Mój ogród - steresa
-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piękną nam wiosnę serwujesz
czekam na kolejną porcję zdjęć choć na te nie mogę się napatrzeć .....

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
Teresko czy ja dobrze czytam? Śnieg u was spadł?steresa pisze:Dziękuję Jolu Agnieszko i Olgo za miłe słowa.A co do wiosny to była ale już jej nie ma.Wszystko pokrywa śnieg.Oby nie było mrozu bo kolejne rośliny zmarzną.Wymarzły mi w marcu wszystkie hortensje no i mróz chwycił niektóre róże .Chyba za szybko posadziłam też lilie,bo jak tak dalej pójdzie to zmarzną i zgniją.
Kiedy najlepiej sadzić mieczyki i frezje?

hanna_1962 pisze:Teresko, takiego trawnika jak na 2 zdjęciu z 1 lutego to ja jeszcze nie widziałam. Jak z obrazka!!!!!! Napisz jak dbasz o trawniczek, jestem bardzo ciekawa.
Witaj!
Mój trawnik nie zawsze tak wygląda ,jak na tym zdjęciu.Tak naprawdę zależy to od pogody w danym roku.U w ogrodzie jest piasek więc wystarczy kilka dni upałów, a trawa szybko wysycha-muszę więc regularnie podlewać.
Jeżeli chodzi o zabiegi pielęgnacyjne to zawsze na wiosnę napowietrzam i wertykuluję trawnik/w tym roku już mam to za sobą/,następnie nawożę 2 razy saletrą i jesienią nawozem jesiennym.Czasami stosuję nawóz na mech bo niestety walczę z nim rokrocznie ,zwłaszcza w miejscach częściowo zacienionych.Koszę raz w tygodniu.
W poprzednich latach dodatkowo pies niszczył mi trawę i krzewy dlatego też zmuszona byłam ogrodzić.Nie wygląda to może najlepiej ale szkody są znacznie mniejsze i nie muszę zasypywać kolejnych wykopanych dołów i odsiewać trawy.
Odwiedzając niektóre ogrody ja również zazdroszczę pięknej trawy.Grzegorz jest chyba ekspertem w tej kwiestii.
Pozdrawiam Teresa
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu
steresa
steresa
Po wczorajszym śniegu nie ma już śladu.Był ciężki i połamał część kwiatów,ale i tak jest kolorowo.Aura nie sprzyja pracom w ogrodzie ponieważ jest w dalszym ciągu bardzo zimno.
Nie możemy oglądać słońca ,ale słoneczniki tak.

Nie możemy oglądać słońca ,ale słoneczniki tak.

steresa
steresa
-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
Wreszcie świeci słońce.Mogłam więc zrobić trochę zdjęć.W ostatnim tygodniu nie zrobiłam w moim ogrodzie prawie nic ponieważ było zimno,padał śnieg.Ja choruję na zapalenie zatok więc mogę pracować wówczas ,gdy jest ciepło i nie wieje silny wiatr.
Jeżeli w nadchodzącym tygodniu pogoda się poprawi to zabiorę się ostro do pracy.Czeka mnie uporządkowanie warzywniaka i dokończenie rabaty pod płotem.
W moim ogrodzie robi się coraz bardziej kolorowo.Kwitną niektóre tulipany,żonkile,hiacynty,gęsiówka,miodunka,niezapominajki,sasanki,prymule,pierwiosnki ,
szafirki,bratki,laki i stokrotki.

Jeżeli w nadchodzącym tygodniu pogoda się poprawi to zabiorę się ostro do pracy.Czeka mnie uporządkowanie warzywniaka i dokończenie rabaty pod płotem.
W moim ogrodzie robi się coraz bardziej kolorowo.Kwitną niektóre tulipany,żonkile,hiacynty,gęsiówka,miodunka,niezapominajki,sasanki,prymule,pierwiosnki ,
szafirki,bratki,laki i stokrotki.

steresa
steresa
steresa
steresa
W tym roku mam zamiar wysiać roślinki na zdjęciach:

i jeszcze trochę wiosny

a to mój mały pomocnik- dzisiaj oglądał ślimaki

]

i jeszcze trochę wiosny