęcia - te najwcześniejsze oznaki wiosny cieszą najbardziej
Z utęsknieniem czekam już na pierwsze tulipany...

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Su, ależ powiało optymizmem i wiosną! Łączka szafranów - urocza.
Chwilowo będę podziwiać krokusy u Ciebie bo moje się jeszcze nie wygramoliły.
Te żółto-maślane są przeurocze!
Ciekawi mnie tylko, że oczary w sprzedaży są obsypane kwiatami a w naszych ogrodach ich wigor słabnie.
Pewnie jej jakoś pędzą.
Chwilowo będę podziwiać krokusy u Ciebie bo moje się jeszcze nie wygramoliły.
Te żółto-maślane są przeurocze!
Ciekawi mnie tylko, że oczary w sprzedaży są obsypane kwiatami a w naszych ogrodach ich wigor słabnie.
Pewnie jej jakoś pędzą.
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Su ale masz już wiosennie - fajne to zdjęcie z leżakiem w tle
Na razie będę wiosnę śledzić u was, u mnie ledwo co zszedł śnieg.

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Su
wpadam do nowej części .Ale łany krokusów ..
.U mnie dopiero szczypiorki są

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ślicznie kwitną Ci krokusiki.
Kiedy wróciłam z pracy , moje już stuliły płatki i może dopiero jutro je zobaczę otwarte.

Kiedy wróciłam z pracy , moje już stuliły płatki i może dopiero jutro je zobaczę otwarte.

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Agata, ale u ciebie łany krokusików, u mnie jeden dopiero 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
A u mnie ani jednego
ja cos chyba zle z tymi cebulami robie 

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
To dziwne , u ciebie powinny być łany w tym zagłębiu
Agato, zajrzałam tam dziś do ogrodnika, ale ponieważ przy sobocie było mniej pracowników, to kazali w poniedziałek zajrzeć, może jeszcze coś wystawią więcej. Szkółka jest duża i coś tam ustawiają z przodu.Więc do poniedziałku....

Agato, zajrzałam tam dziś do ogrodnika, ale ponieważ przy sobocie było mniej pracowników, to kazali w poniedziałek zajrzeć, może jeszcze coś wystawią więcej. Szkółka jest duża i coś tam ustawiają z przodu.Więc do poniedziałku....

Hej, hej!!!
Trafiłam! 

Ja też trafiłam:)
z pytaniem za 100 punktów........czy żurawki przycina sie na wiosnę???
z pytaniem za 100 punktów........czy żurawki przycina sie na wiosnę???
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Ewuś, Asiu,mam nadzieję, że Wasze krokuski też już kwitną. Bo dawno nie pisałam, a tymczasem reszta kwiatków się rozwinęła... 
Maja, przecież u Ciebie cieplej. To chyba jednak coś zżarło cebulki, bo niemożliwe, żeby jeszcze ich nie było?
Moniko, ja również spędzam czas w ogrodzie, pewnie jak wszyscy z nas. I bardzo mi to humor poprawia, w sobotę nawet się trochę opaliłam... ;)
Aguś, ja też będę mieć tulipany, jeśli cebulki przetrwały. Moje pierwsze, zobaczymy, jak sprawdzą się w tych warunkach. Dochodzę do wniosku, że ziemię mam przede wszystkim kwaśną, muszę zrobić jakieś badania, bo to ma wpływ na rośliny, nie wszystkie tolerują...
Asiu, ja tylko żałuję, że nie posadziłam sobie większych poletek w jednym kolorze, liczę, że krokusiki się same namnożą?
Z tymi oczarami to dziwnie jest, pewnie faktycznie w sprzedaży jakieś pędzone lub sprowadzane z Holandii, potem u nas im za zimno?
Cześć Andrzejku. Mam nadzieję, że do dziś "szczypiorki" już zdążyły zakwitnąć? Ciepło było...
Krysiu, pogoda nam w weekend sprzyjała, wiele roślin zaczęło pokazywać łebki. Naliczyłam, że przesadziłam wczoraj 14 krzaków, niektóre były dość spore. I przy okazji widziałam kiełkujące konwalie, rozchodniki okazałe i coś jeszcze nierozpoznawalnego (oprócz chwastów).
Jule - teraz już na pewno się pojawiły?
Kasiu, dzięki za wysiłki w związku z tą sosenką. Nie spieszy mi się tak bardzo, bo w następnym tygodniu wyjeżdżam na 4 dni, więc następne prace ogrodowe dopiero pewnie za tydzień...
Rasiu, hej, hej!
Kala, ja żurawek nie przycinam, ale brzydkie liście im usuwam. Ale ja sie za bardzo nie znam, moze warto spytać kogoś bardziej doświadczonego?
to kolejne wiosenne nowości - zwabiają coraz więcej pszczół!

Maja, przecież u Ciebie cieplej. To chyba jednak coś zżarło cebulki, bo niemożliwe, żeby jeszcze ich nie było?

Moniko, ja również spędzam czas w ogrodzie, pewnie jak wszyscy z nas. I bardzo mi to humor poprawia, w sobotę nawet się trochę opaliłam... ;)
Aguś, ja też będę mieć tulipany, jeśli cebulki przetrwały. Moje pierwsze, zobaczymy, jak sprawdzą się w tych warunkach. Dochodzę do wniosku, że ziemię mam przede wszystkim kwaśną, muszę zrobić jakieś badania, bo to ma wpływ na rośliny, nie wszystkie tolerują...

Asiu, ja tylko żałuję, że nie posadziłam sobie większych poletek w jednym kolorze, liczę, że krokusiki się same namnożą?
Z tymi oczarami to dziwnie jest, pewnie faktycznie w sprzedaży jakieś pędzone lub sprowadzane z Holandii, potem u nas im za zimno?

Cześć Andrzejku. Mam nadzieję, że do dziś "szczypiorki" już zdążyły zakwitnąć? Ciepło było...

Krysiu, pogoda nam w weekend sprzyjała, wiele roślin zaczęło pokazywać łebki. Naliczyłam, że przesadziłam wczoraj 14 krzaków, niektóre były dość spore. I przy okazji widziałam kiełkujące konwalie, rozchodniki okazałe i coś jeszcze nierozpoznawalnego (oprócz chwastów).

Jule - teraz już na pewno się pojawiły?

Kasiu, dzięki za wysiłki w związku z tą sosenką. Nie spieszy mi się tak bardzo, bo w następnym tygodniu wyjeżdżam na 4 dni, więc następne prace ogrodowe dopiero pewnie za tydzień...

Rasiu, hej, hej!

Kala, ja żurawek nie przycinam, ale brzydkie liście im usuwam. Ale ja sie za bardzo nie znam, moze warto spytać kogoś bardziej doświadczonego?

to kolejne wiosenne nowości - zwabiają coraz więcej pszczół!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4