Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Dobrze, że doczytałam o wierzbie Hakiro, chodzę koło niej już dłyższy czas i myślę, czy jej nie uformować, ale dam jej spokój do kwietnia. Mandżurską już dawno ładnie ufryzowałam.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

JAGÓDKO a u mnie pomidorki kiełkuja :heja . Oj ,chyba będe miała w tym roku swoje pomidorki i mam nadzieję ,ze choroba ich nie dopadnie---- tylko ja :;230 ;:3
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko,czy lawendę to sie obcina teraz?Zamorduję cie tymi pytaniami,dla ciebie pewnie głupimi.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Igo, gdybyśmy tak były władne w tej materii...
Dzisiaj zmarła mama mojej przyjaciółki - chorowała prawie 30 lat :(

Uszczęśliwiasz małymi dobrymi wiadomościami (choćby o kokoryczy), pięknymi widokami i słowami ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jadzieńko...nie ma to , jak swoje pomidorki :tan . Nie wyobrażam sobie lata bez swoich pomidorów , cukinii , papryki oraz truskawek i malin .

Gosiu...to , co dla nas wątpliwe ...dla innych jest rzeczą normalną i ...nie ma głupich pytań ...są tylko głupie odpowiedzi ;:108 .
Lawendę obetnij nisko , tak mniej więcej , by została ścięta o 3/4 . Ona się ładnie powinna zagęścić .

Justynko...dziękuję ;:196 ...miło mi , że patrzysz w głąb duszy mojej ...a tyle w niej ukrytych doznań , pragnień , marzeń ;:224 .
Przykro , gdy odchodzi ktoś bliski ...to smutne ;:4 . Mnie każde odejście przytłacza , dołuje ...a jedna myśl stanowi o kruchości naszego życia ; ...Kochajmy ludzi ...szanujmy innych ...bo nie warto marnotrawić czasu na błahostki ...wszak życie jest takie krótkie ...
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Jagódko co u Twoich podopiecznych piętro niżej ?
Ja muszę Ci powiedzieć , ze z tych moich zwalonych przez Filipa doniczek z miną ocalała jedna sadzonka ( już to wiesz )
Jednak to co wywalił pozbierałam i władowałam do donicy i wczoraj wzeszła następna :heja :heja :heja
Tak że trzeba cierpliwie czekać , aż królewny zdecydują sie na wschody :wink:
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszyscy wypatrują wiosny ...szukają jej pierwszych zwiastunów ...szukałam i ja ;:108 . A to moje rezultaty ...pierwsze ...ale jak cieszą :tan . Co prawda jeszcze nie do końca wszystkie ukazują swą urodę , bo jest ciut za zimno ....ale lada dzień ... ;:224 , troszkę ciepełka i ;:3 ...a potem , to już z górki .

Krokusy ' Firefly ' - kilka odsłon ...uwielbiam dwukolorowe kielichy ...tuż przed rozkwitem ...może jutro zaświeci dla nich ;:3 .

Obrazek Obrazek

Przebiśnieg ' Flore Pleno '- maleńkie dzwoneczki .

Obrazek Obrazek

Żółte słoneczka ...ranniki ...

Obrazek

A w domu ...kwitnie niezmordowanie Hibiscia ' Boreas ' ...więc mała sesja ...

Obrazek Obrazek
Obrazek

Aguś ... witaj słoneczko ;:196 ...no , rośnie wszystko jak na drożdżach . Pomidory , miny , kobea , koleusy , pory , lobelia , szałwia , kloniki , gożdziki , papryka , parę pelargonii i ...już sama nie wiem co ;:224 . Prawdę mówiąc ...muszę stół dostawić , bo zaczyna brakować miejsca ;:7 .
A mówiłam Ci , że trzeba czasu na minę , bo jedne wschody są wczesne ...a inne nawet za miesiąc się ukażą ...tak , jak u mnie . Jedne sadzonki miny mają już 20 cm , a inne zaś dopiero wychodzą .
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Jagódko - nie tylko piękne roślinki -ale równie cudne fotki ...

Krokusy nastrajają optymistycznie :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagódko, piękne krokusiki ;:138 Liliowe słodziaki :tan
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,w końcu sie doczekałaś. ;:138 ;:138 ;:138 Ja dzisiaj sprzatałam cały dzień w ogrodzie,Dzięki czemu kwiaty dostały powietrza i słońca.Myślę,że teraz nadgonią szybko i zdecydują się na kwitnienie i u mnie.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit
Jagoda, w końcu wiosna dotarła i do ciebie ! Krokusy to takie słodkie maleństwa i ogromnie cieszą po zimie ! Teraz ja do ciebie będę zaglądać żeby je podziwiać, bo moje już przekwitają...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

U Ciebie już wiosennie, dziś na pewno krokusy się rozwiną. Moim jeszcze daleko :cry:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

JAGÓDKO wreszcie i do Ciebie zawitała wiosna ;:138 Piękne te krokusy takie dwukolorowe . U mnie też już sie pojawiły krokusy i irysy ,ale nocne przymrozki skutecznie spowalniają rozwój wszystkim roślinom
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Igus ale cudowna wiosenka w Twoim ogrodzie :tan U mnie tylko przebisniegi kwitną i przylaszka nosek wychyla ,a krokusy śpią w najlepsze :wink:
Pozdrawiam dzisiaj bardzo słonecznie choc wietrznie ;:196 Ale cieszę się nawet na ten wiatr ...osuszy trawniki :uszy
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bernadko , oj nastrajają , a jakże , aż żyć się chce ... :tan . Dziękuję ...ale fotki mogłyby być lepsze ...makro jakoś mi nie bardzo się udaje .

Kasiu..po szarych dniach takie akcenty kolorystyczne bardzo radują serca ;:167 nasze .

Gosiu...dzisiaj u mnie jest ciepło , niczym w kwietniu ;:138 , a temp. +8 *C , w cieniu :heja . Rano , niestety , był przymrozek :( . Jednak jest mokro , bo przedwczoraj padał deszcz , więc na rabatach jes grząsko , że nawet nie da się spokojnie wchodzić , by nie zapaść się w błoto . Czytalam ,że trawnik bedziesz odżywiać i wertykulować /piaskować .

Aguś...taka wiosna , jak u Ciebie , to sama radość :uszy . Zapraszam serdecznie ...bo spektakl dopiero się zaczyna :tan .

Dorotko...no co Ty ...nie płacz ...jak Cię pocieszyć mam ? I u Ciebie lada moment się pokażą wczesnowiosenne kwiatuchy ;:196 .
Byle więcej słoneczka było ...dzisiaj na pewno już coś się u Ciebie pokaże ;:108 .

Jadzieńko...to samo u mnie ...wszystko się pcha na swiat , a w nocy 0*C , rano temp.minusowe , więc stopuje . Ale nie wiesz , jak takie małe 'pździu- bździu ' cieszy ;:138 .

Danuś...no wreszcie się doczekałam ...ale sporo jeszcze siedzi w ziemi . Trochę słoneczka więcej , by ogrzało ziemię i ruszy ze zdwojoną siłą cała masa naszych milusińskich :tan . Moje przylaszczki śpią w najlepsze , podobnie urdzik i spółka ;:108 .
Uwielbiam podpatrywać te pierwsze wschodzące zwiastuny wiosny . Życie budzi się z uśpionej ziemi ...podobnie , jak my ...budzimy się po szarzyźnie zimy i wychylamy do ;:3 .

Wszystkim życzę dużo ;:3 ...by wreszcie nastał ciepły czas ...jest nam to potrzebne , jak powietrze , by moc oddychać pełną piersią ;:167 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”