Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Post »

Wandziu witaj, ale śliczna ta gerbera,....ale mi się wydaje ,ze to domówka :wink: przyjechały już róże do Ciebie :?:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kropelko, faktycznie parapety u mnie nareszcie się ruszyły. Będę kwitnąć po zimowej przerwie pierwiosnki i storczyki. Na szczęście obyło się bez chorób. Jedynie ziemiórki latają tu i ówdzie, ale mam na nie żółte tablice lepne, a więc większości się pozbyłam. W moim domu zimną też jest dość ciemno, ale poza kilkoma malutkimi fiołkami nic nie padło. A na czym ty masz tarczniki? Pewnie na paprociach? Ja paproci nie mam, bo też to paskudztwo się przyczepiało do nich.

Keetee, no więc jeszcze nie dostałam róż i nie mam żadnych informacji. Właściwie z jednej strony to dobrze, bo jeszcze niegotowe rabaty, a z drugiej trochę się martwię, czy o mnie nie zapomniano. No nic, jeszcze poczekam, a potem może będzie trzeba zadwonić i się dowiedzieć.

W domu już się zrobiło wiosennie. Kwiatki stoją już na połowie stołu w jadalni. Gdy przychodzą goście, wtedy doniczki usuwam :;230
Obrazek

Sporo fiołeczków ma malutkie pączusie. Nawet nie zauważyłam, kiedy zdążyły się uformować. Jako pierwszy zakwitł bielutki "Bukiet Nevesti"
Obrazek Obrazek

Kwitnie nadal żółtasek, którego uratowałam z marketu przed niechybną śmiercią, kupując go do reanimacji za jedyne 5zł. Oczywiście był bez żadnych kwiatków i nawet nie przypuszczałam, że może mieć tak niespotkany kolorek.
Obrazek Obrazek

A tutaj jeden z moich ulubionych - różowy piegusek.
Obrazek Obrazek

I na koniec biała miniaturka. Malutki storczyk, ale dorosły. Szkoda, że nie postawiłam go do zdjęcia przy zwykłej doniczce. Byłoby widać ogromną różnicę.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu podziwiam Ciebie jesteś naprawdę przepraszam za określenie "wielofunkcyjna" ogród, domowe parapetowce i i do tego szydełkowe dzieła sztuki, a goście to dopiero mają ucztę patrząc na to w realu,
Wandziu dostawcy róż dopiero zaczynają się ruszać, a jak u Ciebie w ogródku róże miniaturki?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Taruniu, dziękuję. Ja lubię mieć dużo zajęć i dużo zainteresowań. Dopiero wtedy czuję, że naprawdę żyję. W domu na parapetach mam właściwie tylko fiołki i storczyki, a więc to, co umila życie w zimie, gdy nie ma ogrodu. NIe mogłabym wytrzymać zimą bez roślin, więc je sobie podlewam, chodzę koło nich i jest dobrze. W sam raz na przeczekanie.
Taruniu różyczki miniaturki , które wysadziłam w eszłym roku, chyba dobrze przezimowały. Natomiast w styczniu kupiłam dwie inne, no i niestety szybko obsypały się z nich liscie. Aż do dzisiaj nie wykazują oznak życia. Dziwne, bo jedną z nich nawet przesadziłam do nowej ziemi. Niedawno też widziałam w sklepach miniaturki w różnych kolorach, ale już się zniechęciłam i nie kupuję.
Oprócz róż czekam także na dostawę traw i bylin do towarzystwa różom. :D
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Piekny odratowany storczyk-masz reke do nich.Fiolasek tez ma sliczna buzke.A ze stolem,to skad ja to znam-tylko u mnie nie ma w kuchni i to calego stolu ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ale śliczny ten fiołeczek!!
Uwielbiam białe kwiaty ;:167 U mnie też niebawem zakwitnie kolejny fiołek. Kupiłam jesienią sporo rasowych listeczków, ukorzeniłam i teraz czekam na kwitnienia :D Niestety sporo listków nie przyjęło mi się i już wiem, że jeśli będę kupować, to lepiej sadzonki - są pewniejsze.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,mało kto ma tak ukwiecony ogród,ile czasu zajmuje ci podlewanie tego wszystkiego?
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

WIOSNA trzeba zacząć zwiedzanie ogrodów -ale masz parapetowych cudeńiek .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

...takie miniaturki storczykowe oglądałam na Gardenii i tak się przez chwilkę zastanawiałam.....niedokarmione....zabiedzone.......niewyrośnięte........ale ze mnie gapa toć przecież taka odmiana.....ale wyjechałam dopytana i wiedziałam co to za jedne ....nawet miałam ochotę na nie ale kieszeń zrobiła się leciuteńka i klapa :;230 :;230
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Wandziu..śliczny zapełniony parapet, tyle zielonych a nawet kwitnących. ;:138 . Biały fiołeczek mnie naj, naj... ;:108, choć inne także bardzo ładne. Jest na co popatrzeć i się nacieszyć. U mnie parę fiołeczków i innych..za dużo nie mogę mieć. ;:224 . Latem ze mną wędrują na działkę.. :;230 . W domu nie miał by kto podlewać. ;:7
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Wandziu ten biały fiołeczek cudny .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Moi drodzy, dziękuję za dobre słowo w odniesieniu do moich parapetów. Tak, zastępują mi zimą ogród. Trochę pracy oczywiście wymagają, ale właśnie w tym tkwi cała radość. Podlewanie, nawożenie, przesadzanie, skubanie i te sprawy. Teraz jednak przyszła już wiosna i trzeba będzie przenieść swoje zapędy na zewnątrz.
Dzisiejszy dzień spędziłam bardzo pracowicie, a i jutro też mam rozległe plany, Nawet zamierzam wcześnie rano wstać, żeby mieć więcecj czasu na robótki ogrodowe.
Wiosna, wiosna, cała jestem w skowronkach Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj Wandziu wiem ile radości może dać kwitnąca roślina ,zauroczona Twoimi fiołkami kupiono mi jeden
na jesieni żeby przetestować czy w moim klimacie domowym utrzyma się..i oto ku mojej radości klika dni temu zobaczyłam że zaczyna kwitnąć...to już wiem mogę mieć fiołeczki... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witaj pracowita Wandziu :D Masz klimatyczny ogród,który starałam się pozwiedzać(trochę mi zeszło :uszy )Ciekawa jestem samych początków Twoich,ale to na inny,może deszczowy,dzień.Zachwycił mnie też asortyment domowy :D Ale ileż to z tym pracy :shock: Też porywam się na wiele w domu,ale nawalam z podlewaniem :oops: Czasami to u mnie nawet kaktusom żle :oops: Tym bardziej chylę czoła ;:180 .Nowy sezon spędzę zaglądając również do Twojego ogrodu.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Wando wszyscy pewnie czujemy te skowronki, oby tylko nie wróciło nic białego bo będzie katastrofa.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”